Cyberpunk 2077'yi kimler sevdi?

Sizin RPG'den beklentiniz nedir?
Kendimi karakterle özleştirmem gerek. Karakteri istediğim gibi şekillendirebilmeli, görevleri İSTEDİĞİM gibi yapabilmeliyim. Skyrim'de de Fallout'da da hiçbir zaman karakter tam istediğim gibi olmuyor. Harita tasarımı bi' kere kötü. Cyberpunk öyle değil. Tüm oyunu istersen tamamen gizli, kimseyi öldürmeden bitirirsin istersen terminatör gibi. İşte bu özgürlük RPG'lerin en önemli özelliği ve Cyberpunk bunu RPG diye gezen oyunlardan çok iyi veriyor.

Assassin's Creed'lerin kendine RPG dediği dünyada Cyberpunk'ın RPG olup olmadığı sorgulanamaz. Yapımcı firma kaldırmış olabilir ama bu oyun bal gibi de RPG. Kimse aksini iddia edemez.

RPG'deki ana olay kıyafetten çok seçimlerin her şeyi değiştirmesidir ama siz bilirsiniz. Hani adı üstünde rol yapma.
Cyberpunk'da oyunun sonu dışında seçiminizin önemli olduğu bir kısım yok. Fallout New Vegas bu konuda tokatlar geçer.

RPG'deki ana olay kıyafetten çok seçimlerin her şeyi değiştirmesidir ama siz bilirsiniz. Hani adı üstünde rol yapma.
Kıyafet ne alaka ya? Oyun FPS bi' kere, kıyafeti göremiyorsun bile. Hayır RPG'nin ana olayı secimler değil özgür oynanış, görevi istediğin gibi yapabilmektir. Her bir görev haritası her karakter buildine uygun hazırlanmalıdır. Hacker/gizlilik üzerine karakter yapan adam da geçebilmelidir Rambo gibi karakter yapan adam da. İşte bu, Cyberpunk'ı RPG yapıyor.

Ayrıca seçimler gayet de etkiliyor. Özellikle karakter ilişkileri ve onların seçimleri muhteşem. Dost Kayason 2 saatlik incelemesinde konuştu her şeyi, aç izle. Vaktim yok şu an.

Kıyafet ne alaka ya? Oyun FPS bi' kere, kıyafeti göremiyorsun bile. Hayır RPG'nin ana olayı secimler değil özgür oynanış, görevi istediğin gibi yapabilmektir. Her bir görev haritası her karakter buildine uygun hazırlanmalıdır. Hacker/gizlilik üzerine karakter yapan adam da geçebilmelidir Rambo gibi karakter yapan adam da. İşte bu, Cyberpunk'ı RPG yapıyor.

Ayrıca seçimler gayet de etkiliyor. Özellikle karakter ilişkileri ve onların seçimleri muhteşem. Dost Kayason 2 saatlik incelemesinde konuştu her şeyi, aç izle. Vaktim yok şu an.

Masa oyunundaki RPG'yle oyunlardaki aynı değil. Masa oyunları hayal gücünden beslenir, oyunlar direkt karakterin kontrolünü sana verir, bu karakter sensin der. İşte RPG'nin asıl özü budur. Karakter sensin. Benim o karakterle özleşmem için bana verilen görevi kendi tarzımda yapabilmeliyim. Ben gizlilik seviyorsam hayalet gibi bitirebilmeliyim oyunu. Oyun yapımcısı hem bölüm tasarımlarını hem itemleri hem de skill ağacını buna uygun yapmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı