Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyhude insan, ☝🏼

Kesin kesin konuşmak senin kibrine yenik düşününün kanıtı olmaktan fazlasıdır.

Ben nasıl inançsızlara "akılsız" demiyorsam sen de inanan insanlara "akılsız" demeyeceksin. Diyemezsin. Zira bunu derken bile sosyal etik kurallar ve norm çerçevesinde düşünme kabiliyetinden fakir olduğunu görmekteyim. 🎭

Pardon, "inançsızlık" derken neyi kastediyorsun ? Olmayan bir Tanrıya inanmak inançlı, inanmamak inançsızlık mı oluyor ? Demiyorsun ama için öyle. Biraz dürüst ol; Tanrıya inanmayanların hepsi senin için "inançsız" Bana göre de bu tutumda insanları "inançsız" diye nitelendirenler her zaman olduğu gibi sığ düşünceye sahip. İnanç = Tanrı, demek değildir.
 
Bakara suresi 7. ayet şöyle der üstadım:

"Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır."

Öğretmenim bir ayet söylemişti: Ona ayetlerimiz okununca eskilerin masalları der hayır hayır doğrusu işledikleri günahları kalplerini kaplamış onları körletmiştir. mutaffıfın 13-14 o zamanda masal deniyordu şimdi de masal diyen var sanki geleceği görmüş gibi ayet yani kafamı kurcalıyor.
 
Kendiyle çelişen bir dinin suçudur. Sözde inanmayanları zorlamayın onlar cehennemde yanacak dese bile. Neden bir genç CD dinlediği için öldürülür? Bunu nasıl savunuyosunuz?

Evet, dinde zorlama yoktur. Bireye dini anlatırsın, kendisi karar verir. Zaten önceki mesajımda cevap vermiştim. Mesela bir ateist bir Müslüman'ı öldürse o zaman tüm ateistler Müslüman düşmanı mı oluyor? Dediğiniz olay hakkında bir bilgim yok bu arada.
 
Hocam Allah'a inanmayanları niye zorluyorsunuz ki? Bu onların tercihi illaki kendilerine göre bir sebepleri vardır.
 
Kız arkadaşım Ukrayna'lı ve katolik Hristiyan. Ben müslümanım. Bu konu hakkında çok fazla konuşup fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yaklaşık 5 sene önce herşeyden soğmuştum. Dinden kendimi soyutlamıştım, ateist gibi düşünüyordum, bu şekilde davranıyordum fakat daha sonra hayatımda bazı şeylerin değiştiğini gördüm. Bunun doğru olmadığına inandım ve tekrar okumaya başladım. Tekrar bir mantık aramaya çalıştım, daha sonra kız arkadaşımla tanıştık. Kız arkadaşım bu süre zarfında bana çok fazla destek oldu. Hatta ilk başta kızın ailesi beni hiç istemiyordu. "Müslümanlar kendi kız arkadaşlarını seçemez, onların anneleri seçer, seni kullanıyor." gibi cümleler kurmuştu. Kız arkadaşım her zaman ailesini karşısına alıp benim yanımda oldu ve müslümanların normal insanlar olduğunu ailesine anlatmaya çalıştı. Şuan ailesi beni çok seviyor ve her zaman ne konuda bize destek oluyorlar anne ve baba olarak. :) Hatta çoğu zaman ailemden görmediğim desteği onlardan gördüm diyebilirim. Şuan inandığım tek şey kesinlikle bir yaratıcının olduğu. Müslümanlık, hristiyanlık falan demiyorum farkındaysanız. Ben müslümanım fakat şuan herhangi bir din ile ilgili konuşmuyorum. Sadece yaratıcının olduğuna inanıyorum. Her görüşe saygı duyarım, inanmayan adama neden inanmıyorsun demem, diyemem. Herkes özgürdür.

Tanrının gönderdiğine inanılan dinler gerçekten özünde birbirine benziyor. Hiç bir din "kötü insan ol" demez zaten, fakat demek istediğim şey şu, çok büyük farklılıklar yok. Kesinlikle aynı demiyorum fakat kız arkadaşımla uzun süredir birlikteyiz ve bir hristiyan ile birlikte yaşamaya başladıktan sonra bunu farkettim.

Müslümanlığın gerçekten son din olduğuna ve değiştirilmeden günümüze kadar ulaştığını düşündüğüm için müslümanım şuan. Umarım bu fikrim hiç bir zaman da değişmeyecek.

Peki gerçekten tam bir müslüman gibi mi yaşıyorum? Hayır.

Namaz kılmıyorum, oruç belki ramazan ayında sadece 3-4 gün tutuyorum, hacca gitmedim, gitmeyi de yakın bir zamanda düşünmüyorum. Fakat kendimi övmek için değil, yalan söylemiyorum, hak yemiyorum, milletin karısına kızına bakıp ben müslümanım demiyorum, çalıp çırpmıyorum. Sadece her akşam Allah'a dua ediyorum bazı şeyler için. Bu şuanlık bana yeterli. Sadece iyi bir insan olmaya çalışıyorum, namusumla yaşamaya çalışıyorum. Umarım ileride bu dini olarak yapmadığım, yapamadığım şeyleri de yapmaya başlarım.

Zaten insanların bu kadar dinden soğuma sebebi malum insanlar.. En başta da malum şahıs.

Konuyu çok dağıttım sanırım. Özür diliyorum bunun içinde. Umarım herkes kendisi için doğru yolu bulur ve bu doğru yolda yürümeye devam eder.

Arkadaşın sorusuna tam olarak cevap vermedim, sadece içimi dökmek istedim.

Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Şu "evren mükemmel ama insanlar bozuyor" lafı da bana çok saçma geliyor. Allah gibi mükemmel, sonsuz güçte bir varlığın yarattığı düzeni biz nasıl bozuyoruz? Bozulmayacak şekilde yapamaz mıydı? Böyle deyince de "biz bozduk cezasını da biz çekiyoruz" diyorlar, genetiği bozuk yiyecek pazarlayan, göllere denizlere kimyasal atık döken adamlar ucuz, kansere yol açacak şeyler tüketmiyor zaten, olan olayla alalası olmayan fukaraya oluyor.
Çünkü burası imtihan dünyası. Allah insanı uyarmış, yapması gerekenleri söylemiş, yapmaması gerekenleri de söylemiş. Tüm sorumluluk insanlıkta. Zaten bozulmayacak şekilde yaratsa, kötülüğü yeryüzünden tamamen silse niye cennet ve cehennemi ayriyeten yaratsın ki? Gerek kalmaz.
 
Şu "evren mükemmel ama insanlar bozuyor" lafı da bana çok saçma geliyor. Allah gibi mükemmel, sonsuz güçte bir varlığın yarattığı düzeni biz nasıl bozuyoruz? Bozulmayacak şekilde yapamaz mıydı? Böyle deyince de "biz bozduk cezasını da biz çekiyoruz" diyorlar, genetiği bozuk yiyecek pazarlayan, göllere denizlere kimyasal atık döken adamlar ucuz, kansere yol açacak şeyler tüketmiyor zaten, olan olayla alalası olmayan fukaraya oluyor.

Allah dünyayı ve insanları yarattı, dünyanın düzenine artık karışmıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı