Sahibinden.com'da dolandırıldım - Gigabyte GTX 780 Ti

Bi görüşme ayarlasanız da gidip görüşsem mi acaba yüz yüze kartı elinden direk alayım. Eğer elinde öyle bir kart varsa tabi.
Zorla almaya kalkarsanız haksız duruma düşebilirsiniz. Avukata danışın. Havalenin dekontunu, satıcıyla mesajlaşma dökümlerini, kargo kağıtlarını elinizde bulundurun. Gönderici kargo şubesinin kamera kayıtlarında, her ne kadar satıcı doğru kartı gönderdim desede doğrusu orada çıkacaktır diye düşünüyorum.

İzmir de ikamet ediyorum ben. Ürün için konuşurken şu an antalya da bulunuyorum şeklinde konuşacağım. Siz nerede konaklıyorsunuz?

Ben Ankara'dayım. Bu planı düşündüm fakat biraz riskli. Risk derken şunu kast ediyorum. Böyle bir buluşmaya tek gitmemem lazım en az 3-4 kişi gitmem lazım. Bu çocuk eğer gerizekalı değilse bundan sonraki bütün buluşmalarına yanında birileriyle gelecektir. Sonuç kesinlikle kavga ile karakolda biter. Ankara'dan oraya 3-4 kişi ile gitsem bu çocuğa dolandırıldığım para kadar da masraf ederim. Çocuğun buluşmaya gelmemesi ihtimalini de göz önüne alırsak.. Hak'ı ................nu kurtarmıyor diye bir söz var ya hani :) O sözün gerçek olduğunu kanıtlamış oluruz sadece :)
Zorla almaya kalkarsanız haksız duruma düşebilirsiniz. Avukata danışın. Havalenin dekontunu, satıcıyla mesajlaşma dökümlerini, kargo kağıtlarını elinizde bulundurun. Gönderici kargo şubesinin kamera kayıtlarında, her ne kadar satıcı doğru kartı gönderdim desede doğrusu orada çıkacaktır diye düşünüyorum.

Kuzenim avukat. Kendisine danıştım. Kendisi dahi bir şey çıkmayacağını söyledi. Savcı ifadeye çağırdığında ancak kendisi pişman olur da itiraf ederse ancak o şekilde hakkını bulabilirsin diyor. Oh ne güzel memleket. Dolandırıcılık çok kolay bir iş haline gelmiş. Herkes herkesi dolandırsın.

Uzaktan alışveriş yaparken sizin yazmış olduğunuz bir metinle, aygıtın beraber fotoğrafını isteyebilirsiniz. Geç olsa bile bu tavsiye birilerine yarayabilir. Geçmiş olsun.

Hocam çok çok geçmiş olsun çok büyük bir talihsizlik yaşamışsınız. böyle insanlar, insanlara olan güvenimizin içine ediyor.. 1-2 gün önce abim kendisine mause almak istiyordu, indirim kodu olan bir arkadaşa 300tl havale yaptı ancak arkadaş havale kodunu abimin istediği mauseda kullanamadı. 10 dakika geçmeden de parasını geri havale yaptı. Böyle insanlar da var ülkemizde, sizin karşılaştığınız gibi insanlar da. Sahibinden.com'da üyelik tarihinden tutun da telefon numarasına ilana yazdığı açıklamalara kadar defalarca bakıp piyasa araştırması yapıp alınmalı diğer arkadaşların da dediği gibi. Laptopumu bu site üzerinden satarken bir alıcı parayı göndermek istedi, sonrasında kargo yapmamı istedi. Ben yine de kabul etmedim, çünkü parayı veren kişi havale işlemini belirli bir sebeple iptal de ettirebilir. Bu yüzden 100 lira için 500 lira için elinizdekini kaybetmeyi göze almadan alışveriş yapmanızı öneririm.

Yazışma kayıtlarım var. Sahibinden ilanı Gigabyte 750ti idi ve o konu üzerinden mesajlaştık.Havale kısmında açıklamada 4 adet gigabyte 750ti olarak anlaştığımız ürünü yazdım. Yerine 3 adet ati 4850 yolladı. Kutudan onların çıktığını görünce hemen kaldırdım. Ben yollamadım bunları deme ihtimaline karşı parmak izi teşhisi isteyeceğim. Kaldı ki mesafeli satış bu nedenle 15 gün iade hakkım var ve daha yazmadığım hukuki yöntemler var. O ne kadar bilinçli dolandırıcı ise ben de o kadar hakkımı biliyorum. Bu kadar rahat dolandırılmamın nedeni ise yasalara ve hukuka güvenim. Sorun çözülür, cezasını alır, yeter ki peşine düşelim. Kaldı ki tek değilim ve burada dolandırılan diğer arkadaşlarla hiç bir bağlantım yok. Savcı bu konuyu da göz önünde bulunduracaktır. Nitelikli dolandırıcılık olduğu apaçık... Cezası da 5 yıla kadar hapis...

Sahibinden kart alacaksam GeT olana bakarım. Yoksa hiçbirisine inanmıyorum.
Bu arada hala "insan" gibi satış yapanlar var hocam geçen ay birine Z270 sattım adam gayette rahattı parayı havale etti, hesaba düşene kadar bekledim düştükten sonra parayı çekip kargoya verdim. Birazda karşılıklı güven ile oluyor bu işler. Karşınızdaki adamın o güveni vermesi, sizinde biraz risk almanız gerekiyor.

Malesef arkadaşlar başıma böyle bir olay geldi. Şahısla pazarlık usulü anlaştık, Gigabyte Windforce 780 Ti ekran kartını 700 TL'ye bırakabileceğini söyledi. Dün parayı havale ettim. Şahsiyet kargo teslim belgesini ve ihtirazi kayıt belgesini tarafıma gönderdi. 30 lira da kargo ücreti var. Sonra geldim buraya üye oldum bilgisayar toplama kısmında arkadaşlardan yardım alabilmek için konu açtım. Ne kadar güvendiysem artık kartı elimde hazır bildim. Bugün kargodan teslim aldığımda içinden eski model bir ekran kartı çıktı. Şimdi ne yapmalıyım yol gösterebilecek var mı?
Benimle irtibata geçer misiniz?

Adamda din iman yokki, site mite dinlemez. Bulduğunu çalar çırpar. Örnek A1 bizim eski kiracı, burada tokatlamadığı kimse kalmamış. Şeref yoksunu herif bir gün birine denk gelir canından olur.

Neyse konumuza dönecek olursak, yapılacak pek bir şey yok gibi gözüküyor. GET bile artık güvenli değil, satıcı isen. Alıcıya problem yok pek, çünkü iade edebiliyorsun. Ama satıcı sağlam mal gönderip bozuk mal ile karşılaşabiliyor. Ben yakın zamanda sistemimi sattım. Ekran kartı hariç tüm parçaları getsiz sattım. Allah'a şükür kimseyi de mahçup etmedim. Hatta kasayı sattığım kişiye kargo parası çok çıktı diye bir miktar para iadesi yapmayı bile teklif ettim, kabul etmedi. İnsan önce ahlaklı olacak. Gerisi boş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı