Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından anneme Müslüman rolü yapmak istemiyorum. Ben hayatım anneme hiç yalan söylemedim. Eğer bunu söylemezsem içimi bir kara bulut kaplar.

Yetersiz sorgulamış olabilir misiniz? Din bu. İsterseniz biraz daha araştırın. Belki de hata yapmışsınızdır.
 
Ailenin senin neye inandığını ya da inanmadığını bilmesi gerekmiyor, bırak seni müslüman sansınlar. Sen söylesen de söylemesen de senin içinde bir şey değişmeyecek aslında ama seni caydırmak için saçma sapan işler yapabilirler ve bu seni üzmekten başka bir işe yaramaz.
 
Bir çok insan sorgulamanın yanlış bir şey olduğunu, şüpheye düşünce dinden çıktığını düşünüyor ve bu yüzden çocuğuna, yakınına veya direk kendisine baskı uyguluyor. Sorulamayan sorular, doğrusu bilinmeyen konular, şüphesi giderilememiş inançların karşısında bir gün yeni Ateist olan birisi, yeni din değiştiren birisi veya iddialı bir video karşısında tüm inancı sanki 7 depremi olmuşcasına yerle bir oluyor.

İşte bu yüzden önce sorgulamanın yanlış bir şey olduğu kanısından vazgeçin. Hala yukarıdaki bir arkadaş "Eğer inandığın bir dini sorguluyorsan o dine bağlı değilsindir" diyebiliyor ve kahkaha atıyorum. Bana göre Allah var ve doğru din İslam, ve bu yüzden her doğan insan Müslüman doğar. Her ailenin görevi evladına hak yolu öğretmektir. Öğretmediyse çocuk akıl sahibi olunca kendisi araştırıp doğru yolu bulmalıdır. Aileniz size İslam'ı dahi öğrettiyse sorgulayınız. Aileniz size sorgulatarak İslam'ı öğrettiyse, Fıkıh öğrettiyse gerçekten çok şanslısınız.

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.
 
Baban öğrenirse azına... Neyse konumuz o değil.

Sen diyorsun bilimi seçtim zaten bilimi yapan Allah her şeyi yapan Allah o yüzden sen Allah yolundan vazgeçme tövbe et namaz kıl.

Fark etmemişim ama iman Power moda geçmişim.
Aga sen ne diyorsun xd
 
Dinlere inanmayıp, sadece Allah'a inanlar da var. Bunlara biz deist diyoruz. Ben de zaten deistlik ile ateistlik arasında gidip gelmekteyim. Şu anki düşüncem bu ve ona göre yorum yapıyorum ama her inanca kapım da açık. Hangisi bana mantıklı gelirse daha çok yaklaşıyorum o inanca karşı.

Eğer böyle düşünüyorsan pek İslam dinine uğramanı sanmıyorum mantık dediğiniz şey görülebilir ve dokunulabilir şeylerden ibaret olduğu için.
 
Birilerine bunu söylemenizi tavsiye etmem. Bende çok düşündüm ama sorunun İslam'da değil müslümanlarda olduğuna karar verdim. Hayatınızda başarılar.
Kesinlikle hak veriyorum. Lütfen şu anki müslümanlara bakıp karar vermeyin, islam tarihini, Kur'an'ı, olan biteni araştırın. Sorgulamak iyidir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı