Şınav çekemiyorum

Hocam dizüstü nasıl çekemiyorsunuz? Ayrıca boy ve kilonuz nedir? Dizinizin üstünde kollarınızı omuzlarınızdan biraz daha geniş açarak çekmeye çalışın. Bu benim başladığım yöntemdi, geniş olduğunda yükü biraz daha omuzlara bindirdiğiniz için daha kolay olur. Ayrıca protein tüketiminizi arttırın, çekerken güç olmasına rağmen titreme falan oluyorsa beslenme sorunları olabilir.
 
Mekik çekmek karın kasını çalıştırır, şınav ve barfiks sırt kaslarını. Kaç mekik çekebildiğin ya da kaç kilo kaldırabildiğinin önemi yok çünkü şınavda biceps değil triceps'ini kullanıyorsun.

Eğer şınav çok ağır geliyorsa barfiks çekmeyi deneyebilirsin. Ki şınavında, barfiksinde farklı yöntemleri var. Boy ve kilonuzu da yazar mısınız?
 
Uygun pozisyonu yakalamalısın. Ben rastgele yattığımda ortalama 20 tane çektikten sonra nefesim kesiliyor. Düzenli uzanırsam 25-30 tane çekebiliyorum.

Not: 15 yaşındayım, 1.78 boyum, 70 kiloyum.
 
Hocam, kolunuzu kuvvetlendirmeniz lazım, dambıl kaldırarak güçlendirebilirsiniz, ben bugün 1 denemde en az 80-90 şınav çekmeden bırakmam, siz de ileride bu seviyelere gelebilirsiniz. Çok zorlasam 130-150 arası çekebiliyorum.
@334155 Bu mesajımın neresi komik?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı