Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amerika'da doğsaydınız Müslüman mı olacaktınız? Hiç sanmam. İslam veya herhangi bir dinin gerçekliğini ispatlayan tek bir kanıt dahi yoktur. Hindu ve Budist'lerin çoğu içki içmez. Budist olmayı düşünüyor musunuz?
Sanılarınıza göre hüküm vermeniz doğru değil ben Müslüman olmayı olmamayı önemsemiyorum dikkat ederseniz Müslüman ölmeyi önemsiyorum. Asıl mesele bu. Ve eğer Müslüman öleceksem nerde doğduğumun veya öldüğümün bir önemi yok. bugün Batıda Müslüman olanlar var mı? İspanyada 70 yaşında adam Müslüman oldu. Demekki ben de olabilirdim.
Mevzu içki yasağı değil sadece, mevzu bir bütün olarak akla uygun olması... o dediğiniz dinlerin akılla örtüşür yanı yok mesela et yememeleri ki insan için 20 aminoasit şart bitkilerle ancak 16 sını tedarik edebiliyoruz diğer 4 ünün eksikliği vücutta ciddi aksaklıklar meydana getiriyor. Kast sistemi ne kadar adil geliyor size oysa Kuranda siyahın beyaza beyazın da siyaha üstünlüğü yoktur diyor öyle değil mi?
Kuranı baştan sona okumanızı öneririm bir çok şey keşfedeceksiniz. Denizlerin karışmaması, göğün tabaka tabaka yaratılması, Alak yani kan pıhtısının anne rahmine nasıl yapıştığının o yüzyılda nasıl bu şekilde bilindiği ve daha bir çok aklıma gelmeyen şey. Siz aklınıza danışmaz mısınız diyen bir kitap göz ardı edilmemeli.

Müslüman ölmeyi önemsiyorum.

Yani nerede yaşarsam yaşayayım, Müslümanlığı bulup ona mensup olarak ölürüm diyorsunuz. Bunun için ilk şart zaten kelime-i şehadet. Ama bilginin ve bilgiye ulaşma aracının olmadığı bir yerde doğsaydınız Tanrı'yı İslam'daki Allah'ı nasıl bulabilirdiniz? Düşünün elektrik yok, ulaşım araçları yok, kitap yok. Bir yerden sonra ya akıl ederdiniz: Bir Yaratıcı olmalı, diye. Ya da çevrenizdekiler neye inanıyorsa ona inanırdınız. Aklı kullanmak cidden önemli, katılıyorum.

Kuran kitabında çok muazzam bilgiler, deliller var. Tamamını okumadım, okuyorum ama şimdiye kadar okuduğum kısımlardan öğrendiğim şey Tanrı'nın var olduğu ve onun bir ve tek olduğudur. O'nun tarafından gönderilen dinlerin amacı da tek, o da Allah'a teslim olmak.

@Oreki bir argüman ısmarlar mısın? :D

Nazım Paşa'ya sonun kadar katılıyorum. Günümüzde dinleri araştırarak doğru dini bulabilen insan sayısı çok az. Eğer ABD'de doğsaydınız, aileniz de İslam dışında bir dine mensup olsaydı siz de büyük ihtimal o dine mensup olurdunuz. Mesela aile ateist olur, çocuğu da aynı şekilde.

Kuran'da çoğu kez akıl etmez misiniz diye insanlara hitap edilir. Ve bence de Tanrı'nın bir dini yok. Tanrı var mı yok mu orasını somut olarak kanıtlayabilen de yok. Kimi insanlar ''ben, görmediğim şeye inanmam'' diyor. Bu ayrı bir mesele tabii.

Ben varlığına inanıyorum ama bunu Kuran isimli kitaba dayanarak ve çevremdeki ve kendimdeki bilimsel olayları gözlemleyerek yapıyorum. Ailem Müslüman olduğu için Müslüman biriyim, ama dinleri araştırdıktan sonra Tanrı'nın sadece bir ve tek olan kendisine inanılması gerektiğini istediğini anladım.
Kuran isimli bir kitaba dayanarak inandığın Tanrın eğer Allahsa Kuranda kendisine Allah olarak seslenmeni emrediyor hayır ben Tanrı diyeceğim diyorsan eyvallah özgürsün ama o zaman sen Kurana dayanmıyorsun dostum. Allah'ın dini İslamdır Hz Ademden Hz Muhammed'e kadar tüm peygamberler de ona tabidir. Burada şöyle bir ayrım var. Allah İslamı yürürlüğe koyandır hükümlerini uygulatandır ama kendisi bu hükümlere tabi değildir. Çünkü bu akıl dışıdır. Bu kurallar insanlık içindir.
Ben ABD de doğmadım doğsaydım ailem hristiyan olsaydı vaftiz edilseydim yine de araştırırdım. Arkadaşımın sevgilisi Bulgar hristiyan haliyle onunla da konuştuk bu konuları teslis inancına sıkı sıkıya bağlıydı. Hz İsa nın nasıl tanrı olabileceği konusu üzerine konuştuk eğer tanrıysa nasıl öldürülebileceği vs... Bazı şeyleri anladığını düşünüyorum.
Nihayetinde Kuran istedi Bulgarca bulduk verdik bakalım umutluyum.
Okuyacaksın araştıracaksın eğer objektif de olursan günümüz Müslümanlarına rağmen İslama kavuşursun.

Yani nerede yaşarsam yaşayayım, Müslümanlığı bulup ona mensup olarak ölürüm diyorsunuz. Bunun için ilk şart zaten kelime-i şehadet. Ama bilginin ve bilgiye ulaşma aracının olmadığı bir yerde doğsaydınız Tanrı'yı İslam'daki Allah'ı nasıl bulabilirdiniz? Düşünün elektrik yok, ulaşım araçları yok, kitap yok. Bir yerden sonra ya akıl ederdiniz: Bir Yaratıcı olmalı, diye. Ya da çevrenizdekiler neye inanıyorsa ona inanırdınız. Aklı kullanmak cidden önemli, katılıyorum.

Kuran kitabında çok muazzam bilgiler, deliller var. Tamamını okumadım, okuyorum ama şimdiye kadar okuduğum kısımlardan öğrendiğim şey Tanrı'nın var olduğu ve onun bir ve tek olduğudur. O'nun tarafından gönderilen dinlerin amacı da tek, o da Allah'a teslim olmak.

@Oreki bir argüman ısmarlar mısın? :D
Eğer Müslüman olarak imanlı bir şekilde bu hayatı tamamlayacaksam nerede doğduğumun veya öldüğümün bir önemi yok o iman derecesine ulaşırdım çünkü bu ezelde takdir edilmiş bir şey. Kimin ne tarafa gideceği belli. Afrika'da hiç bir şekilde ilimin bilimin dinin ulaşmadığı bir kabile düşünün buradaki adam aklı ile yaratıcıyı bulursa Cennete gider Kelime-i Şehadete, namaza veya herhangi bir ibadete gerek yok kalbiyle dahi inansa yeterlidir yok bulamaz babasından dedesinden gördüğüne devam ederse ve kendilerine de uyarıcı gelmemiş ise aralarındaki kul hakları diğer tarafta sorulduktan sonra hepsi toprak olur onlara azap yoktur.

Son düzenleme:
Ben de çoğu kez Allah kelimesin kullanırım da konu felsefe olunca Tanrı sözcüğünü kullanıyorum. Ama kastettiğim şey zaten Allah. Neyse ben böyle devam edebilirim.

Din insanlık içindir, Allah'ın zaten bir şeye ihtiyacı yok, sadece kendisine muhtaç ama bu da tuhaf bir söylem. Ne güzel, araştıran bir Müslümansınız. Bir dine mensupsan o dini bilmek zorundasın. Adamlara soruyorlar ''islam nedir'', ''4 büyük melek kimdir'' vb. sorular adam Müslüman ama ''bilmiyorum'' diyor.

Hocam ufak bir imla hatası olmuş. Teslis inancı olacaktı. :) Ama üçlemeyi kastettiğiniz anlaşılıyor. Bu da Kuran'da geçiyor. Mesela Maide 17. ayette. Bilirsiniz zaten, yazmıyorum. :) Umarım o Bulgar arkadaş doğruyu bulur. :melek:

Hocam sizinle daha çok konuşmak isterim de sitede ''din-ler'' diye bir kısım yok maalesef. Olsa fena olmazdı. Ne güzel sohbet ederdik.

Son düzenleme:
Ama farklı zamanlarda. Şu anda Doğu Timor'da doğmuş olsaydınız Müslüman mı olurdunuz? Bunlar sadece kendini kandırma yöntemleri.
Bu devirde artık elçiye gerek var mı sizce? İnternet, televizyon kanalları ve daha birçok haberleşme olanakları. Güney kutbundan kuzey kutbuna kadar hangi insanlar hangi işlerle uğraşıyor, ne yiyor ne içiyor hatta özel hayatına kadar herşeyi bilirken, 'benim İslam'dan haberim yok' diyebilirmisiniz?

O zaman suçsuz insana suç atılınca inkar etmesin gidip hapis yatsın. Dediğiniz bu mantık sizin.

Ben yukarıda ne var bilmiyorum ama iyi biri olmadığı kesin. Eğer iyi biri, birileri olsaydı şu Dünyada bu kadar adaletsizlik, zulüm olmazdı.
Öyleyse hiç irade sahibi olmayıp yaratılmamış da olabilirdik. Dünyada ki adaleti sağlayacak olanlar irade sahibi olanlar ve iradesini kötü yönde kullananlar "yukarda" cezalandırılacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı