Spora yeni başlayan için tavsiyeler

Hocam naturel şekilde yapmak istiyorsan ki bu şekilde yapmalısın. Bu spor uzun süreli yapman gereken bir spor. Çoğu kişi bu şekilde 3 6 ayda vücut yapacağım hedefi koyup gelişim görmedikleri için bırakıyorlar. 6 ayda sadece kasların belirginleşir. Uzaktan bir insanın vay bu kesin spor yapıyor kollara bak vs. demesi için en az 2 3 yıla ihtiyacın var heleki zarganaysan bu daha da zorluyor tecrübeyle sabit. Tabii ki yaş, boy, kilo gibi bir ton etken var. Bunları bilerek başlarsan motivasyonunu kaybetmezsin.

Vitamin ve supplement konusunda, kan testi verip eksik değerlere göre vitaminleri kullanmak lazım. Zaten üst sınırdaysa değerlerin ekstra olarak alırsan zehirli etki yaratır. Protein tozunu günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsan (kilo X1.8-2 gr olarak) almalısın. Gainerda ise Cicibebe ve süt, muz gibi ürünlerle shake yapabilirsin hem daha iyi hem de daha ucuz şekilde etki görmüş olursun.

Hocam yemek yemeyi pek sevmeyen birisiyim gün içinde de bayağı koşup eden biriyim ondan dolayı gainer pirinç unu vs. şeylere danışmayı düşündüm.

Az talep olduğu için daha ucuzdur. Gainer vesaire etki etse de oturup kalori hesaplayıp, karbonhidrata abanırsanız kilo alırsınız. Eğer çok çok paranız varsa tabii ki clean bulk yapabilirsiniz ama o iş bayağı zor.

Clean bulk nedir?

Hocam yemek yemeyi pek sevmeyen birisiyim gün içinde de bayağı koşup eden biriyim ondan dolayı gainer pirinç unu vs. şeylere danışmayı düşündüm.

Clean bulk nedir?
Hocam bir dirty bulk var bir de clean bulk, dirty bulkta önüne geleni yiyip kilo alıyorsun hızlıca, clean bulkta ise yağ, karbonhidrat, protein hepsini hesaplıyorsun günlük ne kadar alman lazım, sonra bu değerleri günlük yakalamak için öğünlerini hassas terazi ile ölçüp proteinlerini falan hesaplıyorsun ve tüm değerleri yakalamaya çalışıyorsun aynı zamanda olabildiği kadar şeker gibi şeylerden de uzak duruyorsun. Dirty bulkta abur cubur bile yersin kilo almak için. Ben 1.77 boya 52 kiloydum çok zayıftım şimdi 64 falan oldum böyle dirty bulk yaparak. Ama baya protein vesaire de aldım antrenmanlarımı ağır tuttum, bir de şuan kilo fazlam olmadığı için fazla yağ yok göbek vesaire yok yani tabi bir clean bulkta kazanacağım kası da kazanamadım ama zaten en baştan clean bulk yaparsanız bıkıp bırakırsınız o çok zahmetli iş. Önünüze gelen sağlıklı ve kalorisi çok olan her şeyi yiyin. Türk yemeklerinin çoğu zaten öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı