Skyrim vs Witcher 3

@Artorias74 Ben yazdıklarımda Skyrim ile kıyas mı yapıyorum Witcher'ı? Fikirlerini belirten insanlara yok onu oyna yok sen ne anlarsın demenin yanlışlığından bahsediyorum.
Haksızlık ediyorsun. Eğer ikisini kıyas yapacak olursak, Witcher 3'te yaşadığım bug sayası bir elin parmaklarını geçmez. Skyrim ise bu konuda dillere destan. Hatta Bethesda bile alaya aldı kaç kere bunları.
Yahu kardeşim o söylediklerin iyi olmasa zaten Skyrim'i sevmem, çok iyi oyun demem. Bana ne anlatıyorsun ki sen? Ben Skyrim'i zaten beğeniyorum. Arkadaşın insanları yermesine laf ettim.
Witcher'da Boss dövüşleri genelde hikayeyle birleşik oluyor. Ben o oyunda zaten Boss savaşı aramadım. Boss savaşı arıyor olsam çok daha iyi oyunlar var zaten. Sen şimdi benim söylediğim bütün güzel şeyleri onaylıyor musun da bu eleştirileri yapıyorsun? Kabul edin işte. İkisi de çok iyi oyun. Oyun için fanatik olup başkasına saldırmak nedir? Kendinizi öveceğim diye başkasının keyiflerine saldırıyorsunuz. Yok herkes anlayamazmış hey Allahım ya :)

Neymiş o RPG ya? Hep dillerde asıl RPG... Kardeşim hangisi daha iyi RPG mi diyor adam,
İki tane RPG oyununu kıyaslıyoruz. Tabii ki RPG temelini karşılaştıracğaız. Şu dediğiniz çok saçma. İki tane korku oyununu karşılaştırıp bana ne korkudan demek gibi. İlk önce olayı bir kavrayın.
gerçekten yaşayan bir açık dünyadan,
Gerçekten yaşayan açık dünya mı? Buna güldüm. Evet köylüler o kadar iyi yaşıyor ki karakterler artık konuşmak yerine sadece susmayı tercih ediyor. İki kelime laf edemiyorsun. Sürekli ''hıhı'' diyen tipler aynı gerçekteki gibi. Kesinlikle açık dünya yaşıyor.
karakter derinliğinden,
Yine o mevzuya giriyorum. Sadece belirli karakterlerin derinliği var. Diğerleri süs olsun diye.
bugsız temiz oyundan,
Bugsız mı? İlk 20 saatimde 10 tane bug gördüm.
bug sayası bir elin parmaklarını geçmez.
Az önce bug yoktu şimdi bir elin parmağını geçmez oldu.

İlk önce Skyrim oyununu anlayın ondan sonra eleştiriye gelin. Oyun sizin elinizden tutmuyor. Araştırıp keşfetmeniz lazım. Oyundaki kitapları okumanız, köylüler ile konuşmanız lazım. Neler oluyor neler bitiyor diye araştırman lazım. En basiti kurt adam olayı. Bir ton detay var.

Skyrim oyunu emek ister, zaman ister. Ne kadar emek ve zaman verirsen o kadar seni etkiler. Burada saçma sapan oynayıp sadece mağara vardı o yüzden Witcher 3 daha iyi demenin mantığı yok.

Ha burada Skyrim fanboy olayını yapmıyorum. Skyrim'in de bana göre eksikleri var. Fakat eksiklerini görmezden geliyorum çünkü oyun çok dolu. Kaç kere saçma bug yaşayıp eski kayıda döndüğümü biliyorum. Skyrim'i çok yüzelsel oynayıp sonra ne biçim bu oyun hikayesi düzgün değil dersen gülerler.

Son düzenleme:
İki tane RPG oyununu kıyaslıyoruz. Tabii ki RPG temelini karşılaştıracğaız. Şu dediğiniz çok saçma. İki tane korku oyununu karşılaştırıp bana ne korkudan demek gibi. İlk önce olayı bir kavrayın.
Kardeşim sen diyorsun ki RPG şöyle olur git önce onu öğren bilmem ne. ''Asıl RPG'' ne imiş? Standartlarını sen mi belirliyorsun? Demek istedim orada.
Az önce bug yoktu şimdi bir elin parmağını geçmez oldu.
Söylediklerimde tezatlık arıyorsun ama boşuna. Eğer 3-4 bitirişte yalnızca 3-4 buga rastlıyorsan, o oyun tertemiz oyundur.
Yapma kardeşim insaflı ol. Skyrim oynarken kaç kere yerin altına sonsuz şekilde düştüğümün hesabı yok. Edit: Sonda yazmışsın zaten. Haklısın buglar tek başına Skyrim'i kötü yapmaz.
Yine o mevzuya giriyorum. Sadece belirli karakterlerin derinliği var. Diğerleri süs olsun diye.
Karakter derinliğinden kastım kişilikti. Tabi Skyrim'de ana hikaye çok basit, o yüzden kişilik derinliği de yok gibi bir şey.
İlk önce Skyrim oyununu anlayın ondan sonra eleştiriye gelin. Oyun sizin elinizden tutmuyor. Araştırıp keşfetmeniz lazım. Oyundaki kitapları okumanız, köylüler ile konuşmanız lazım. Neler oluyor neler bitiyor diye araştırman lazım. En basiti kurt adam olayı. Bir ton detay var.
Son olarak söyleyeceğim ben zaten Skyrim'de bunları anlıyorum, keyfini çıkartıp, övüyorum da. Fakat senin gibi başka birisi kötüymüş dediği zaman, Sen kimsin anlayamazsın diye yermiyorum. Buna hakkın yok kardeşim, bunu anla artık. Witcher'ı beğenmemişsin ne yapıyım? Beğenmediğin yönlerini söylersin düzgünce konuşuruz. Ayrıca dışardan Skyrim fanboy gibi gözüküyor yazdıkların. İkisi birden çok çok iyi oyunlar olabilir bunda bir problem yok.

Neden sadece bu iki mükkemmel oyunun tadını çıkarmak yerine birinin ötekinden daha iyi olduğunu savunmaya çalışıyorsunuz? Kiminiz Skyrim şöyle, kiminiz Witcher böyle diyor. Objektif olarak değerlendiremiyorsunuz. İki oyunun da artı ve eksilerini belirtip, şu eksikliklerine rağmen muhteşem oyunlar diyebilmeniz gerekir. Böyle güzel iki oyunu bize armağan ettikleri için yapımcılara teşekkür etmek gerekir. İkisi yerine koyabilecek başka bir oyun biliyor musunuz? Hadi ben de Dragon Age Origins sokayım araya, etti 3 muazzam oyun. :) Bu oyunların değerini bilerek, tadını çıkarın. Hepsini zevkle tekrar tekrar oynuyorum.

Neden sadece bu iki mükkemmel oyunun tadını çıkarmak yerine birinin ötekinden daha iyi olduğunu savunmaya çalışıyorsunuz? Kiminiz Skyrim şöyle, kiminiz Witcher böyle diyor. Objektif olarak değerlendiremiyorsunuz. İki oyunun da artı ve eksilerini belirtip, şu eksikliklerine rağmen muhteşem oyunlar diyebilmeniz gerekir. Böyle güzel iki oyunu bize armağan ettikleri için yapımcılara teşekkür etmek gerekir. İkisi yerine koyabilecek başka bir oyun biliyor musunuz? Hadi ben de Dragon Age Origins sokayım araya, etti 3 muazzam oyun. :) Bu oyunların değerini bilerek, tadını çıkarın. Hepsini zevkle tekrar tekrar oynuyorum.
Her kelimesine katılıyorum :) Dragon Age Origins enfes bir oyundur. Serinin diğer oyunları aynı tadı hiç veremedi bana.

Size çok ısındım Yennefer hanım :D Şaka bir yana umuyorum DA4 yine eski eşiğini yakalar. Düşüncesi bile heyecan verici :)
😂 Yennefer benim oyun dünyasındaki tek aşkımdır. İstesem o kadar güzel karakteri hayalimde bile çizemem. En yakın olarakta kendisine Eva Green'i benzetirim. Artık DA serisinden umudum yok. EA bütün firmaların içine ettiği gibi Bioware'i de kendi çizgisinden saptırdı maalesef.

Son olarak söyleyeceğim ben zaten Skyrim'de bunları anlıyorum, keyfini çıkartıp, övüyorum da. Fakat senin gibi başka birisi kötüymüş dediği zaman, Sen kimsin anlayamazsın diye yermiyorum. Buna hakkın yok kardeşim, bunu anla artık. Witcher'ı beğenmemişsin ne yapıyım? Beğenmediğin yönlerini söylersin düzgünce konuşuruz. Ayrıca dışardan Skyrim fanboy gibi gözüküyor yazdıkların. İkisi birden çok çok iyi oyunlar olabilir bunda bir problem yok.
Witcher kötü oyun demedim. Witcher iyi oyundur, güzeldir. Fakat Skyrim ile karşılaştırınca Skyrim'in yanında kötü kalıyor. Şöyle düşün normalde GTX 1070 iyi bir ekran kartıdır fakat GTX 1080'e göre kötü. Umarım anlatabilmişimdir. Burada Witcher 3 kötü oynanmaz demiyorum.
Kiminiz Skyrim şöyle, kiminiz Witcher böyle diyor. Objektif olarak değerlendiremiyorsunuz
Ben objektifim. Fanlık yaptığım falan yok. He gel sana Skyrim'in eksiklerini bir liste yapayım. Oyuna animasyon kıtlığı var, vuruş hissi yok, mimik yok, konuştuğun karakterlerin yüzleri donuk, oyunda fazla bug var, oyun bazen kitlenip kalıyor, konuştuğun karakterler çoğu zaman sana bile bakmıyor, oyun ufacık bir hareketinde saçma bir tepki veriyor... Daha sayarım problem değil. Ben genel olarak ikisini değerlendiriyorum. Witcher 3'ün yapamadığını Skyrim fazla fazla yapıyor. Her karaktere hikaye yazmak nedir biliyor musunuz? Ne kadar uğraş gerektirir.

Kardeşim sen diyorsun ki RPG şöyle olur git önce onu öğren bilmem ne. ''Asıl RPG'' ne imiş? Standartlarını sen mi belirliyorsun? Demek istedim orada.
RPG ne demek olduğunu anlatırsam uzar da uzar. Öyle iki üç diyalog koymakla RPG olunmuyor.

Ben burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Skyrim'i beğenmediysen git Witcher 3 veya GTA V oyna dedim ama düşündüğünüz anlamda değil. Adam bana Skyrim'in hikayesi kötü, mağarada geçiyor diyor ne diyeceğim? Açık hava görmek istiyorsan git GTA V oyna. Ha gelse dese ki bana bu eksiklikleri var şunlar var bunlar var tamam derim fakat Skyrim'in hiç vurulmayacak yanından hikayeden vurmaya çalışıyor. Adamlar oyuna özel dil bile yaptı ya daha ne yapsın? Gelmiş bana kılıç bulma görevi veriyor diyor. Yüzlerce saat oynadım hiç böyle yüzeysel bir görev almadım. Hep ayrıntı ve düşünülmüş bağlantılı şeyler var. Görevi yaparken araştırıp başka görev buluyorsun falan.

Neyse baya uzadı ama karşımdaki düzgün bir eleştiri yapmadığı için o zaman git GTA V oyna dedim. GTA V çok yüzeysel bir oyun (hikaye anlamında). Skyrim'in hikaye mantığını anlayamadan Skyrim eleştiriyor.

Son düzenleme:
😂 Yennefer benim oyun dünyasındaki tek aşkımdır. İstesem o kadar güzel karakteri hayalimde bile çizemem. En yakın olarakta kendisine Eva Green'i benzetirim. Artık DA serisinden umudum yok. EA bütün firmaların içine ettiği gibi Bioware'i de kendi çizgisinden saptırdı maalesef.
Hahah ben de Triss'ciyim, şefkatli kollarıyla sürekli hazır :D Kesinlikle dizide Eva'yı bekliyordum, diziyi zerre beğenmedim bu gibi sebeplerden. Eva olsa öyle mi olurdu. Bir bakacaktı ekranda düşecektik yere :D
Çok saptırdılar ama EA tepkilerden dolayı bir geri dönüş yapıyor yavaş yavaş. SWJFO da beklentilerini aşan bir satış yaptı sonuçta. Bir sağlam Mass Effect, bir sağlam Dragon Age daha ne isteriz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı