Technopat vs Yerli Firmalar adlı video hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ünlü olduk. YouTube'lere de çıktık. Moderatör değiliz ya bize laf etmemiş. Adamın öfkesinin sebebi belli. Videoda kendisinin bir marka çıkaracağını belirtiyor. Markalara karşı önyagıları yıkıp, pazar payı kapma derdinde. Yakında James Horse marka SSD görmezsek iyidir.

Youtube yorumları içler acısı, yorumları biraz okuyayım dedim. Motinolessin bu olay yüzünden moderatörlüğü alındığı iddası var fakat zaman ayıramadığı için bırakmıştır. Kendisi en sevdiğim üyeler arasındadır. Moderatör olarak devam etmesini isterdim.
Kendisi kendine zaman ayıramadığı için söylemişti bana.

Kendisi kendine zaman ayıramadığı için söylemişti bana.
Evet kendime zaman ayıramadığım için bırakmıştım. Yalan yanlış bilgi vermişler.
Bu arada arkadaşlar, YouTube ile gerekeni yaptım.
1581636082914.png

Eğer daha da ilerlerse bu iş gerçek hayatta devam edecek. Hakkımı asla bırakmayacağım ve sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağım!

Her şey bir yana Rampage ve GamePower alanların ortak özelliği küçük yaş ve dar bütçedir. Aman 300 TL yerine 200 TL vereyim. Bir de RGB sevdası var tabii. Haliyle bu markalara yöneliyorlar. Herkesin bütçesi yüksek olsa kimse almaz bu ürünleri. Sorun yaşayan sayısı oldukça yüksekken birileri sorun yaşamadı diye bu ürünler iyi demek ne kadar mantıklı?
Forumun kendisi bunun en büyük örneği. Malum markaların isiminlerini forumun arama kısmında aratırsanız sorun yaşayan birçok insanın konu açtığını görebilirsiniz. Sorun yaşamayan şahıslar şanslı %1'lik dilimdeler :).

Bıhtıh yav.
Ekran Resmi 2020-02-14 02.10.03.png
Ekran Resmi 2020-02-14 02.10.50.png
Ekran Resmi 2020-02-14 02.36.38.png
Ekran Resmi 2020-02-14 02.36.59.png
Ekran Resmi 2020-02-14 02.37.43.png
Ekran Resmi 2020-02-14 02.37.47.png

Arkadaş rampage ile ürün çıkaracakmış her yerden çağırdığı Discorduna gittim böyle bir kanalla karşılaştım bütün çocuklar toplanmış "ağbi şunu çığart abiğ" diye yalvarıyor. KOMİK. 😂
Ekran Resmi 2020-02-14 02.51.25.png

Küçücük çocuk benim zekamı sorgulamış bi de. 😂 Valla iyi toplamış kreşi arkadaş, çıkardığı ürünleri de bütün bu minnaklara satar parayı kırar.
Ekran Resmi 2020-02-14 02.49.15.png

Şu kulaklıklara vereceğiniz parayı hiç vermeyin daha iyi. Telefonun kutusundan çıkan kulaklık bile daha iyi ses performansı sağlıyor. Bunları alan insanlar genellikle bu işlerden anlamadığı için alıyorlar. RGB olması yeterli onlar için. Onu geçtim insanlar 3 kuruş için sağlığını düşünmüyor. Ucuz ürünler leş gibi plastik kokuyor. Tamam 6 ayda etkisini göremezsin ama uzun vadede birsürü hastalıkla boğuşursun. Hastanede neden bu duruma düştüğünün teşhisini bile yapamazlar. Bu durum sadece kulaklıkta değil fare, klavye, kasa gibi diğer ürünlerde de aynı sorunları yaşıyorlar. Bu firmalar sadece alıcıya değil işçilere de yük bindiriyor. Çinde bu ucuz ürünleri üretmek için genç, yaşlı, çocuk farketmeksizin çok kötü koşullarda ve çok kötü maaşlarda çalıştırılıyorlar. Üretilen fabrika ya da atölyelerde doğayı koruma hakkında hiçbir şey yapılmıyor. Atölyede çıkan atıklar direk doğaya karıştırılıyor. Bu ürünleri alarak bu duruma destek veriyoruz. Bunu çeşitlendirmek mümkün. Kaliteli markalar bizim görmediğimiz birçok işte hem üretim hem dağıtım hem satış sonrası hizmetlerde standartlara bağlı ve diğer koşullara dikkat ederek iş yapıyorlar.

Uzunca okumak istemeyen direkt en aşağı kısaca yazdığıma bakabilir.

Öncelikle ben burada çok bilinen birisi değilim ama ''x liraya y önerisi'' gibi konularda çok yorum yaptığım için benim önerilerimi/yorumlarımı da görmüşsünüzdür en azından diye düşünüyorum.
Forumda bu tür (JD, Rampage, Gamepower vs.) markalara ılımlı yaklaşan nadir üyelerden biriyim. Furylevell adlı arkadaşın çektiği videoları da işim düştüğünde izledim, güzel incelemeler yaptığını düşünüyorum açıkçası. ''fight'' videosunu da bu konuyu görünce demin izledim.
Öncelikle yazım yanlışı konusuna geleyim: İlk kaydolduğum zamanlarda (Eylül 2019) sürekli 1 saat, 1 gün ban yediğim oldu benim de. Hatta hangisini yanlış yazmışım bari onu söyleyin diye çıldırıyordum verilen uyarı banlarında. Gün geçtikçe alıştım ve 17 Ekimden beri ban yemiyorum. İlk başlarda bu banlara çok sinir olsam da sonradan benim için bir artı olduğunu farkettim.
Videoda Furylevell arkadaşımız yazının düzenlendiğini farketmemiş ve biraz çıkışmış.

Neyse asıl konuya dönersek, ben de bu tür markaların ürünlerini genel olarak savunurum ve tavsiye ederim. Klavyem Trust, kulaklığım JamesDonkey. Tabi bütçem daha fazla olsa ben de gider Corsair, Steelseries, CM, Razer vb. alabilirdim. Mesela faremi, kasamı alırken de kullanıcı yorumlarını da dikkate alarak öyle yaptım zaten. Şu an kullandığım ürünlerden de tamamiyle memnunum.

Şimdi olayın asıl dikkat çekilmesi gereken yönü bence şu: Rampage, Trust vs. markalar, 30-40 liradan başlayan ürünlerle de karşımıza çıkıyor, kaliteli marka dediğimiz markaların ürünlerini sattığı fiyatlarda da karşımıza çıkıyor.

Düşük fiyatlarla başlayalım; zaten 50 liraya aldığın Rampage bir klavye/kulaklık ile kaliteli marka dediğimiz markaların hiçbir ürününü karşılaştıramayız. Nedeni basit: çünkü bu fiyatta sattıkları herhangi bir ürün yok. Eğer olsaydı eminim o ürünler de kalitesiz plasitklerden yapılırdı, 2-3 aya bozulan ürünlerin oranı yüksek olurdu. O yüzden bu fiyat bandındaki ürünleri ''ne kadar ekmek, o kadar köfte'' diyerek geçiyorum.

Aynı veya yakın fiyatlardaki ürünlere gelirsek; mesela ben klavyemi alırken 229 liraydı. Corsair k55 ise 249 liraydı onunla arasında kaldım hatta Corsair olmasından dolayı mekanik olmasa bile onu almaya daha sıcak bakıyordum. Burada konu açtım, @Sylveon arkadaşımız ısrarla Trust GXT 890 modelini önerdi. Yakın bir fiyatta Gamepower Warlock ya da başka bu tür ürünler de vardı mesela onları önermedi. Zaten Warlock için, satıldığı yerlerde ürüne yapılan yorumlara bakarsanız neden önermediğini anlarsınız. 500 kişiden 100ü 1 yıldız vermiş, işini şansa bırakır mısın? 5te1 oranla sana da çabuk arızalanan bir ürün gelebilir. Yani buradan çıkarılması gerek sonuç, markaya değil de ürettiği ürüne, yapılan kullanıcı yorumlarına odaklanmak gerek. Benim aldığım klavyede ise yorumlarda tuşlar siliniyor diye 1 yorum vardı. 1 kişi olduğu için fazla kafaya takmadım, Trust aldım. Gayet de memnunum, verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor bence.

Kulaklığımı (JD 712) da incehesap'tan 169 liraya almıştım. Yapılan yorumlara baktım, olumsuz bir yorum yoktu. Aldım kullanıyorum, ses kalitesinden oldukça memnunum, rahatsız olduğum bir kısım vardı onu da yorumlarda açıkça belirttim ve 4 yıldız verdim. Site, yorumumu hiçbir değişiklik yapmadan, doğrudan yayınladı. Neden bunu söylüyorum? Çünkü bu ürüne 130 kişiden sadece 1 kişi 1 yıldız vermiş ve ben de acaba site kötü yorumları silip düzenliyor mu diye, ürünü almadan önce düşünmüştüm. Eğer böyle düşünen varsa, yapmıyormuş anlamış olduk.

Üst seviye fiyat bandına gelirsek, bu sevideyeki her markanın çoğu ürününde zaten kaliteli parçalar kullanılıyor. ''Bu kadar para veriyorsun madem Corsair/Steelseries al'' diye yapılan yorumlarda haklılık payı da var. Garanti işi vs. bakımından haklı buluyorum bu yorumu yapanları ancak dediğim gibi, kalite konusunda farkları olduğunu düşünmüyorum üst seviye ürünlerde.

Kısaca, 50 liraya satılan dandik marka dediğimiz markaların ürünlerini kaliteli markalarla karşılaştırma yapmak, sadece marka yüzünden direkt kötülemek yerine onları bizzat denemek veya deneyimleyen birilerinden fikir edinmek daha doğru olur.
Kaliteli marka dediğimiz markaların bile yüksek fiyata satılan ürünlerinde sıkıntı çıkıyorken, bu devirde 40-50 liraya satılan ürünlerde sıkıntı çıkmasını doğal olarak karşılamalıyız bence.
Ayrıca ''kaliteli markalar 40-50 liraya satacağı ürünler yapsa onlar da kalitesiz ve çabuk bozulan ürünler olur'' sözümün arkasındayım.
Technopat mod'larının da burada para alıp ürün önerdiğini hiç düşünmüyorum. Bu arada ''RTX 2060 almak isteyip aynı zamanda da Frisby PSU'ya bu iyi mi alayım mı?'' diye soranlara tabii ki de karşı çıkıp, hayır diyeceğiz.
Ama kısıtlı bütçesi olanlara da ''bu çöp, alma bunu'' gibi yorum yapılmasını hiç doğru bulmuyorum. İstediği fiyat bandında, en yüksek puan alan, fiyatına göre kaliteli ürünler önermeye çalışmalıyız. Bu forum bu yüzden var.

Okuyanlara sevgilerimi iletiyorum. İyi geceler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı