Sosyal'de sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyler

Konuştuğu konu hakkında en ufak bir araştırma yapmayıp kendi hayal dünyasındaki şeyleri gerçek gibi burada yazıp gerçek anlamda bir şeyler bilenlerin sabrını zorlayanlar oluyor. Aşırı sallama ya da aşırı kalın kafalılıktan dolayı da ceza verilmeli. Gerçeği anlatıp kaynak veriyorsun ama yok, karşıdaki hâlâ laf anlamamakta ısrar ediyor. Bunu yapanlara göz yumulması sevmediğim kısım oluyor, ondan sonra işin yoksa karşı tarafı zorla ki sana hakaret etsin de banlanma nedeni oluştursun...

Sevdiğim taraf ise birkaç kişiyle bazı şeyleri burada "anonim" olarak konuşabilmek. Gerçi eski üyeler ve yöneticiler tarafından anonimliği en az olan kişilerden biriyim, gerçekte de tanıyanların sayısı az değil ama neyse. :D

Fanboyluk yapanları hiç sevmem.

Bir üründen memnunsan millete de önerirsin, olur biter. Çok sevdiysen ürünün fanboyu olabilirsin ama o ürün tüm markayı mükemmel yapmaz. O markanın tüm ürünlerini kullandın ve hepsiyden memnun kaldıysan ve daha iyi bir alternatifi yoksa yine o markanın fanboyu olabilirsin ama böylesine hiç rastlamadım. Mesela 9100F işlemciyi kullandın ve çok memnun kaldın, en yakın alternatifi olan 3100 ise 400 lira daha pahalı. Bu durumda 9100F önerebilir hatta fanboyu olabilirsin. KZ kulaklık aldın, çok memnun kaldın. Yükseltme yaparken aynı markayı tercih ettin, yine çok memnun kaldın. Hangi ürününü alsan çok iyi çıkıyor, fiyat performans olmayan ürünü yok resmen. Bu durumda o markayı önerebilir hatta fanboyu olabilirsin. Bu tür fanboylar kötü yönlerini de söyler, daha iyi alternatif çıkarsa onlara da yönelebilir. Bahse konu ürünü/markayı önermeyen varsa neden önermediğini sorar, tartışır. Gerçekten kötü bir ürünse savunduğu, sorunlarını öğrendiğinde fanboyluktan vazgeçip alternatiflere yönelir.

Bir ürününü kullanman ve memnun olman tüm markayı mükemmel yapmıyor. Mesela adam AMD Ryzen 3100 kullanıyor ve memnun ise AMD ne yapsa mükemmeldir sanmaya başlıyor. "Bende 3100 var çok memnunum o yüzden FX 8350 de iyidir sonuçta AMD üretmiş, tavsiye ederim çünkü AMD süper işlemciler yapıyor" dese yine bir yere kadar ama adam işlemcisini kullandığı firmanın ekran kartlarına da kefil oluyor. Sorsan hiç AMD ekran kartı kullanmamıştır bile. AMD kartları önermeyenlerle kavga ediyor, kendi firmasıymış gibi savunuyor.

2. paragraftakilerden bahsediyorsan ben de onları hiç sevmiyorum.

Son düzenleme:
Sevmediğim şeyler;
-Sürekli aynı konuların açılması
-Bir konunun altına 100 tane aynı cevabın verilmesi
-IQ seviyesi yerlerde olan konular açılması
-Fanboylar
-Mizah seviyesinin düşük olması
-Bilgisi olmadan kesin biliyor gibi konuşmak
-Genç kardeşlerimizin ergenlik konuları (Kavgaya gitmek vs.)
-Yorumlarda çok çabuk kontra atak girişimlerinde bulunulması
-Beğeni kasma çabaları

Sevdiğim şeyler;
-Ara sıra açılan gerçekten yararlı konular
-Seviyeli tartışmalar
-Mevcut standart paket konuların dışında, farklı konular açanlar.
Bunların dışında yukarıda yazdığım sevmediğim durumlar hariç, geri kalan her şey iyi denebilir :)

@Jira'nın çakmalarını sevmiyorum:D Burnu Kaf dağında olan üyeleri sevmiyorum. Açılan trol konuları sevmiyorum. AMD fanboylarını sevmiyorum. Yazılan şeyden binbir türlü anlam çıkaran insanlar var. Bu da hoşuma gitmiyor. Alaycı tavırlardan hoşlanmıyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mütevazı moderatörleri seviyorum. Açılan her konunun cevaplanmasını ve çok farklı bir şey olmadıkça çözüme kavuşturulmasını seviyorum. Forumda çok bilgili üyeler var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı