Sonsuz iddia edilen şeyler kanıtlanabilir mi?

Evet, sonsuzluğunun kanıtı değil .

Evet değil. Bu nedenle gözlemlenebilir evren ile uzay terimlerini ayrı olarak kullandım. Lütfen ona buna kanıtlayabilir misiniz demek yerine bu teorileri ve geldikleri kaynakları araştırın.

Ben de klavye başında kendim teori üretip size yazmıyorum bunları. Mantık, matematik formülleri ve gözlem sonucu evrenin sınırlı olduğu ve sürekli genişlediğini biliyoruz. Ancak evreni de içine alan ve "Uzay" dediğimiz yapı hakkında bir bilgimiz, matematik formülleri ve teoriler dışında yok. Burada birçok teori var. Hem evren, hem de Uzay ile alakalı. Ancak günün sonunda, uzayın sonsuz olup olmaması, sayıların sonsuz olup olmaması ile aynı kapıya çıkıyor.

...hangi yasta olsak bile kulak ve burnumuz büyüyor.

Büyümüyor. Ayrıca bu örnekler ile bahsettiğimiz konuları açıklayamazsınız, açıklamak zorunda da değilsiniz. İster sonlu isterse sonsuz olduğuna inanın. :)
 
Bazı sualler insanın düşünce yapısını ve zekasını aşar. Denemek serbest düşünmeye başlayın başınız ağıracaktır. Beyin yetersiz çünkü.

Yüce yaratıcının başı ve sonu yoktur derler. Doğmamıştır ve ölmeyecektir. Başı olmayan şeyi şimdi izah etmeye çalışın 🙂 Düşünürken bile kafanız karışıyor başlangıcı olmayan, hep olan bir şey... Eğer ki donanımsal olarak beynin %100'ünü kullanabilsek belki yanıt bulurduk.
 
Biz ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz ve hangi yasta olsak bile kulak ve burnumuz büyüyor , o zaman sizin mantığınızla burun ve kulakta sonsuz.
Bilimsel kanıtın var mı 110 yaşında burnunun büyüdüğüne dair? Evrenin sonsuz olduğunu kanıtlayan teoriyi bile bilmeden sizin mantığınız demen çok saçma.
 
Sayılabilir sonsuz mu sayılamayan sonsuz mu hangisinden bahsediyorsunuz. Sorunuza gelecek olursak asal sayıların sonsuzluğu ispatlanmış bir bilgidir.
 
Sonsuz iddia edilen şeyler kanıtlanabilir mi? Mesela sayılar bence sonsuz değil ve sonsuz diyenler bunu kanıtlayamaz. Bir şeyi sonsuz kabul etsek dahi bunu kanıtlayamayız ve sonsuz kabul etmemiz yanlış olur. Sizin düşünceleriniz neler?

Güzel düşünüyorsunuz peki o zaman sayılar farzı misal ki sonsuz değil bana en son sayıyı söyler misiniz? Yoksa en son olan sayıya yine sayılar ekleyerek çoğaltabilir misiniz? Bu durumda durmadan artan bir şeyin sonu olamaz. Buna bir diğer örnekte uzaydır. Bilimsel olarak durmadan gelişleyen bir yapısı olduğu için bir sınırı bir sonu yoktur.
 

Geri
Yukarı