Sizce insan vücudu kusursuz mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olaya dini katmadan/olabildiğince az katarak cevap verecek olursanız, sizce insan vücudu gerek fiziksel gerek zihinsel gerek de biyolojik olarak kusursuz mu? 'Kusursuz' bir canlı nasıl olabilir?

Kusursuzluk diye bir şey evrimde ve biyolojide yoktur. "Adapte olabilen, döllerini bir sonraki nesile aktarabilen" dedelerimizin torunlarıyız biz. Ne onlar mükemmel ve kurusuzdu ne de bizler.

Kusursuzluk diye bir şey evrimde ve biyolojide yoktur. "Adapte olabilen, döllerini bir sonraki nesile aktarabilen" dedelerimizin torunlarıyız biz. Ne onlar mükemmel ve kurusuzdu ne de bizler.
Burada bence fazla ideoloji kavgası çıkartmayalım, inancı kendine yararı/zararı dokunur.

Her şeyi kusursuz yapamazsın.
Bir tanrı olsaydi yarattığı varlıkları kusursuz yaratirdi, kusursuz yaratamaz gibi bir olasilik yok. Karmaşıklığına inanmaman seni bağlar ama oluşuyor, istesen istemesen de milyonlarca yil içinde bu durum ortaya çıkıyor. Aminoasitlerin kendi kendine oluşması bile çok büyük olay.

Bir tanrı olsaydi yarattığı varlıkları kusursuz yaratirdi, kusursuz yaratamaz gibi bir olasilik yok. Karmaşıklığına inanmaman seni bağlar ama oluşuyor, istesen istemesen de milyonlarca yil içinde bu durum ortaya çıkıyor. Aminoasitlerin kendi kendine oluşması bile çok büyük olay.
Sana da saygımız var.

Çünkü her insan tepeden tırnağa değişik ve farklı.
Bundan down sendromlu cocuklarin, engelli bireylerin haberi var mi? Sima olarak birbirimizden farklı olmamizin nedeni genlerdir, her insanin geni farklıdır. Genetik bozukluk işin içine girdi mi işler değişiyor.

@161553 O apandistite artik körelmiş bir organ, insan vücuduna etkisi yok demek yanlış olmaz. Bu apandist ölüme bile sebebiyet veriyor. Kusursuz bir vücutta genetik bozukluklarin olmasi kusursuz söylemini darmadağın ediyor.

Bundan down sendromlu cocuklarin, engelli bireylerin haberi var mi? Sima olarak birbirimizden farklı olmamizin nedeni genlerdir, her insanin geni farklıdır. Genetik bozukluk işin içine girdi mi işler değişiyor.
Bir misal vereyim. Örnek olarak insana çok benzeyen bir robot geliştirildi fakat sadece komut üzerinde çalışıyor lakin insan ise aniden değişebiliyor. Hastalık kusur değil bana göre. Benim gözümde senin dediğin şey bir parça sıkıntı yarattı gibi bir şey aklımda canlanıyor ama Ateist olduğuna ben bir şey diyemiyorum ve herkese saygılıyım. Kusur demek yalnızca eksiklikten ibaret değil. Kusurun gerçek anlamı hata ve yanlış bir şey yapılması anlamına geliyor diyebilirim. Bizde ve evrende kusur olsaydı ne burada bir şey yazardık ve evren diye bir şey olmazdı. Daha basit bir örnek. Elma var diyelim. Karın doyuruyor fakat elma yenmeyecek kadar ekşi. Elma tatlı olmadığı için kusur sayılır mı? Elmanın bir özelliğini saydım sana. Bilgisayar çöker de, insan hasta olmayacak mı zannediyorsun, anlamıyorum gerçekten @BERWAR.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı