Sizce En İyi Linux Dağıtımı

Dock yoktu ikisinde de ve bu çok sinir bozucu. Ayrıca kurulum aşamasındaki disk yönetimi kısmı çok karışık.

Takıldığınız yere bakın!
Dash to Dock ve No Topleft Hot Corner eklentilerini kullanarak Ubuntu görünümünü tüm Gnome masaüstü dağıtımlarında kullanabilirsiniz.

Fedora'nın disk yönetim kısmı MacOS yükleme ekranına benzediği için daha profesyonel ve kolay buluyorum.

Günün sonunda ikiside GNU/Linux olduğundan arayüz farklılıklarından başka bir şey yok, sadece Fedora daha güncel Linux çekkirdeği kullanıyor, güncellikle beraber kararlılığı daha düşük ancak sorunlar Ubuntu'ya nazaran çok sık güncelleme aldığı için çabuk çözülüyor hepsi bu.

Ubuntu'yu da severim.

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi sistem özellikleriniz düşük olduğundan Mint Xfce kararlılığı ve Xfce'nin az sistem harcamasından dolayı tavsiye ediyorum.

Takıldığınız yere bakın!
Dash to Dock ve No Topleft Hot Corner eklentilerini kullanarak Ubuntu görünümünü tüm Gnome masaüstü dağıtımlarında kullanabilirsiniz.

Fedora'nın disk yönetim kısmı MacOS yükleme ekranına benzediği için daha profesyonel ve kolay buluyorum.

Günün sonunda ikiside GNU/Linux olduğundan arayüz farklılıklarından başka bir şey yok, sadece Fedora daha güncel Linux çekkirdeği kullanıyor, güncellikle beraber kararlılığı daha düşük ancak sorunlar Ubuntu'ya nazaran çok sık güncelleme aldığı için çabuk çözülüyor hepsi bu.

Ubuntu'yu da severim.

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi sistem özellikleriniz düşük olduğundan Mint Xfce kararlılığı ve Xfce'nin az sistem harcamasından dolayı tavsiye ediyorum.
GNOME hatta DDE bile stabil çalışıyor sistemde yani pek sıkıntı değil. Ubuntu 19.04 sürümü LTS olmasa bile şuan Linux Kernel 5 kullanıyor. Eklenti kullanabileceğimin farkındayım ama neden uğraşayım ki değil mi. [emoji1]

Yeni başlayanlar için Elementary OS ve Linux Mint.
Uzun süreli kullanıcılar kendi sistemini bulmuştur zaten onlara öneriye bir gerek olduğunu sanmıyorum. Benim favorim Arch Linux. testing depolar açık ve kararsızlık yaptığını hatırlamıyorum, ne zaman kurduğumu da aynı şekilde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı