Skyrim vs Witcher 3

Hiç ikisi arasında bir kıyas yapmadım. Sonuçta Witcher 3: Wild Hunt oynarken hazırda bulunan karakterimizin hikayesini sonlandırıp bir rol yapma/yaratma işine giriyoruz. Tabii ki yolumuza göre karakterin efektif yanı değişebiliyor ama Skyrim'in özelleştirilebilme açısından daha önde olduğunu düşünüyorum. Klasik başlangıcımızdan itibaren sıfır bir karakter üzerinden hareket ediyoruz. Bu sebeple Skyrim'i daha özgür görüyorum.

Modlama işlemi konusunda Skyrim'den başka daha işlevsel bir oyun var mı bilmem, Oyun yapımcısı olan Bethesda Softworks, yapılan modlar için ayrı depolama aygıtı alınmasını önermişti oyuncular için :D
 
Cevaplarınızı beklerim. Spoiler vermeden yorumunuzu yapın.

Edit: Skyrim için kurşun yer kurşun atarım, yeri gelir böbreğimi satarım.
RPG sevmem ama Witcher 3 oynayıp bitirdim. RPG öğelerinden olabildiğince kaçınarak oynadım hatta maximum 2-3 yan görev yapmışımdır. Ama oynarken keyif aldım atmosfer, dünya, hikaye muazzamdı. Tabi çok overrated yanları var hem de feci. Eleştirilerim var : Oyunun sonu gereksiz uzuyor. Son göreve kadar milyon tane şey yapıyoruz hepsi de gereksiz uzatıyor oyunu, Dövüş bir noktadan sonra sıkıyor ve sarmıyor. Oyun boyunca level kasmak önemli level atlamadan çoğu şeyi yapamıyorsunuz. O zaman yan görev zorunlu oluyor ve zorunlu olduğunda bu yan görev olmuyor artık. Yan görevler çok tekrar ediyor bir kaç tanesi dışında hepsi aynı boyanın laciverti.
 
Modlama işlemi konusunda Skyrim'den başka daha işlevsel bir oyun var mı bilmem, Oyun yapımcısı olan Bethesda Softworks, yapılan modlar için ayrı depolama aygıtı alınmasını önermişti oyuncular için :D
O konuda Bethesda'nın da çok makul davranmadığını düşünüyorum. Yıllar sonra SE getirmişlerdi. He ben oyuna sahip olduğum için ücretsiz edinmiştim ama ufak tefek ot, böcek koymak dışında bir esprisi yoktu. Orijinal versiyondaki çakılı bugları da hiç unutmadım. "Pimp My Ride" programında arabalara modifiye yapmak gibi Skyrim'i oynanabilir kılmak için bizler uğraşıyorduk.
 
Witcher 3 Skyrim'in yanına bile yaklaşamaz.

Witcher 3'ün ana oyunu da ortalama bir
oyun zaten DLC'leri başyapıt çok daha iyiler ana oyundan.

W3 seri içinde de hikaye olarak en kötüsü 1 ve 2'nin kalitesi yok hele 1'deki plot twistten sonra 3 çok sıradan geliyor.

RPG yanıda 1'e oranla çok eksik.

Ve W3'ün yan görevleri sadece diğer oyunların yan görevlerine kıyasla daha iyi.
Yoksa Skyrim ile karşılaştırınca onlar da sıradan. Karanlık Kardeşliğin görev serisi bile W3'ün tüm yan görevlerinden daha kalitelidir.
 
İkisi de çok sevilen oyunlar. Ben Witcher taraftarıyım. Skyrim oynadım fakat sevemedim. Ama Skyrim'e kötü diyemem, kimse diyemez. Dünyaca sevilen oyun neticede. Buna benzer karşılaştırmaları çok da anlamlı bulmuyorum.
 
Gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında yer alıyor ikisi de zor bir karşılaştırma. Skyrim 4 yıl daha eski bir oyun olsa da Bethesda'nın kullandığı kütük motor yüzünden sanki 10 yıl daha eskiymiş gibi duruyor (örn: Fallout 4). İki oyun da eşit mekanikler ve grafiklere sahip olsaydı Skyrim'i seçerdim. RPG ve oyundaki özgürlük Witcher 3'den daha üst seviyede.
 
İkiside güzel oyun grafik vs dersen Witcher ama hikaye dersen Skyrim

Skyrim tarafında olcam oyun resmen beni içine sokardı kılıcımı alıp ekranın içine girerdim ah o brotherhood görevleri :)
 
Açık dünya, keşif hissiyatı ve tekrar oynanabilirlik olarak tartışmasız Skyrim. Karakter ve senaryo olarak witcher 3.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı