Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu Var mı?

ProofStriket

Megapat
Yer
Ankara, MAMAK
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?

Sende Performance Bias disabled yapıp bir test edelim. Daha sonra sırasıyla Precision Boost Overdrive kapayıp test et.
Seçenekler bunlar.
Birde bu sıkıntının çözüleceği biosa kadar beklesem işlemcide sıkıntı olur mu ? @orge

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 87
Seçenekler bunlar.
Birde bu sıkıntının çözüleceği biosa kadar beklesem işlemcide sıkıntı olur mu ? @orge

Auto da kalsın. Yukarıdaki menüler de Advanced gir oradan AMD CBS gir daha sonra CPU Common Options dal Core Performance boost burada olması lazım.

@orge Sıcaklık düştü fakat. 3.6ghzye düştü. Birde pboyu kapatıp deneyeceğim
İkisinide kapattım. Isıda bir düşüş var. Oyunlarda performansı değerlendirip kararımı vereceğim biosa kadar nasıl kullanacağım konusunda. İkinci sorumu görmediniz galiba ayarları değiştirmeyip kullansam işlemcide bir sıkıntı olur mu? @orge

Son düzenleme:
Hala bir çözüm üretebilmiş durumda değil mi Amd? 3600 dışında bir işlemci düşünmüyorum açıkcası ama bu ısınma sorunu her 3-5 kullanıcıda 1 görülüyor mu yoksa yüzde 2-3'lerde mi oran? Bilgi sahibi olan var mı Reddit vb platformlardan araştırıp?

Hala bir çözüm üretebilmiş durumda değil mi Amd? 3600 dışında bir işlemci düşünmüyorum açıkcası ama bu ısınma sorunu her 3-5 kullanıcıda 1 görülüyor mu yoksa yüzde 2-3'lerde mi oran? Bilgi sahibi olan var mı Reddit vb platformlardan araştırıp?
Benim gördüğüm kadarıyla genel ama ağustos eylül gibi bios bekleniyor. Performans anlamında gerçekten iyi kesinlikle öneriyorum. Genel bir sorun olduğu için çözülmeme durumu yok. Kısacası alın bence başka işlemcilere bakmanıza gerek yok.

Tekrar yazıp aynı zamanda sormak istiyorum. Render yaparken/benchmark yaparken stock soğutucu ile +85 derece gayet normal değil mi? Youtubedaki stock soğutuculu testlere baktığımda oyunlarda ortalama 65 derece olduğunu gördüm. Sizde durum farklı mı ve bu normal değil mi?

Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?
Stok cooler ile olması çok anormal değil. Ben sıvı soğutma ve 2600x ile bu sıcak yaz günlerinde 70 dereceleri görüyorum. Burada kasanın hava akışının iyi olması, kasanın konumlandığı oda sıcaklığı ve yeri de önemli. Bunun dışında hiçbir zaman stok cooler ile uzunca bir süre kalmadım, o an bütçem yetmezse bile ilerleyen dönemlerde muhakkak bir cooler alırım.

240 MM Sıvı soğutma ile boşta 60 yükte 90 dereceye normal demişler. Pek bir şey yapacakları yok gibi.
Sorun yaşamadan kullanan var mı? Hiçbir şey yapmadan sorun yaşamayan?

240 MM Sıvı soğutma ile boşta 60 yükte 90 dereceye normal demişler. Pek bir şey yapacakları yok gibi.

Hayır sıvı soğutma ile 60 derece boştayken pek normal sayılmaz. Lakin AMD'nin anlık sıcaklık artış ve azalışlarda sıkıntı yok, daimi ise sorun vardır. 90 dereceye kadar normal olamaz zaten işlemci 95 dereceye geldiğinde sistem kendini resetler.

Ben sıvı soğutmasız bu değerlerden iyi alıyorum. Bu ayın sonu diğer ayın başı gibide bios bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı