Olay sadece ekonomide bitmiyor ki, Amerikalı'lar Çinliler robot yaparken bizim halk peygamberlerinin nasıl tuvalet yaptığını tartışıyorlar. Din yüzünden bu hale geldik.
Ekonomi aslında günümüzün imkanıdır. Amerika Çinliler robot yapıyor evet ama bunun için inanılmaz devasa paralar gerekiyor. En basit Aduino setleri bile 500-600 TL'den başlıyor.
Gerekli ekonomiye ülke sahip fakat biz bunu göremiyoruz veya gördürtmüyorlar diye biliriz.
İnternette var olan dinci adamları pek fazla takmayın ve benim gibi düzenli aralıklar ile şikayet edin. Aslında o kadar popüler değiller bizim dark mizahcı mı editci tayfamı bilmiyorum genelde bu adamları ünlü ediyorlar. İnternetteki dinci tayfanın amacı bence aşağıda.
1 - Din adamlarını kötü göstermek.
2 - İnsanları din düşmanı yapmak
3 - Dinsizleştirme
4 - Mülteciler
Klasik ülke yıkma taktiğidir. Parçala - Böl - Yönet. Örnek parçalanmış ülke : İran.
Eğitim konusunda dünyanın en gerisinde ola biliriz üzülerek söylüyorum. Ama herkes kendini bireysel olarak geliştirir ve bunu çevresine yayarsa eminim örnek gösterilen ülkeler ile baş başa gele bilecek seviyeye geliriz.
Bence Türkiye şuan tarımda şarap, zeytincilik, fındık, sarımsak, soğan gibi temel ve tropikal meyvelerin bir kaçında Avrupa ile güzel ticaret içinde ola bilirdi.
Ülkenin körelmiş yada köreltilmiş bir potansiyeli var