Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamandan ve mekandan münezzeh olması sebebiyle, yani zaman ve mekan ile ilişkilendirilemez olması sebebi ile.

Sizin aklınızda tasavvur ettiğiniz Tanrı ile Rab farklıdır. Siz kan akıtırsınız, kanı görürsünüz ama Rab takvaya bakar.
 
Hocam tanrıyı oğlunuz gibi görmekten bırakın Max 80 yıl yaşacağınız hayatta tanrının 1 kere bile mucizesini gormeden öleceksiniz veya kanıtını trilyonlarca yıl geçti ne tanrıya bir kanıt ne de peygamberlere 1 kanıt bulabilmis degilsiniz belki de 1 insanın yazdigi kitabii kutsal kitab olarak goruyorsunuz.
Etrafındaki her şey kanıt, sadece sen körsün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımı görmedigin bir şey için harcamak sence mantıksız değil mi? Allah gerçek çıkarsa biz cehenneme gideriz ama bu dünyada hayatımızı yaşarız ama gerçek cıkmazsa sen hayatını mahvedersin.

Güneşin supernova patlamasıyla güneş sistemini yok etmesinden bahsediyorum.

Hayatını görmediğin bir şeye harcamıyorsun. Gerçek çıkmassa ben mahvolmam devam ederim ama çıkarsa sen cehennemde yanarken keşke bunları yazana kadar araştırsaydım ve inanayım diyor olursunuz.
Şimdi burada 2 şey var.

1. İnanmak isteyip kafası karşımış olan.

2. Krndini tamamen kapatmış. Allah'ı göstersen bile inanmayacak adam.

Eğer 1. seçenektekiysen bu Sokak Röportajları ve bu AKADEMİ playlistteki bazı vieolara bakmanı önenirim zaten hepsini dinledikten sonra kafanızda soru kalmaz ve inanmış olursunuz eğer lafanızda soru kalırsa adamların yeri var gidip konuşun sorunuzu sorun cevapsız kalmanız imkansız bahane bile bulamazsınız veya gidip kuran okuyun.
Eğer 2. seçenekteyseniz cehennemde görüşürüz.

Dini konuya girmeden, kanıtlar nelerdir? Çok merak ettim. Ayet ile cevap verme, kızarım bak. ☺

Ben sana gördüğümü anlatamam ama "lütfen" bu playlistteki bazı videoları izle Sokak Röportajları.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 boyutlu bir varlığın 3 boyutlu bir varlığı görmesinin mümkün olmayışını örnek veriyorum çünkü benzer bir sebepten dolayı Tanrı'yı göremeyiz. Aynı şekilde 3 boyutlu varlık da 4. boyutu algılayamıyor. Tanrı'nın zamana ve mekana dahil olduğunu düşünmüyorum.
 
Size göre saçma gelen şey sizin için yanlış değil midir? Bu cevap gerçekten bir insan tarafından mı gönderilmiştir? Yoksa sadece uykulu mudur?

Yanlış: Bir gerçeğe, bir ilkeye, bir kurala uymayan, gerçeğe, ilkeye. Kurala aykırı olan.
Belli ki uykulusun, saçma ve yanlış kelimesini eş anlamlı sanıyorsun.
Bana göre saçma olan şey neden yanlış olsun?
Az önce arkadaşa saçma dedim mesela, bu yanlış kelimesinin anlamlarına baktığında, anlamının karşılığını veriyor mu? Konuştuğun dile zerre hakim değilsin.
 
Son düzenleme:
Felsefe konusundan yine dinlere ve kurbanlara gelmişiz. Şaşırtmadı.

Kanıtlanana kadar bir şeyin var veya yok olduğunu kabul etmem. Kanıtlanamıyorsa da olmadığından gözükmüyor olabilir.
Anlamadım bir şeyin olması için illa görünmesimi gerekiyor.
 
Tanrı felsefesi yapmayı çok isterdim de nedense hiç uğraşasım gelmiyor.

Çoğu forum sitelerinde tartışma gerçekleştiriyordum, genelde bu ülkedeki kendine ateist diyen kişiler ateist değil din düşmanı oluyor. Felsefe yapıyorsun mesela, adam direkt "sen geri zekalı olduğun için böyle düşünüyorsun" diyor bana. Ayrıca bu tip konuşmaları yapan adamlar, termodinamik yasasıyla tanrının yokluğunu kanıtlamaya çalışan kişiler. 🤣

Felsefe yapmak isteyen arkadaşlara önerim, bırakın yapmayın sıradan kişiliklerle. Felsefe sıradan bir insanın algılayabileceği türden olay değildir, gidin bu konuda eğitimini almış kişilerle yapın.
 
Bence pek çok insanın Tanrı algısında bir problem var. İnsanlar Tanrı´yı elinde bastonlu, uzun ve ak sakallı, ibadete muhtaç, olmadık zamanlarda mucizeler yaratan ama dünyanın kendisine en ihtiyaç duyduğu zamanlarda tabanları yağlayıp kaçan bir yaratıcıya iman ediyorlar. Böyle bir Tanrı´yı biz kendi kafamızda yaratmışız ve bu kendi yarattığımız “Tanrı´ya” da iman etmişiz. Tanrı´nızı kendiniz yaratırsanız sonuçta bir çelişkiler yumağının ortaya çıkması kaçınılmaz.

Gerçekte böyle bir Tanrı yok. Aslında var. Age of Mythology´de var. Çünkü gerçek mitolojilere dayanıyor. Ancak akıl ve mantığa dayanan İslam dininde yok. Bugün çoğu dindar Müslümanın, Hristiyanın ya da Yahudinin inandığı Tanrı da aslında en başta özelliklerini saydığım mitolojik Tanrı.

Felsefi yollarla ulaşılan ve gerçek olan Tanrı yani tek yaratıcı ise ilk sebeptir. Tanrı´yı ilk sebep olarak düşünürseniz bu tarz sorular sormanın gerekli olmadığını ve sonunda saçma olduklarını anlayabilirsiniz. Tanrı, büyük patlamayı ve bunun sonucunda bütün evreni yaratan bir güç. Buna isterseniz Tengri, Tanrı, Allah, Yahweh, God ya da başka bir şey diyebilirsiniz. Sonuçta tek bir yaratıcıya atıfta bulunacağınız için değişen bir şey olmayacak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı