Ruslar tarafından hacklenme hikayem

doriyella

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
165
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Elim kolum bağlandı ve istisnasız kullandığım her hesabım çalındı. Önce bir mesajla işkillendim,

Ekran görüntüsü 2022-01-16 032327.png


Birisi sürekli banka kartımdan para çekmeye çalışıyor ve başarısız oluyordu. Tabii ben hemen bankayı arayıp kartımı iptal ettirdim. İçinde 7TL vardı ve banka kartı da olduğu için hiç para çekilmesi olmadı.

Kız arkadaşımla ortak bir Instagram hesabımız vardı. Olay gününde kız arkadaşım bana dedi ki: Herhalde yanlışlıkla ortak hesabımızdan benim sınıfımdan bir kıza istek atmışım, yanıma geldi ve dedi ki "çok tatlı çiftsiniz Instagram'dan istek atmışsınız". Bu garipti çünkü o hesaba fotoğraf atmak harici girmiyorduk hiç. Kız arkadaşımın yanlışlıkla atması çok zordu. Ardından mail kutuma bir mesaj düştü. Bingo! Birkaç ülkeden ayrı ayrı giriş yapılmıştı hesaba.

Ekran görüntüsü 2022-01-16 033043.png


Şimdi beni ter bastı. Hesaptaki her kimse hesabımızı gizliden çıkarmış. Bakın bu benim Instagram hesabım olsa gerçekten umurumda olmaz fakat orada özel fotoğraflarımız var ve önerilen kişilere rastgele istek atmış. Ailemize dahi. Neyse ki bir problem olmadı ve hızlıca hesaptaki herkesi çıkarmaya çalıştım fakat çok yavaştı. Çıkardığım kişiler sayfayı yenilediğimde kalıyordu, bazıları gidiyordu. Her neyse, hesabı temizledim. Hesabın açıklama kısmında Rusça bir yazı yazıyordu -onun SS'ini alamadım çünkü o an çok hızlı hesabı kapatmaya uğraştım- ve bir hesap vardı o hesaba bastığında bir Rus kripto Instagram sayfasına yönlendiriyordu.
Çalınan Instagram hesabım G-mail'ime bağlıydı. Korkulan oldu ve ertesi gün de tüm Outlook hesaplarım teker teker patladı. Ve onların da kullanmadığım eski Instagram hesapları teker teker gitti.

Ekran görüntüsü 2022-01-16 033823.png


Hala en kötüsünün bu olduğunu düşünüyordum. Basit bir kripto dolandırıcılığı yapmak için hesap çalıyorlar ve reklamlarını bu şekilde yapıyorlar diye düşündüm. En kötüsü 2 gün önce yaşandı.

Ekran görüntüsü 2022-01-16 034153.png


Ekran görüntüsü 2022-01-16 034702.png


Epic Games hesabım... Çalınmıştı ve üstüne Fortnite oynuyordu hesaptaki kişi. Arkadaşımın bana mesajıyla şok oldum. Battle Pass almış, ismimi değiştirmiş, Rocket League'de araba almış. Belli ki bu hesabı satmışlar. Hacker grubunun eğlenmek için "bu hesaplara iki bir biniyim" dediğini zannetmiyorum. İşte benim hacklenme hikayem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2017 de Telegram'da yabancı bir kanal vardı her hafta e-postası ile beraber 200 tane Steam hesabı paylaşıyordu. Hızlı olan hesaplara girip şifreyi değiştiriyordu. Deneye deneye bir tane buldum sonra güvenmedim yeni Steam açtım kendime. Yani bu konuda adamlar koruması olmayan hesapları kolaylıkla çalıyorlar dikkatli olmak lazım.
 
Hesapların hepsine keşke 2FA açsaydın. Bu sayede Outlook hesabını alınca tüm hesapların artık senin olmuş olurdu. Benim de başimdan böyle bir olay geçti Epic Hesabına 2FA açık olduğundan (onu da şansa bala açtım ama işte neyse) elleyememişler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı