yunusebaran
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
- Meslek
- 3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Bu gözler Metro Exodus’u gördü evet, aynı tarzda oyunlar değil, onda hikaye ön planda ama hatırı sayılır bir açık dünyası da var. Ya da Fallout: New Vegas gibi post-apokaliptik efsaneler… Ben normalde gerçekçi oyunlara bayılırım, Escape From Tarkov’u yıllarca oynadım, ama Stalker 2 resmen aşırı amaçsız. Sürekli birileri beni bir yerlere gönderiyor, ama motivasyonlar o kadar zayıf ki. Örnek bir senaryo yazacağım;Arkadaşlar Stalker 2 oyununu biraz oynayayım dedim gerçekten hiç sevmedim. Ruhsuz, vuruş hissiyatı yok. Bakın kötü demiyorum vuruş hissiyatı yok. Çevre hiç güzel değil, iğrenç bir oyun var karşımda. Anında iade ettim. Bu oyunu kendi isteği ile sevebilen oldu mu aranızda? İnanılmaz kötü çünkü.
(Uydurulmuş bir senaryodur, spoiler olmaması için içerikleri değiştirdim ancak anlatmak istediğim amaçsızlık tamamen bu seviyededir)
Doktora gidiyorsun, "Acil ağrı kesici lazım" diyorsun, adam 'Tabii, ama önce yerin 7 kat altında unuttuğum nükleer sığınaktan gözlüğümü getir, dikkat et radyasyonlu golyat var" diyor. Binbir zorlukla gidip getiriyorsun, ödülün ne? Ağrı kesici, canını ortaya koyduğun şey gözlük gibi değersiz bir şey.
Oyunun mantığı tamamen bu. Para birimi adeta birilerinin elemanı olmak. Gereksiz ve motivasyonsuz görevlerle hayatımızı riske atıyoruz, resmen birilerinin "mayın eşeği" olduğumuz bir oyun. Atmosfere çok güvenerek senaryo kastıklarını düşünmüyorum ancak senaryo güzel olmadıktan sonra kim çeker böyle bir oyunu, oynanmaya değmez.
The Last of Us Part II (TLOU2), hikâye anlatımında bazı eleştiriler alsa da teknik anlamda gerçek bir başyapıt. Evet, hikâyesi zaman zaman bir Türk dizisi gibi uzatılmış hissedilebilir ve Joel’u öne çıkarmak için flashback sahneleri abartılmış olabilir. Ancak bu unsurlar olmasaydı, TLOU2 kolaylıkla 10/10’luk bir oyun olabilirdi. Grafikler, ses tasarımı ve oynanış mekaniği gibi teknik yönleriyle zaten kusursuza yakın bir deneyim sunuyor.The Last of Us Part 2'den sonra oynamaya başladım. Dedim acaba ondan sonra bunu oynamak mı zor geldi.
Öte yandan, Stalker 2 bu seviyeden çok uzak. Oyun, ciddi teknik sorunlarla gölgeleniyor: optimizasyon problemleri, hatalar ve performans düşüşleri oyuncuyu hayal kırıklığına uğratıyor. TLOU2 ile Stalker 2’yi kıyaslamak pek adil değil; zira biri teknik mükemmeliyetin zirvesiyken, diğeri temel sorunlarla boğuşuyor. TLOU2 gibi bir oyundan sonra Stalker 2’ye geçmek, beklentileri karşılamada zorluk yaratmış olabilir, ama sorun sadece bu değil. Stalker 2, genel olarak tatmin edici bir deneyim sunmaktan uzak.
Benim gibi simülasyon seviyesinde sert gerçekçilikten hoşlanan bir oyuncu bile bu oyunu beğenmedi. Eğer bu tarzı seven biri için bile cazip değilse, Stalker 2’nin genel kalitesi hakkında ciddi soru işaretleri oluşuyor. Kısacası, bu oyun vakit kaybı olabilir; oynamaya değeceğini sanmıyorum.