Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maksadım seni kötülemek değil, yanlış anlama da ahiret inancı olmayan birisine İslam'dan örnek veriyorsun. Bildiğim kadarıyla diğer bazı dinlerde ahiret inancı var, kişinin dinini bilemezsin. Bilmeni de beklemiyorum da her olasılığı da düşünmek lazım. Benim demek istediğim buydu.

İslam tanrısı sadisttir. En nihayetinde muntazam bir insan olduğun ve Müslüman olmadığın durumda Allah için hiçsin. Ama tecavüzcü ve pedofili, yeri geldiğinde kafa kesebilen, herhangi bir cariyesine seks esnasında kendisini tatmin edemediği için işkence eden bir başka Müslüman Allah'a inandığı için cennete girebilir. Azabını çeker ama cennete de girer. Nasıl, adaletli mi?

Bütün bunların yanında Müslüman olmayan ama tamamen muntazam kişiliğimiz cehennemde ateş banyosu yaparken ve diğer insanımsı kişiliğimiz hurilerle hoplayıp zıplarken tam olarak sadizmden nasıl söz edemiyoruz? Allah, kendini ve sadece kendine inananları sever; gerisi onun için herhangi bir şeydir. Onları cehenneme tıkıp seyreder, ne de olsa her şeyi duyup görebiliyordur öyle değil mi? Hayatında hatası olmamış ahlak abidesi kişiliğimiz sadece İslam dininin iman şartlarına uymadığından sonsuza dek cehennemde kalacakken Allah da bilmem, o esnada keyifle koltuğunda oturuyor olur herhalde.

Oluşturduğun düzende iyi insanlara bir ödül veriyorken kötüleri cezasız bırakmamak sadistlik olsaydı ilkokul hocam akıl hastanesinden çıkmazdı ben iyi bir insan ve Müslümansam(din hiç fark etmez istediğinin yerine koy şahsen ben Müslümanım) sen ise sorgulamaları sonucunda haksız kalmış yanlış karara varmış tanrıyı inkar etmiş bir insansan benimle aynı cennete mi girmen gerekirdi yoksa ceza alman mı?

peki islamiyetteki. dünyada çektiğin acılarına rağmen iyi bir insan olursan acılarına karşılık ekstra sevap alma olayını biliyormuydun.bu bir denge fifty fifty sana acı adında bir puan vermişler iyilik yaparsan o puanlar sevaba kötülük yaparsan günaha dönüşür bence iyi bir fırsat zaten herkes imtahana eşit şartlarda başlasaydı imtahan olmazdı benim görüşüm bu yöndedir hocam.zaten acılar günahları azaltır dünyada çektiğin acıyı cehennemde çekmezsin
Kant Ödev Ahlakı'nda da diyor ki önemli olan işi yapmaktan ziyade işi hangi maksatta yaptığın. İslam dininde eğer sen Allah var diyip hiçbir ibadeti yerine getirmezsen elbet yine de cennete gideceksin. Ben (tanrı olarak düşün) farklı insanları farklı coğrafyada meydana getirip (hele ki bazılarını İslamiyet'in bile yayılmadığı yerlerde) ondan sonra da ikisinden de ibadet beklemeyi doğru bulmazdım.

İslam tanrısı sadisttir. En nihayetinde muntazam bir insan olduğun ve Müslüman olmadığın durumda Allah için hiçsin. Ama tecavüzcü ve pedofili, yeri geldiğinde kafa kesebilen, herhangi bir cariyesine seks esnasında kendisini tatmin edemediği için işkence eden bir başka Müslüman Allah'a inandığı için cennete girebilir. Azabını çeker ama cennete de girer. Nasıl, adaletli mi?

Bütün bunların yanında Müslüman olmayan ama tamamen muntazam kişiliğimiz cehennemde ateş banyosu yaparken ve diğer insanımsı kişiliğimiz hurilerle hoplayıp zıplarken tam olarak sadizmden nasıl söz edemiyoruz? Allah, kendini ve sadece kendine inananları sever; gerisi onun için herhangi bir şeydir. Onları cehenneme tıkıp seyreder, ne de olsa her şeyi duyup görebiliyordur öyle değil mi? Hayatında hatası olmamış ahlak abidesi kişiliğimiz sadece İslam dininin iman şartlarına uymadığından sonsuza dek cehennemde kalacakken Allah da bilmem, o esnada keyifle koltuğunda oturuyor olur herhalde.
Önce cezasını çeker ondan sonra geçer ayrıca onun önceden cehenneme gittiğine dair alnında bir iz olur.

Ben çok iyi bir Müslüman olduğumu iddia etmiyorum ancak ruh denen bir şeyin varlığına en son bir yere gideceğimize en azından bir bilet ile gitmeyi mantıklı buluyorum. Düşünsene çeşitli anahtarlar ve bir sonuç var anahtarlardan sadece biri uyacak. Ateist olup hiç anahtar olmadan kapı olduğuna inanmadan gitmenin sonunda en iyi ihtimalle bile eli boş dönersin ancak bu anahtarlardan sana uygun olanı seçip gidersen dünyada yaptığın iyilikler en kötü ihtimalle sana kar kalır. Namaz kılarken bir son yoksa bile en kötü ihtimalle düzenli olmayı öğrenirsin. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok sadece bir şansımız var. Sınav olmadığına inanmayıp boş kağıt vermek mi mantığını kullanıp en azından şansını demek mi kararını ver. Ben felsefeci değilim altı üstü 15 yaşında bir çocuğum ama eli boş gitmek bana bile mantıksız geliyor. Karar senin.
Heh, buna bağladın olayı..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ikimizde aynı anda. AHAHHA.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı