Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana göre de bilim yanlış. Kuran çok daha mantıklı. Bilim kaç kez yanıldı bunda da yanılabilir. Tek düşünceniz buysa tekrar düşünün derim. Tabi ki karar sizin sonuçta İslam da zorlama yok.
Evet din çok mantıklı(!). Mesela hiç müslümanlıkla alakası olmayan çevrede büyümüş biri müslüman olmadığı için kafir, mundar sayılıyor bayağı mantıklı.

Böyle bir saçmalık olabilir mi ya, din bu oyuncak değil. Ya tam anlamıyla inanırsın ya da inanmazsın. Yok Allah gerçekse o zaman ahireti kurtarırım değilse bir şey kaybetmem gibi saçmalık mı olur? Bir bunu diyen zeki zaten. Size ithafen söylemedim bu arada. Genel.
Bu sözü söyleyen yazılana göre Hz. Ali (as.).

Beyler konuyu kapatalım çok uzar kısaca arkadaş ne isterse onu yapsın ölünce veya kıyamet günü geldiğinde neyin gerçek neyin yalan olduğunu anlar.

Lisedeki felsefe öğretmenim şunu şöylemişti, "ben bütün tanrılara inanıyorum" dedi. Sizce böyle bir şey normal mi?

O söz gerçek olamaz çünkü ateistlikte kurallar yoktur. Tek ortak yan dinsizlik, yaratıcıya inanmamadır. Ateistlikte her birey kendi düşünceleri ile bir din(görüş) yaratır.

Kuralsızlık mazeret gerektirmez mi? Ateizmin nasıl bir şey olduğundan bahsedilmiyor sözde. Ateist olabilmek için tanrı-insan ilişkilerinin zayıflığından kopmalarını anlatıyor. Bilime inanmak başka. Bilimde bilgi sınırsızdır ama gerçekliği sınırlı iken, dinlerde bilgi sınırlı, gerçeklik sınırsızdır.

Bilim zaten teoriler ile gelişen bir şey. Sen İslamı teoriyle geliştiremezsin. Geliştirirsen değiştirmiş olursun. Bilim yanıldı diye İslam doğru olacak diye bir şey de yok ki.
Kesin doğru demedim benim düşüncem bilimden çok Kur'an'ın anlattığı çok daha mantıklı. Herkesin kendi kararı.

Bu sözü söyleyen yazılana göre Hz. Ali (as.).

Biliyorum bunu, kesinlik yok fakat o olay öyle değil. Allah gerçekse falan demiyor yani. Bir adam ona yaklaşıp eğer ahiret yoksa bu iyilikler ne olacak diye soruyor. O da iyi olarak ölürsün falan diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı