Sanayide çalışılır mı?

yusuf113X

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım hiç sanayide ya da sanayi benzeri bir yerde çalışmadım. Gitsem yapabilir miyim günümüz şartlarıyla sanayide çalışılır mı? Ne kadar sürede usta olunur? Geleceği var mı? Malum elektrikli arabalar çıkıyor.

16 yaşındayım hiç sanayide ya da sanayi benzeri bir yerde çalışmadım. Gitsem yapabilir miyim günümüz şartlarıyla sanayide çalışılır mı? Ne kadar sürede usta olunur? Geleceği var mı? Malum elektrikli arabalar çıkıyor.

Yusuf selam ilk önce hangi mesleği seviyorsan hangisi aklına yatıyorsa onu yap sevmediğin mesleği yapma ilk önce bunu söylemek isterim sanayide iyi para var diyor arkadaşlarım ama uğraştırıcı yani bayağı bir çalıştırıyorlar seni sanayi hakkında bunu diyebilirim. Bence berber olmanı tavsiye ederim iyi yerde iyi parada alırsın iyi bahşişlerde alırsın iyi yerde esnaflığıda öğrenirsin.

İş öğrenme sürecinde muhtemelen bedava sayılacak paralara çalışacaksınız. Bunu dert etmiyorsanız çalışılır. İşi öğrendikçe alacağınız para güzel düzeyde artıyor, kendi dükkanınızı da açarsanız gelirleri çok iyi seviyeye gelebiliyor. Elektrikli araçlar gelse de biteceğini düşünmüyorum, onların da illaki ihtiyaçları olacaktır. Bunun dışında çalışılır mı kısmı dediğim gibi, düşük ücret, ustaya göre değişse de muhtemelen ezilme gibi şeylere tamamım diyorsanız olabilir.

Sanayi de calışacak adamın erkenden baslayıp deyim yerindeyse pişmesi lazım. Malum ustalar ters olur bir şey dedimi canın sıkılır. Ha dersen ben özgüvenliyim girişkenim o zaman olur.

İçeride bir torpilin yoksa bırak usta başını amir olman bile zor sanayide bu tarz işler çok dönüyor ama meslek lisesine gidip staj görebilirsin çoğu işide sana kitlerler gözümle gördüm aldığın 2 kuruş parayada değmez işçi gibi çalıştırırlar seni.

Ben sanayide staj yaptığım sırada yan dükkanda aynı yaşta bir çocuk çalışıyordu. Sanayide çalışarak altına orta düzey bir araba almıştı. İyi birinin yanına girersen para gelir gibime geliyor.

Sanayideki ustaların %80i küfürü hak edecek ustalardır. Düzgün yere denk gelmezsen sürünürsün. Azarlanırsın belki de dayak yersin. Sürekli saçma sapan işler yaparsın. Aldığın para da hiç bir şeye yetmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı