Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya şu bölüme girip felsefe yapacağım diye "Evet var, olmasa bu hayat nasıl oluşurdu, tesadüf olamaz." veya "Ne gerek var ki olmasına." gibi şeyler yazanları görünce beni bir kahkaha tutuyor. Adminler ne olur temizleyin şurayı ve felsefe yapmayı bilmeyenleri almayın.

Ben hastalanınca Allah'a koşarım diyen var ya, konu Tanrı var mı, bölüm felsefe!

O patlama nasıl oluştu kardeşim onu bir yaratan yok mudur sence?
Ya demek istediğim bu zaten. Eğer diyelim ki tanrı yarattı kanıtlayamazsın, tanrı yok gene kanıtlayamazsın. Teknoloji forumunda filozofta çıkmayacağı için böyle basit basit sorular artıp gidecek. Bu benim bu konu da son mesajım. Temennim bu tür konuların yasaklanması.

O patlama nasıl oluştu kardeşim onu bir yaratan yok mudur sence?
Stephen Hawking'in değişine göre "Yerçekimi diye bir yasa olduğu için, Evren kendi kendisini hiçten yaratabilir ve yaratmaya devam edecektir" bunu araştırabilirsiniz.

Russell'ın dediği gibi, eğer bir şeyin nedene gerek duymadığına hüküm verebiliyorsak, bizzat dünyanın bir nedene gerek duymadığını söylememek için hiçbir gerekçemiz yok.

Tanrı'dan yardım ister
Ama hocam siz ne kadar ta
Ya demek istediğim bu zaten. Eğer diyelim ki tanrı yarattı kanıtlayamazsın, tanrı yok gene kanıtlayamazsın. Teknoloji forumunda filozofta çıkmayacağı için böyle basit basit sorular artıp gidecek. Bu benim bu konu da son mesajım. Temennim bu tür konuların yasaklanması.
Evet bende bunu açıklamaya çalışıyorum. Varlığı da yokluğu da kanıtlanamaz.

Bence tanrı var mı yok mu diye düşünmek yerine ibadet edip ahirete inanırsan hayatını sağlama almış olursun. Öldükten sonra ahiretin olduğunu görünce ve namaz kıldın mı oruç tuttun mu sorularına cevap veremeyince bu Dünya'ya geri dönmek isteyebilirsin. Riske atma, bugünden itibaren ibadet etmeye başla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı