Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani düzen kusursuz ama yiyecek yetmiyor, anladım. :D

Nisa 34, inandığınız dinin kitabını okuduğunuza emin misiniz?

Sadakatsiz ve iffetsiz davranan eşine kocasının nasıl davranacağını öğretiyor. Bu uygunsuz tavrın başlangıcında koca öğüt vermeli. Kadın başkasıyla flörte devam ederse kocası yatakları ayırmalı. Bu da yarar sağlamaz ve kadın işi zinaya kadar götürürse o zaman kocası onu evden çıkarmalı.
Darabe fiili dövmek anlamında geçmiş. Farklı anlamları olduğu için asıl denmek istenen çıkarın kelimesidir.
 
Aslında kavga etmenize gerek yok herkesin kendi kararı ben şimdi ateist birine cıkıp söylesem Allah var mı diye?oda dese: var ya da yok der geçer.
 
Hala konuda dinleri tartışanlar var. Valla yazık. Arkadaş neye inanıyorsanız inanıyorsunuz tamam. Burada konuşulan konu "tanrı", "din" değil. Türkçe mi bilmiyorsunuz yoksa manevi duygularınıza mı hakim olamıyorsunuz?

İlahı kitaplardan alıntı yapanlar bile var. :D Felsefe bölümünde ilahi kitap mı geçer?

Forumda felsefi konuşmayı bilen yok. :D

Her seferinde kendime söz veriyorum, dini konu içeren konulara girme diye, bakıp çıkacağım mantığıyla giriyorum her seferinde de. Sonuç yine aynı. Daha tartışmayı bile bilmeyen bir milletten ne beklersin ki?
 
Soyle konulara kendi fikrini yazmadan copy paste sure ayet hicaz haciz paylasanlara bolum bani vermek lazim. Felsefe degil din marketing i yapiyor coluk cocuk.
Valla ben de şaşıyorum. Felsefe bölümüne girerken dinini kapıda bırakmaları gerektiğini hala anlamadılar. Dini yanlış yerlerde yaymaya çalışıyorlar. Hepsinin bölümden kalıcı ban yemesi lazım aslında.
 
Binlerce yıldır insanların bir kısmı var olduğuna inanır bir kısmı da inanmaz. Açıkçası dinlere veya Tanrı'ya inanıp inanmayacağınız size kalmış. Şahsen ben var olduğuna inanıyorum. Ama kesinlikle kimse bunun gerçeğinin ne olduğunu söyleyemez. Atalarımız
İslamiyet olmadan önce bile bir Tanrı'nın olduğuna inanıyorlarmış. Bende bir bildikleri vardır diyip inanıyorum. Kısacası bu sizin şahsi görüşünüz boş yere "Tanrı Var mı" diye konu açıp insanların vicdanlarını duygularını inandıkları şeyi sömürmeyin kişisel bir şey inana da inanmayana da saygı duyun boş yere kaos yaratmayın. Hadi bb.
Uzatmayın bence sıktı konu. Kimse kimseye laf geçiremez. İnandığınız şeye kendi içinizde inanın başkalarına karışmayın. Herkesin inandığı kendine.
 
Ne bilek. Görmediğim sürece bilmem.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı