S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

Hocam fiyat ve performans olarak bakıldığı zaman teknik açıdan iPhone asla parasını hak eden bir ürün değil, bir Avrupa ülkesinde yaşıyor olsak çok daha uygun fiyata alabiliyor olsak kimse itiraz etmez, fakat ülkemizdeki fiyatlar kıyaslandığında iPhone 15-Pro veya Max ile Samsung 24-Ultra kıyaslanırsa Samsung fiyatını daha çok hak eden bir telefon. Zaten bu tür kıyaslama konularında herkesin Samsung 24 önermesi de bu sebepte. Gel gelelim ki Türkiye içinde dönen iPhone piyasası bir epey yüksek. Zaten bugün iPhone 15 veya Pro gibi modelleri alsanız sizi 4-5 sene götürsün muhabbetine çok da bakmanız gerekmiyor, çünkü yeni çıkan iPhone modelleriyle devam edeceksiniz, elinizde ki IPhone'nun fiyatı ölmediği için satıp veya takas edip bir üst modele geçebiliyorsunuz şu an iPhone kullanıcısı olan birçok kişi de ben dahil böyle yapıyor. Misal Türkiye fiyatlarına bakın şu an 14 Pro 15 Pro'dan bile bir tık pahalıya satılabiliyor, buradaki olay IPhone'nun yeni modelini satmak istemesi. İşin kısa ve basit özeti budur, yoksa her iPhone kullanan kamerası iyi diye gidip sinema filmi falan çekmiyor, wp kullanıyor arama yapıyor o kadar.

1 paragraf boyunca daha iyi yazmışsınız ama hangi konuda daha iyi olduğunu veya hangi test sonucuna göre daha iyi olduğunu yazmamışsınız. Fiyatları yakın zaten iki telefonun neye göre S24 Ultra daha iyi oluyor?
 
Hocam fiyat ve performans olarak bakıldığı zaman teknik açıdan İphone asla parasını hakeden bir ürün değil, bir avrupa ülkesinde yaşıyor olsak çok daha uygun fiyata alabiliyor olsak kimse itiraz etmez, fakat ülkemizdeki fiyatlar kıyaslandığında iphone 15-pro veya max ile samsung 24-ultra kıyaslanırsa Samsung fiyatını daha çok hakeden bir telefon. Zaten bu tür kıyaslama konularında herkesin Samsung 24 önermesi de bu sebepte.Gel gelelim ki Türkiye içinde dönen iphone piyasası bir epey yüksek. Zaten bugün İphone 15 veya pro gibi modelleri alsanız sizi 4-5 sene götürsün muhabbetine çokta bakmanız gerekmiyor, çünkü yeni çıkan iphone modelleriyle devam edeceksiniz, elinizde ki iphonenun fiyatı ölmediği için satıp veya takas edip bir üst modele geçebiliyorsunuz şuan iphone kullanıcısı olan bir çok kişi de ben dahil böyle yapıyor. Misal Türkiye fiyatlarına bakın Şuan 14 Pro 15 Pro dan bile bir tık pahalıya satılabiliyor, burdaki olay İphonenun yeni modelini satmak istemesi. İşin kısa ve basit özeti budur, Yoksa her iphone kullanan kamerası iyi diye gidip sinema filmi falan çekmiyor, wp kullanıyor arama yapıyor o kadar.
Normalde çok uzun yıllar telefon kullanma taraftariyim ama dediğiniz sebeplerden dolayı ben de 15 i 1 2 yıl kullanıp satıp yenisine geçerim diye düşünüyorum. Siz de söylemişsiniz 14 15 fiyat farkını
 
İşlemci kamera? İşlemcide tekli çekirdekte %35 civarında önde çoklu çekirdekte biraz geride kalıyor. Nitekim telefonlar için tekli çekirdek performansı daha önemli. Kamera konusunda ikisi de benzer performans veriyor ancak ben iPhone 15 Pro Max'in kamera performansını daha çok beğeniyorum. Apple'ın yeni getirdiği özelliklerde daha kullanışlı yapıyor telefonu bana kalırsa.
Google'de hangi siteye baktınız bilmiyorum ama Antutu,geekbench veya 3D Mark testinde Samsung fark atıyor.
 
1 paragraf boyunca daha iyi yazmışsınız ama hangi konuda daha iyi olduğunu veya hangi test sonucuna göre daha iyi olduğunu yazmamışsınız. Fiyatları yakın zaten iki telefonun neye göre S24 Ultra daha iyi oluyor?
Hocam mesele hangi konuda daha iyi olduğu değil onuda belirttim zaten Fiyatına bakıldığı zaman iphone o kadar fark verilecek kadar iyi değil demek istedim. Fiyat performansa bakıldığı zaman fiyatı ve alınması makbul olan Samsung. Tabi bizim ülkemiz şartlarında konuşuyorum.
 
Tabii ki elma çünkü satılıyor abe, isterse Core'li 4000X Zoom yapsın bana ne dayı elma 1X Zoom yapsın elma alırım, çünkü elma abi karılara gösteriyorum bak, hıpps şöyle hatta benim g-mde don yok ama kredi çektim her gün elma ve makarna yiyorum hiç pişman değilim borçlanıp 16 Pro Max'e hazırım oleyy çünkü elmaaaaaaaaaaa.

Sıkıntınız var sanırım. Normalde raporlardım da hiç uğraşmayacağım. Android fanboyları hiç değişmiyor. Daha iyi diyor ama daha iyi olduğunu kanıtlayamıyor sonra bize fanboy diyorlar.
 
Hocam mesele hangi konuda daha iyi olduğu değil onuda belirttim zaten Fiyatına bakıldığı zaman iphone o kadar fark verilecek kadar iyi değil demek istedim. Fiyat performansa bakıldığı zaman fiyatı ve alınması makbul olan Samsung. Tabi bizim ülkemiz şartlarında konuşuyorum.
Ben de böyle düşünüyordum ama s24 serisi pahalı çıktı. S24 ultra 70k xiaomi 14 pro nun 75k ile çıkacağı söyleniyor. Bu paralara çıkıp android almak mantıksız geliyor bana
 
Google'da hangi siteye baktınız bilmiyorum ama AnTuTu, Geekbench veya 3D mark testinde Samsung fark atıyor.

Aynen aynen fark atıyor yersen tabii. Kim kime atıyor bak bakalım.

1711049285409.png


1711049350497.png
 
Aynen hocam konu o zaten, hani bir çok insan bakıp bir telefona 100 bin veriyorlar falan deniyor olay öyle değil. Öyleleri tabi ki vardır ama genelde iphone kullanıcıları elindekini satar bir üst modele geçer ve iphone kullanmaya devam eder. Ben iphone kullanmaya başladığımdan beri bir kere bile böyle yüksek fiyatlar vererek telefon almadım hep ya takas ya da satıp bir üst modele geçtim ki hem makul rakamlar ödedim. Yeni bir android telefona vereceğimden bile daha azını. Size de o yüzden böyle bir açıklama yapıyorum, yoksa ben elimde iphone ile gezerken sinema filmi çeken biri değilim klasik ev kullanıcısıyım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı