Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar kafanızdaki soruların bir kısmı gidecektir bu video sayesinde. Bende sorularınıza açığım. Agnostiğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Arkadaşlar kafanızdaki soruların bir kısmı gidecektir bu video sayesinde. Bende sorularınıza açığım. Agnostiğim.

Bu eleman cok guzel ve mantikli anlatıyor.

"Saat varsa saatçi de vardır." argümanından anoloji yaparak bunu Tanrı figürüne uyarlayan inanan insanlar, "Etrafına baksana! ne kadar müthiş, mükemmel bir dünya, bu Tanrının kanıtı değil de nedir?" diyen insanlar ve niceleri.. Arkadaşlar siz herhangi bir cacığı kanıtlamıyorsunuz ve kanıtlayamayacaksınız. Tanrıyı ben de kanıtlayamam başkası da kanıtlayamaz olağanüstü bir durum oluşmadıkça kimsenin kanıtlayabileceğini zannetmiyorum. 10 yıldır aynı argümanlar ile Tanrıyı kanıtlamaya çalışmaktan bıkmadınız mı? Moderatörlere teşekkür ediyorum iyi ki ayet paylaşmayı yasaklamışlar, yoksa iyice saçma olucak.
Şimdi kısaca bunlar nasıl kendiliğinden oluştu diyenlere rehberlik yapmak istiyorum. Evrimsel Biyoloji konusunda herhangi bir lisansınız ya da lisansüstü dereceniz, doktoranız var mı? Binlerce üniversitedeki on binlerce bu alanda uzmanlaşmış eğitimciler sizden daha az mı biliyor yoksa toplaşıp inanan insanları kandırmaya, cenneti kendilerine mi saklamaya çalışıyorlar? Herhangi bir lisansınız olmasını geçtim hiç oturup araştırdınız mı okudunuz mu evrim nedir, nasıl başladı, Darwin'in evrim teorisi nedir, modern evrim teorisi nedir?
Kimsenin inancına karıştığım ettiğim yok anlayacağınız üzere ancak mantıklı bir tartışma içinde inanan veya inanmayan insanların saçma yorumlarını görmekten gerçekten çok sıkıldım bunaldım. Bilginiz yoksa fikriniz olmasın, fikriniz yoksa zikriniz de olmasın.

Adam diyorki ya öyle olmuşsa ya böyle olmuşsa... Daha baştan potu kırmış. Bi kere senin ya öyle olmuşsada diye şüphelenmen için elinde bir bulgu olması lazım. Mesela çıkıpta bana bir melek ilham vermişse, sorusunu sormadan önce meleklerin varlığına herkesin inanıyor olması gerekiyor ki böyle bir şey söz konusu değil.
Bir diğer konu, eleman daha videonun başından sabrınız yoksa izlemeyin, abone olmayın konuşmuş ama milletin ne yapacağı ne haddine? İster izler, ister izlemez. Zamanımız her youtube videosunu izleyecek kadar çöp mü! Boş boş konuşmuş insanlar ne isterse onu yapar. Sanki çok önemli bir insanmış gibi gelmiş laf yapıyor.
Ben bir Müslüman olarak söylüyorum Allah'ın varlığını ispat edemeyiz! Bunu kabul etmek bu kadar zor mu! Bunun inanç olduğunu ve test edilemez olduğunu göremiyor mu insanlar?

Etrafına baksana! ne kadar müthiş, mükemmel bir dünya,
Aslında haberleri yok evren, dünya, insanlar mükemmel değil.
Adam diyorki ya öyle olmuşsa ya böyle olmuşsa... Daha baştan potu kırmış. Bi kere senin ya öyle olmuşsada diye şüphelenmen için bi kere elinde bir bulgu olması lazım. Mesela çıkıpta bana bir melek ilham vermişse, sorusunu sormadan önce meleklerin varlığına herkesin inanıyor olması gerekiyor ki böyle bir şey söz konusu değil.
Bir diğer konu, eleman daha videonun başından sabrınız yoksa izlemeyin, abone olmayın konuşmuş ama milletin ne yapacağı ne haddine? İster izler, ister izlemez. Zamanımız her youtube videosunu izleyecek kadar çöp mü! Boş boş konuşmuş insanlar ne isterse onu yapar. Sanki çok önemli bir insanmış gibi gelmiş laf yapıyor.
Ben bir Müslüman olarak söylüyorum Allah'ın varlığını ispat edemeyiz! Bunu kabul etmek bu kadar zor mu! Bunun inanç olduğunu ve test edilemez olduğunu göremiyor mu insanlar?
Bende varlığını veya yokluğunu ispat edemeyiz diyorum. İnanan kendine inanır. Şahsen bana mantıklı gelmediğinden düşünceme en uygun şey agnostizm.

Nasipte varsa vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı