Şeriat kötü bir şey mi?

• Konuyu başlatan 321777
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 20.244
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunu aklınıza koyun bu ülke İslam ülkesi değildir Hristiyan'ıda yaşar Yahudi'side Ateistide kimsede soramaz niye diye.Bak sizin için kolay bir anlatım belki artık anlarsınız.
Sizi Allah (c.c) yaratmadı mı ? Sonuçta onun kanunlarına uymamanın neresi normal. Bu bana daha çok işinize gelmiyor da o yüzden insanoğlunun yaptığına yanaşıyorsunuz gibi geliyor banaç

Elhamdülillah Müslümanım ama ateist olsaydım da çoğunluk Müslüman olan bir ülkedeki insanların rahatını bozup milleti inançsız yapacağıma ateistlerin çoğunlukta olduğu bir yere giderdim.

Bu mantikla desteklediginiz ve istediginiz seriat ile yonetilen ulkelere gule gule gidebilirsiniz. Sizi tutan nedir? :D

Anneni öldürseler, şu anki gibi 10 yıl sonra salsalar bence hiç böyle konuşmazdın. Popüler kültürün bir üyesi gibi geliyorsun bana. Hem o seni yaratan, sana şekil veren evrendeki düzeni koyan Rabb'inin kanunu.
Allah'ın verdiği canı Allah alır bu kadar basit.

Sizi Allah (c.c) yaratmadı mı ? Sonuçta onun kanunlarına uymamanın neresi normal. Bu bana daha çok işinize gelmiyor da o yüzden insanoğlunun yaptığına yanaşıyorsunuz gibi geliyor banaç
Bu ülkede herkes müslüman değil, sana herkesi Allahın yarattığı ne kadar normal geliyorsa başka insanlara başka tanrıların yarattığı veya yaratmadığı bir o kadar normal geliyor. Kendi inancını başkasına zorla dayatmak kabul edilebilir bir şey değil ki kurandada yazıyor bu. Ayrıca bu ülkede çoğu müslünanın sadece kimliğinde müslüman olmasının yanı sıra dinine bağlı çoğu kişi bile şeriatın insan özgürlüğünü kısıtlayan kabul edilemez bir sistem olduğunu onaylayabilir.

Teorik olarak bir kişi müslüman ise Kur'an şeriatını inkâr edemez. İnkâr ederse müslüman olmaz. Ama pratikte söylediğiniz gibi.

Geri kalmış değil, farklı bir yönetim şekli. Kapitalizm olmadan önce başka yönetimler uygulanıyordu. Yönetim şekilleri değişir ama önemli olan mükemmel yönetim şeklini uygulamak.

Laikliğe karşı olduğu doğru ama hangi özgürlük? Kapitalizm'in sana sunduğu sınırlâr mı? Yoksa Komünizm'in sana sunduğu sınırlâr mı?
Ben komünizm ve kapitalizmi savunduğumu göremiyorum.
Gayet de geri kalmış bir sistem. İslam'dan çıktığı için hapis veya kırbaç cezası falan, neyse...

Suudi Arabistan'ın gerçek şeriatı uyguladığı nerede görülmüş bunu başındaki adamlara bakarakta anlayabilirsin. Millet aç iken zevk içinde yaşıyorlar. Onlara bir kere gerçek Müslüman diyemezsin. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.
Size göre kimse gerçek müslüman değil zaten.

Müslüman mısın değil misin ? Müslümansan şu soruya cevap verir misin ? Seni bir kan pıhtısından yaratan Rabb'inin kanunlarına nasıl kötü diyebiliyorsun ? Şu evrendeki düzene bakıp bile anlaman gerekir bunu.
Müslüman değilim. Hristiyanım. Türkiye Cumhuriyet'i laik bir devlettir ve öyle kalacaktır. Şeriat gelsin nasıl herkes ülkeden kaçıyor gidiyor görün. Kuran-ı Kerimde ki kelamlara kötü demiyorum. Şeriat uygulanan ülkelere bakarsanız cevabımı anlarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı