Daha fazla
- Meslek
- Mühendis
Sanılarınıza göre hüküm vermeniz doğru değil ben Müslüman olmayı olmamayı önemsemiyorum dikkat ederseniz Müslüman ölmeyi önemsiyorum. Asıl mesele bu. Ve eğer Müslüman öleceksem nerde doğduğumun veya öldüğümün bir önemi yok. bugün Batıda Müslüman olanlar var mı? İspanyada 70 yaşında adam Müslüman oldu. Demekki ben de olabilirdim.Amerika'da doğsaydınız Müslüman mı olacaktınız? Hiç sanmam. İslam veya herhangi bir dinin gerçekliğini ispatlayan tek bir kanıt dahi yoktur. Hindu ve Budist'lerin çoğu içki içmez. Budist olmayı düşünüyor musunuz?
Mevzu içki yasağı değil sadece, mevzu bir bütün olarak akla uygun olması... o dediğiniz dinlerin akılla örtüşür yanı yok mesela et yememeleri ki insan için 20 aminoasit şart bitkilerle ancak 16 sını tedarik edebiliyoruz diğer 4 ünün eksikliği vücutta ciddi aksaklıklar meydana getiriyor. Kast sistemi ne kadar adil geliyor size oysa Kuranda siyahın beyaza beyazın da siyaha üstünlüğü yoktur diyor öyle değil mi?
Kuranı baştan sona okumanızı öneririm bir çok şey keşfedeceksiniz. Denizlerin karışmaması, göğün tabaka tabaka yaratılması, Alak yani kan pıhtısının anne rahmine nasıl yapıştığının o yüzyılda nasıl bu şekilde bilindiği ve daha bir çok aklıma gelmeyen şey. Siz aklınıza danışmaz mısınız diyen bir kitap göz ardı edilmemeli.