Sahibinden.com Çar Alım-Satım Dolandırıcılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dün Logitech G27 ilanlarına bakarken bir ilan dikkatimi çekti. Her şey normaldi ilanda fotoğraf yoktu. Whatsapptan ulaştım fotoğrafını videosunu gönderdi. Sonra benim yaşım küçük annemle konuştular falan adam çok sakin. Tatilde olduğunu söyledi, evdeki ailesine söyleyecek onlarda kargoyu göndereceklerdi. Anlaştık daha sonra biz parayı adamın verdiği hesaba yatırdık. Hesap başka birinindi. (Bayan ismi vardı.) Bize garip gelen şey ise laf aralarında tam 5 defa havale yaparken açıklamasına Çar Alım-Satım yazın demesiydi. Neyse biz dün gönderdik adam bizden adresi istedi. Sonra attık falan konuşmaya devam ettik. Sonra bir daha adres istedi isim numara istedi daha sonra yarın sabah yani bugün sabah kargoda olacağını söyledi. Biz de normal bir şekilde bekledik.

Bugün sabah kargoya verdiniz mi diye Whatsapp'tan mesaj attım. Cevap yok son görülmesi sabah 8. Ben mesajı 9'da attım sonra 10'da annem adamı aradı hala cevap yok. Biraz önce tekrar aradı cevap yok. Ama son görülme saati 8. Biz de çok kuşkulandık. Artık bence kesin dolandırıldık ama ne yapacağımızı bilmiyorum. Sizce adam gerçekten dolandırdı mı yoksa başka açıklaması var mı? Eğer dolandırdıysa kanıtlarıyla beraber dava açmak istiyoruz.

Güncelleme: 1dk önce çevrimiçi oldu ve bize "Tamam" yazıp tekrar çıktı. Hemen aradık ama cevap yok. Kesin dolandırıldık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gün size kargo takip numarasını vermezse vakit kaybetmeden savcılığa başvurun.

Arkadaşlar bu kadar aptal olmayın gerçekten kızıyorum ya. Tanımadığınız etmediğiniz adamın hesabına neden para yolluyorsunuz? Tamam yollanır ama konuştuğunuz kişinin ismi üzerine bile değil hesap?
Hadi bunu da geçtim ne diye açıklama satırına alakasız bir işlem yapıyormuş bilgi bilgi giriyorsunuz? Adamı savcılığa versen elinde yalnızca Wattsap kayıtları olacak, başka da hiçbir şey olmayacak.

Daha geçen, elden ikinci el telefon satın aldım. Çok da güvenilir biri. Ama parayı hesabına atarken bizzat kendi adına ve telefon satın alımı için ödenmiş bir para olduğunu belirterek yolladım, marka model IMEI bile girdim. Temiz yapın şu ticaretlerinizi.

Bana şu numarayı verir misin? Senin yakın, büyük bir akrabanmış gibi konuşur anlarım ne olduğunu. Para yolladığın hesap kimin üzerine onun da bilgisini ver bize. Wattsap kayıtlarını falan aman diyeyim silme, yedeğini al Cloud'a falan yükle bir yerlere.

Direk numarayı buradan yazıyım mı abi ? Gerçekten bu konuda bilgisizim ilk alışverişim olacaktı.

0531 239 74 18 numarası bu hesabın sahibi ise SAADET DEMİREL.

Bir yakınına sorsaydın bu adam böyle böyle diyor ne yapmalıyım diye, direk atlamışsınız oltaya. Resmi olmayan ilandan ürün almak da ayrı bir şey. Adam başka ilanların ya da forumlardan aldığı fotoları atmıştır size muhtemelen.

Dostum hemen yazıyorum, bir şey soruyormuş gibi, kıllandırmadan yazacağım. Gerçi dürüst bir satıcı olsa, kıllandırmakta da problem olmazdı, aksine zan altında kalmamak için bir an önce gönderirdi.

Ben yazıyorum nabzını yoklayacağım, başka kimse yazmasın.

İlanın linkini de at bana hemen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı