Sporcu besinleri kilo vermek isteyenler için uygun mu?

Gusein

Decapat
Katılım
27 Kasım 2021
Mesajlar
730
Çözümler
6
Yer
Azerbaycan/Bakü
Merhaba, 15 yaşımdayım 1.75 boyunda, 80-81 kilo arasıyım. Sosyal medyada sporcu besinleri hakkında biraz araştırma yaptım. Genellikle makarna, prinç, yulaf tüketiyorlar. Bu konulara pek hakim değilim ondan dolayı bu yiyecekler sadece kilo almak için midir yoksa benim gibi kilo vererek kas kütlesi kazanmaz isteyenler içinde mi uygundur? Bir de temiz beslenme ne demektir tam anlamış değilim. Creatin ve Pro-workout sipariş verdim, bunlar bana destek olur mu? Şimdiden yardım edenlere çok teşekkür ederim.
 
Sporcu besini diye bir şey yok kalorisi yüksek olan besinleri kilo almak isteyen sporcular kullanıyor. Kilo vermek isteyen biri isen spora gidiyorsan protein ağırlıklı beslenmen gerek karbonhidrattan şekerden ve yağdan kesinlikle uzak durmalısın.
 
Aldığın ürünler sana kilo verme için destek olmaz ancak antrenman performansını arttırmak için çok iyi yararı olur. Kilo vermek istiyorsan biraz karbonhidrattan uzaklaşıp protein ağırlıklı besinlere yönelmen gerekiyor ve tamamen kalori takibi yapman lazım. Ben mesela şu an kilo alma dönemimdeyim ve sabah akşam tavuk pilav yiyip duruyorum, ancak definasyon zamanında olan bir arkadaşım da sabah akşam tavuk pilav yiyor, ikimizin de amacı zıt bakıldığında ancak ben daha çok yiyorken, o daha az yiyor. Olay bundan ibaret. Kilo verme döneminde pek makarna tavsiye etmem çünkü saf bir karbonhidrat kaynağı olduğundan fazlası vücutta yağ olarak depolanabiliyor ama kahvaltınızda yulaf yiyebilirsiniz, sizi tok tutacaktır. Temiz beslenmekte direkt olarak şudur, zararlı yiyeceklerden uzak durmak, proteini bol yiyecekleri tercih etmek. Yani gidip, sucuktur sosistir, hamburgerdir gibi şeyler yemek yerine, sabah kahvaltınızda tamamen doğal besinlerle yumurtanızla yulafınızla kahvaltı yaparsınız, ara öğününüzde kuruyemiş yersiniz, kalorisine göre tavuk vs. yersiniz. Aynı şekilde akşam yemeğinizde de tavuğunuzla beraber bitkisel şeyler tüketirsiniz. Bizim ülkemizde maalesef böyle beslenmek biraz zor ancak maddi imkanınız varsa yapılması çok da zor değil.
 
Aldığın ürünler sana kilo verme için destek olmaz ancak antrenman performansını arttırmak için çok iyi yararı olur. Kilo vermek istiyorsan biraz karbonhidrattan uzaklaşıp protein ağırlıklı besinlere yönelmen gerekiyor ve tamamen kalori takibi yapman lazım. Ben mesela şu ankilo alma dönemimdeyim ve sabah akşam tavuk pilav yiyip duruyorum, ancak definasyon zamanında olan bir arkadaşım da sabah akşam tavuk pilav yiyor, ikimizin de amacı zıt bakıldığında ancak ben daha çok yiyorken, o daha az yiyor. Olay bundan ibaret. Kilo verme döneminde pek makarna tavsiye etmem çünkü saf bir karbonhidrat kaynağı olduğundan fazlası vücutta yağ olarak depolanabiliyor ama kahvaltınızda yulaf yiyebilirsiniz, sizi tok tutacaktır. Temiz beslenmekte direkt olarak şudur, zararlı yiyeceklerden uzak durmak, proteini bol yiyecekleri tercih etmek. Yani gidip, sucuktur sosistir, hamburgerdir gibi şeyler yemek yerine, sabah kahvaltınızda tamamen doğal besinlerle yumurtanızla yulafınızla kahvaltı yaparsınız, ara öğününüzde kuruyemiş yersiniz, kalorisine göre tavuk vs. yersiniz. Aynı şekilde akşam yemeğinizde de tavuğunuzla beraber bitkisel şeyler tüketirsiniz. Bizim ülkemizde maalesef böyle beslenmek biraz zor ancak maddi imkanınız varsa yapılması çok da zor değil.

Benim için çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı