"Technopat Sistem Toplama" programı için öneriler

Kodları iyi okursan ürünlerin Vatan'dan çekildiğini anlarsın :D

Monitörün dolar cinsinden değerini o günkü dolar bilgisi ile çarpıyor ve gerekli indirim ve KDV vergilerine göre bir sonuç çıkartıyorum ortaya.
Hem %25 fiyatı hemde %30 fiyatı için. Kullanıcı isterse indirimi bekler ve %30'dan da alabilir.

Veritabanı oluşturmak elbette daha mantıklı, onu daha çok programı isternet sayfasında çalıştıracağım zaman yapacağım.
Kod:
monitor1 = ((209 * yenidolar) * 25) / 100;
monitor2 = (209 * yenidolar) - monitor1;
monitorkdv1 = monitor2 * 18 / 100;
monitorkdv2 = monitor2 + monitorkdv1;
monitor25 = monitorkdv2;
monitorindirim = (monitor25 * 5) / 100;
monitor30 = monitor25 - monitorindirim;

Bu arada bir video çekip sizlere göstereceğim programı. Nedense Action ile çektiğim videoyu youtube'ye yükleyemedim. Hatta bugün paylaşmaya çalışacağım videoyu.

Verdiğin kodda hiçbir siteden çekmemişsin. Örneğin; sadece monitörlerde Philips'in bir ürününü göstermişsin. Ben Asus istiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Aaa, şimdi anladım sen belli sistemler toplamışsın girilen bütçeye uygun sistem picturebox ile gösteriliyor.

Güzel düşünmüşsün bunu geliştirmen fazla zamanını alacak gibi geliyor bana. Bunu yaptıktan sonra foruma koyarsak süper olur. Bu arada kendin tek başına yapma derim başka programmerlar ile beraber yaparsan daha iyi olur. :)

Arkadaşlar programın geliştirilecek pek bir yanı kalmadı.
Şu aşamadan sonra paso, ne varsa yoksa sistem önerileri eklemeye başlayacağım.

2 tane öneri var şuan. 855 dolar sadece kasa ve 846 dolar monitör-kasa. Zaten bütçesi +50 veya -50 civarındaysa o sisteme yönlendiriyor.

Buyurun video'yu izleyin. Birde dinamik derken neyi ifade etmek istedin ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Programda toplamda 70 adet sistem önerisi olacak. %25 ve %30 fiyatları da yer alacağı için 140 değişken olacak.
Bu 140 değişkene gerekli değeri atamabilmek için bir takım işlemler olacak elbette. Bu işlemleri de farklı değişkenler ile sağlayacağım.

Program %25 indirimli fiyatı baz alıyor.

Girdiğiniz dolar değerini tüm sistemlerin dolar cinsinden değeri ile çarpıp %18 KDV ve %25 - %30 indirimini uyguluyor.
Ve girdiğiniz bütçe ile taramaya başlıyor.

Acaba bu bütçe hangi sisteme daha yakın ? +50 -50 TL yakınlarındaki sistemin resmi geliyor ve karşısındaki boşluklara her parçanın %25 indirimli ve % 30 indirimli fiyatlarının yanı sıra tüm sistemin %25 ve %30 indirim ile kaç TL'ye alınabileceğini yazıyor.
Dolara göre sistemlerin fiyatı belirlendiği için program her zaman ama her zaman güncel kalıyor.

Şu aşamadan sonra imkan buldukça sistem önerisi yapmaya başlıyorum. Programa görsel bir güzellik kattıktan sonra çok güzel bir hal alacak.
Tek başına yapmak zor değil ancak okullar açıldı, zaman olmuyor :D
8 saat ders + programlama kursları ve doğal olarak çalışmam gereken dersler, hazırlanması gereken ödevler falan derken pek zaman kalmıyor.

Yinede tekrarlıyorum :D Bu programı Technopat Forum bünyesine kazandıracağım ne olursa olsun.
Şuan C# kodlamayı biliyorum. Bu sene HTML, ASP.NET, Veritabanı gibi konulara giriyoruz.
Veritabanını ileriki güncelleştirmelerde kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin; combobox ile AMD veya İntel işlemcili sistemler olabilir. Yada combobox kullanıp parçalara alternatifler sunulabilir. Ve dolar kurlarını siteden çekersen çok daha iyi olur. Kullanıcıları düşünerek program yazmak lazım. Mümkün oldukça kullanıcıların işlerini kolaylaştırmalısın.
Bu arada gayet iyi ilerliyorsun. Takıldığın bir yer olursa sorabilirsin. Başarılar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya belirli bir bütçeye kadar AMD ile gideceğim, gerisi zaten mecburen İntel'e geçecek.
Dolar bilgisini VatanComputer'den aldıracağım programa. Hocam yardım edecek bu konuda. Zaten o olmazsa programın bir ayağı çamura girer.
Önceden demiştim gerçi doları otomatik olarak alacağımı.

Ben daha çok İntel işlemci ve anakartlarda sizlerden yardım alacağım.
Kendimi orantısız bir biçimde AMD üzerine geliştirdim :D AMD'nin anakartlarının her birini bilir, son çıkan her işlemcisinin hangi versiyonlarının olduğunu, farklarını bilirim.

Ama İntel anakartlardaki soket tiplerini say deseler inan ki sayamam. Kendimi hiç geliştirmediğim bir nokta.
Zaten şu sıralar akıllı telefonlar ve İntel üzerine yoğunlaşacağım. Bilgilenmek gerek.

Uzun lafın kısası, kullanıcı bütçesini yazacak ve hangi donanımların olmasını istediğini seçecek.
Ve o günkü duruma göre 50 TL ucuz veya pahalı bir sistemi karşısına çıkartacağım. Her parçanın ayrı ayrı fiyatları yer alacak.
Öneriler yer alacak, ileride bu sisteme ne eklenebilir gibisinden.

Bence Forum için oldukça faydalı olacak. Bilmiyorum, daha önce yapılmamış bir program galiba. Belki de bir ilk olacak,kimsenin umurunda olmayacak olsa bile :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı