Skyrim VS Witcher 3

Ağır Witcher sever olarak Skyrim diyeceğim. Çünkü karakterini kendin yaratabiliyorsun ve ondan sonra yapacağın her şey senin elinde. Witcher daha çizgisel gidiyor. Aylak aylak gezip, ev yapıp, içine süs koymak için geyik avlamak gibi şeyler çok eğlence katıyor.

Witcher 3 aşağısı mı efenim? daha 2 gün önce forumda "witcherdan iyi oyun varmı lan grafikler oynanış en iyi oyun" diyenler vardı. Hemde hangi platforma gidersem gideyim "witcher 3 en iyi oyun" diyen insan kaynıyor. seni bilmem ama ben daha "Skyrim en iyi oyun lan" diyen bir insan görmedim. witcher 3 skyrim dan daha overrated dır.
Haksız da sayılmazlar aslında. Ömrüm oyunlarla geçti ama witcher 3 ten aldığım keyfi ben başka hiçbir oyundan almadım. Ne olursa olsun oyun kendini oynattiriyo ve kendine bagliyo. Şu anda benim witcher 3'e rakip gördüğüm tek oyun monster hunter world. O da gerçekten müthiş kurgulanmış ve oyuna yedirilmis. Eski oyunlardan da bioshock infinite. Gerisi witcher 3'e rakip bile olamaz :) Eğer biraz olsun witcher evrenine hakimseniz ve witcher 3 oynamaya başlarsanız ne dediğimi anlarsınız. Hikaye + tüm dlcler az yan görev yaparak 75 saat sürdü bende. Onun dışında kendim de 200 saate yakin oynadım. Steamde 270 saatim var diyo ;)

Bu konu yüzünden Witcher'a başladım. Hatta en baştan başladım şu anda daha ilk oyundayım, bitmesine az kaldı ve RPG olarak sanki ilk oyun bile Skyrim'e göre daha üstün gibi hissettirdi bana. Skyrim'de sınırlı ve hiç rol yapma oyunu gibi hissettirmiyor seçenek kısıtlılığından dolayı. Ya da şöyle söyleyeyim, o kadar özgür bırakıyor ki ne yaparsan yap benzer sonuçlara ulaşıyorsun. Witcher'da ise istediğim kişiyle müttefik oldum, istediğim kişiyi öldürdüm, istediğim kişiyi yaşattım, istediğim kişiyle sevgili oldum, istediğim kişiyle romantizm yaşadım yani hepsini seçmeme izin verdi. Bu açıdan ilk oyun birçok açıdan çok kötü olsa bile (özellikle dövüş sistemi) en azından RPG olarak tatmin edici hissettirdi. Ve seçeneklerin etkileri oyunun içinde daha büyük oluyor gibi geldi. Skyrim'de büyük bir etki pek hatırlamıyorum mesela. Witcher'da ilk oyun bile böyleyse 3. oyun nasıldır acaba diye düşünmeye başladım.

DLC'ler ile birlikte Witcher 3 tokat manyağı yapar bana göre. Skyrim tamam güzel RPG oyunu fena değil fakat Witcher 3 öyle farklı duygular yaşattı ki bana daha hiçbir oyundan almadım o tadı.

İki oyunda Steam hesabımda var ve oynadım. Skyrim'i daha 10 saat bile oynayamadım, çok sıkıldım ancak Witcher 3'de 100-110 saati aştım😁

Bana göre Witcher 3 her türlü döver.

NOT: Konuyu okuyunca gaza geldim, Skyrim'i indirmeyi başlatıyorum.

Bu konu yüzünden Witcher'a başladım. Hatta en baştan başladım şu anda daha ilk oyundayım, bitmesine az kaldı ve RPG olarak sanki ilk oyun bile Skyrim'e göre daha üstün gibi hissettirdi bana. Skyrim'de sınırlı ve hiç rol yapma oyunu gibi hissettirmiyor seçenek kısıtlılığından dolayı. Ya da şöyle söyleyeyim, o kadar özgür bırakıyor ki ne yaparsan yap benzer sonuçlara ulaşıyorsun. Witcher'da ise istediğim kişiyle müttefik oldum, istediğim kişiyi öldürdüm, istediğim kişiyi yaşattım, istediğim kişiyle sevgili oldum, istediğim kişiyle romantizm yaşadım yani hepsini seçmeme izin verdi. Bu açıdan ilk oyun birçok açıdan çok kötü olsa bile (özellikle dövüş sistemi) en azından RPG olarak tatmin edici hissettirdi. Ve seçeneklerin etkileri oyunun içinde daha büyük oluyor gibi geldi. Skyrim'de büyük bir etki pek hatırlamıyorum mesela. Witcher'da ilk oyun bile böyleyse 3. oyun nasıldır acaba diye düşünmeye başladım.
Blood and Wine DLC'sini oyna Türkçe yama ile ek olarak ayrı bi oyun :D Ek olarak 3 farklı kadınlada sonlandırabiliyorsunuz oyunu Triss Romance, Yennefer Romance , Ciri Romance olarak geçiyor.

Blood and Wine DLC'sini oyna Türkçe yama ile ek olarak ayrı bi oyun :D
Adamlar DLC yapacam diye çoğu oyundan başarılı yeni bir oyun yapmışlar resmen... Hele de aynı oyunu her yıl tekrar çıkaran malum firmanın oyunlarından...

Adamlar DLC yapacam diye çoğu oyundan başarılı yeni bir oyun yapmışlar resmen... Hele de aynı oyunu her yıl tekrar çıkaran malum firmanın oyunlarından...
2 DLC yide alıp oynadım bitirdim. Sanki yeni oyun satın alıp bitirmiş gibi hissettim. Yeni şehir, yeni atmosfer, yeni karakterler, yeni hikaye ve blood and wine dlcsinin sonunda 3 hatundan biriyle sonsuza dek mutlu yaşıyabiliyoruz :D

2 DLC yide alıp oynadım bitirdim. Sanki yeni oyun satın alıp bitirmiş gibi hissettim. Yeni şehir, yeni atmosfer, yeni karakterler, yeni hikaye ve blood and wine dlcsinin sonunda 3 hatundan biriyle sonsuza dek mutlu yaşıyabiliyoruz :D
3 hatun derken hocam?😀 Ben bir tek Syanna'yla mutlu son yaşayabildim. Aynı masallardaki gibi😉😉

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı