SSD vs HDD

üzücü

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, laptopumda 250 GB SSD bulunmakta. Bir takviye yapacağım ancak bir tane daha SSD mi alayım, yoksa HDD mi alayım karar veremedim. Farkları ve iyi-kötü yönlerini yazarsanız çok sevinirim.

Oyun içinse SSD al. Ben HDD aldım, çok depolama olsun diye fakat her oyunu içine atamıyorum. Çünkü FPS kaybı yaşatıyor ve pişman oldum. Az olsun öz olsun derim.

Bütçe meselesi, ne amaçla kullanılacağına bağlı.
Param bol ve hız seviyorum diyorsan SSD al fakat ben oyun falan depolamam 1-2 MB'lık fotoğraf depolarım diyorsan HDD al.

HDD önermem. Aldığına alacağına pişman ediyor artık SSD bu kadar kullanılıyorken kanser olmaya gerek yok. Bütçen olsa da olmasa da SSD al. Oyuncuysan SSD al. Arşiv falan yapıyorsan HDD al geç.
Oyun içinse SSD al. Ben HDD aldım, çok depolama olsun diye fakat her oyunu içine atamıyorum. Çünkü FPS kaybı yaşatıyor ve pişman oldum. Az olsun öz olsun derim.
HDD veya SSD'nin FPS'ye hiçbir alakası yok. Sadece drop sorunu oluyor HDD'de o da bazı oyunlarda. Yani SSD alınca FPS değerin artmıyor.

SSD ve HDD.

İşletim sistemi ve oyunların SSD üzerine, veri depolamanın ise sabit disklere yapılması daha mantıklı.

Ek olarak şu yazıyı okuyabilirsiniz.

Fiyat sıkıntısı yoksa tabii ki SSD önerilir ama HDD de bayağı iş görür. Yıllardır SSD+HDD kullanan biri olarak, ne FPS düşmesi, ne de oyun açılışında Ultra bir fark hissetmedim. HDD'yi oyun ve depolama için kullanıyorum.

Zaten sistemin kurulu olduğu bir SSD var ise ve oyun depolamak için kullanacaksanız HDD tercih ederdim ben.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı