Belki de bize söylemiyorlar da bunların hepsini değiştiriyorlar?arayüz ile linux ışletim sistemi yapılmaz çekirdeği kerneli paket yöneticisi debiana ait
Belki de bize söylemiyorlar da bunların hepsini değiştiriyorlar?arayüz ile linux ışletim sistemi yapılmaz çekirdeği kerneli paket yöneticisi debiana ait
Belki de bize söylemiyorlar da bunların hepsini değiştiriyorlar?
Okuldaki Pardus akıllı tahtalar için olan versiyon gerçek Pardus öyle değil.Okulumda Pardus kullanılıyor, arayüzü Linux'den çok farklı.
Linux tabanlı fakat Linux Debian temelli yani teknik olarak %100 yerli değil.Pardus kullanabilirsiniz, Linux tabanlı TÜBİTAK'ın yaptığı yerli işletim sistemimiz.
Dock yoktu ikisinde de ve bu çok sinir bozucu. Ayrıca kurulum aşamasındaki disk yönetimi kısmı çok karışık.Nasıl bir deneyim yaşadınız? Bu problemi komite ile paylaşıp çözüm buldunuz mu?
Ayrıca Pardus'ta XFCE veya DDE masaüstü ortamları kullanılıyor. Bu ikisi de başka Linux'larda halihazırda kullanılan arayüzler.Okulumda Pardus kullanılıyor, arayüzü Linux'den çok farklı.
Dock yoktu ikisinde de ve bu çok sinir bozucu. Ayrıca kurulum aşamasındaki disk yönetimi kısmı çok karışık.
GNOME hatta DDE bile stabil çalışıyor sistemde yani pek sıkıntı değil. Ubuntu 19.04 sürümü LTS olmasa bile şuan Linux Kernel 5 kullanıyor. Eklenti kullanabileceğimin farkındayım ama neden uğraşayım ki değil mi. [emoji1]Takıldığınız yere bakın!
Dash to Dock ve No Topleft Hot Corner eklentilerini kullanarak Ubuntu görünümünü tüm Gnome masaüstü dağıtımlarında kullanabilirsiniz.
Fedora'nın disk yönetim kısmı MacOS yükleme ekranına benzediği için daha profesyonel ve kolay buluyorum.
Günün sonunda ikiside GNU/Linux olduğundan arayüz farklılıklarından başka bir şey yok, sadece Fedora daha güncel Linux çekkirdeği kullanıyor, güncellikle beraber kararlılığı daha düşük ancak sorunlar Ubuntu'ya nazaran çok sık güncelleme aldığı için çabuk çözülüyor hepsi bu.
Ubuntu'yu da severim.
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi sistem özellikleriniz düşük olduğundan Mint Xfce kararlılığı ve Xfce'nin az sistem harcamasından dolayı tavsiye ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.