Ryzen 5 3600 ısınıyor

ilkeky

Hectopat
İşlemci
ryzen 5 3600
Merhaba bilgisayarımı alalı 1 sene oldu "Ryzen 5 3600" işlemcim çok fazla ısınıyor bilgisayarı açar açmaz 70 dereceleri görüyor, daha sonrasında bir video izlerken mavi ekran verip "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası alıyorum ve sistem yeniden başlıyor. Ekran kartım 40 - 55 derecede her zaman sabitken işlemci neden bu kadar çok fazla ısınıyor?

Not: Windows 11 güncel, driverlar ve BIOS güncel. AI Suite 3 programı kurulu ve fanlar hızlıda 60 derece üstü %80 çalıstırıyorum.

Bu hata kodunu ben de aldım. Bende ekranda sıkıntı vardı. Ama araştırdığıma göre bellek sorunları da bu sıkıntıya yol açıyorumuş. Bellek hata ayıklama aracı ile bir kontrol edin isterseniz.

Bu hata kodunu ben de aldım. Bende ekranda sıkıntı vardı. Ama araştırdığıma göre bellek sorunları da bu sıkıntıya yol açıyormuş. Bellek hata ayıklama aracı ile bir kontrol edin isterseniz.

Bende öyle sanmıştım fakat bilgisayar mavi ekrandan sonra restart atınca baktığımda 80 dereceyi gördüm bu nedenle boş halde video izlerken bu kadar ısınmasını hiç normal bulmuyorum oyun oynarken bile ekran kartı en fazla 60 ısınıyor ama bu işlemci bu kadar ısınmasını hiç anlamış değilim voltaj değerlerine hiç dokunmadım BIOS güncelledikten sonra profile1 seçtim önerilen şekilde kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı