Sinerji Bilgisayar ölü pikselli ürünü iade almadı

Çalışan da akıllı başından sağmiș direkt.

Hocam öyle oldu yarın arıyacağım göndercem eger yine olmaz sa tüketici haklarını bekleyeceğim başvuru yaptım ama 3 ay 8 ay beklemem gibi az para biriktirip iş çözüleseye kadar yeni monitörü almış olurum ancak bana bayağı pahalıya patlıcak o kesin 2500₺ aldım en ucuz 1500 TL'ye kadar monitör bakarım artık bayağı zarar etcem. En kötü ihtmal hiçbir yerden sonuç gelmz SE direk 2 ci el satacağım kendi değerinden ağşasına satarım.

8ay sürmez THH süreci, savunma süresi zaten 30 gün, tebligatların gelme gitme süresi heyetin toplanıp karar alma süreci falan 2-3aya biter diye umuyorum. Eğer bulunduğun THH çok yoğunsa bu 6aya kadar sarkma yapıyor. Türkiye'nin her yerinde bu böyle işlemez. THH için iade talebinde bulunduysan yani cayma kapsamında iade senden Cayma Bildirim Formu isteyecekler yani ekledin mi eklemediysen hukuken reddi yersin. Bu bir eposta kaydı da olur THH daha rahat karar verir.( En altta örnek verdim). Bunu THH sistemine ekledin mi eklemediysen çıktı alıp götürüp ver.

Birde olayları anlatırken 8 Martta aldım yerine; 8 Martta ödemeyi yaptım siparişi geçtik, ürünü misal söylüyorum 15 Martta teslim aldık, 20 Martta Cayma Hakkımı kullandım eposta attım diye tarih tarih yazabilirsek hukuki olarak daha iyi yardımcı oluruz.

Örnek Cayma Bildirimi: ''..... tarihli siparişimi teslim aldığımdan itibaren 14 gün içinde sözleşmeden ''Cayma Hakkımı kullandığımı beyan ederim.''

Son birşey,
Satıcı iade yani cayma durumlarında ürünün gönderilmesi için bir kargo şekli/ yolu bildirmediyse sözleşmesinde veya sana bildiriminde işte o zaman sen ürünü yollarsan sıkıntı çıkmaz ama şirketin başka bir iade kargo metodu varsa onu uygulamak zorundasın.

Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri

MADDE 12 –
(1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

(2) Satıcı veya sağlayıcı, birinci fıkrada belirtilen tüm geri ödemeleri, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.

(3) Cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür.

8ay sürmez THH süreci, savunma süresi zaten 30 gün, tebligatların gelme gitme süresi heyetin toplanıp karar alma süreci falan 2-3aya biter diye umuyorum. Eğer bulunduğun THH çok yoğunsa bu 6aya kadar sarkma yapıyor. Türkiye'nin her yerinde bu böyle işlemez. THH için iade talebinde bulunduysan yani cayma kapsamında iade senden Cayma Bildirim Formu isteyecekler yani ekledin mi eklemediysen hukuken reddi yersin. Bu bir eposta kaydı da olur THH daha rahat karar verir.( En altta örnek verdim). Bunu THH sistemine ekledin mi eklemediysen çıktı alıp götürüp ver.

Birde olayları anlatırken 8 Martta aldım yerine; 8 Martta ödemeyi yaptım siparişi geçtik, ürünü misal söylüyorum 15 Martta teslim aldık, 20 Martta Cayma Hakkımı kullandım eposta attım diye tarih tarih yazabilirsek hukuki olarak daha iyi yardımcı oluruz.

Örnek Cayma Bildirimi: ''..... tarihli siparişimi teslim aldığımdan itibaren 14 gün içinde sözleşmeden ''Cayma Hakkımı kullandığımı beyan ederim.''

Son birşey,
Satıcı iade yani cayma durumlarında ürünün gönderilmesi için bir kargo şekli/ yolu bildirmediyse sözleşmesinde veya sana bildiriminde işte o zaman sen ürünü yollarsan sıkıntı çıkmaz ama şirketin başka bir iade kargo metodu varsa onu uygulamak zorundasın.

Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri

MADDE 12 –
(1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

(2) Satıcı veya sağlayıcı, birinci fıkrada belirtilen tüm geri ödemeleri, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.

(3) Cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür.
Gönderi-rumuz uyumu !

8ay sürmez THH süreci, savunma süresi zaten 30 gün, tebligatların gelme gitme süresi heyetin toplanıp karar alma süreci falan 2-3aya biter diye umuyorum. Eğer bulunduğun THH çok yoğunsa bu 6aya kadar sarkma yapıyor. Türkiye'nin her yerinde bu böyle işlemez. THH için iade talebinde bulunduysan yani cayma kapsamında iade senden cayma bildirim formu isteyecekler yani ekledin mi eklemediysen hukuken reddi yersin. Bu bir e-posta kaydı da olur THH daha rahat karar verir.( en altta örnek verdim). Bunu THH sistemine ekledin mi eklemediysen çıktı alıp götürüp ver.

bir de olayları anlatırken 8 Mart'ta aldım yerine; 8 Mart'ta ödemeyi yaptım siparişi geçtik, ürünü misal söylüyorum 15 Mart'ta teslim aldık, 20 Mart'ta cayma hakkımı kullandım e-posta attım diye tarih tarih yazabilirsek hukuki olarak daha iyi yardımcı oluruz.

örnek cayma bildirimi: "... Tarihli siparişimi teslim aldığımdan itibaren 14 gün içinde sözleşmeden "cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim."

Son bir şey,
satıcı iade yani cayma durumlarında ürünün gönderilmesi için bir kargo şekli/ yolu bildirmediyse sözleşmesinde veya sana bildiriminde işte o zaman sen ürünü yollarsan sıkıntı çıkmaz ama şirketin başka bir iade kargo metodu varsa onu uygulamak zorundasın.

satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri.

Madde 12 –
(1) satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

(2) satıcı veya sağlayıcı, birinci fıkrada belirtilen tüm geri ödemeleri, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.

(3) cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür.

O şekilde yapacağım ancak yarın konuşcam tekrar göndereceğim eger almazlar sa tüketici haklarına şikayet etimi bildireceğim eger almazlarsa davanın beşinde duracağım. Söyleyeceğim hakımı kolay yedirtmem bunlara.
O şekilde yapacağım ancak yarın konuşcam tekrar göndereceğim eger almazlar sa tüketici haklarına şikayet etimi bildireceğim eger almazlarsa davanın beşinde duracağım. Söyleyeceğim hakımı kolay yedirtmem bunlara.

Umarım kargo ile göndermemi kabul ederler aksi taktirde onların başı ağrıyacak.

Umarım kargo ile göndermemi kabul ederler aksi taktirde onların başı ağrıyacak.
Reis durumu ne yaptın. Bende monitör almayı düşünüyorum bir tek sinerjide var istediğim model.

Konuyu inceleyip THH'ye başvurunuz.

Reis durumu ne yaptın. Bende monitör almayı düşünüyorum bir tek Sinerji'de var istediğim model.

Ölü pixseli ürünü kullanmaya devam ediyorum ne yaptıysam iade olmadı ve tüketici hakları talebimi reddetti Sinerji bilgisayara güvenmiyorum İncehesap - GameGaraj.com tercihim ederim en azında bu tür konularda hassalar. Onlarla iadem vb değişim taleplerim oldu hep olumluydu.

Konuyu inceleyip THH'ye başvurunuz.

Şansımı denedim ancak olumsuz sonuçlandı neredeyse 2 yıl olacak ürün yine elimde Sinerji bilgisayar bu kafayla daha çok güven kaybeder.

Ölü pixseli ürünü kullanmaya devam ediyorum ne yaptıysam iade olmadı ve tüketici hakları talebimi reddetti Sinerji bilgisayara güvenmiyorum İncehesap - GameGaraj.com tercihim ederim en azında bu tür konularda hassalar. Onlarla iadem vb değişim taleplerim oldu hep olumluydu.

Şansımı denedim ancak olumsuz sonuçlandı neredeyse 2 yıl olacak ürün yine elimde Sinerji bilgisayar bu kafayla daha çok güven kaybeder.

Başvurunuzda gerekli kanıtları sunduysanız tüketici hakem heyetindeki görevlilerin iş bilmezliğine kurban gitmişsiniz demektir. Tüketici mahkemesine konuyu taşısaydınız keşke.

Tüketici hakların kararı olumsuz.

Başvurunuzda gerekli kanıtları sunduysanız tüketici hakem heyetindeki görevlilerin iş bilmezliğine kurban gitmişsiniz demektir. Tüketici mahkemesine konuyu taşısaydınız keşke.

Tüketici hakların kararı buydu canımı sıkan boşa giden zaman.

Dosya Ekleri

• Ekran-Alintisie17ea4551cf7f63ebc530dfd98d3d2bf.png
    Ekran-Alintisie17ea4551cf7f63ebc530dfd98d3d2bf.png
    318,1 KB · Görüntüleme: 49

Technopat Haberler

Geri
Yukarı