Teist, Deist ve Ateist: Sizin inancınız nedir?

İnancınız nedir?


  • Oy verenlerin toplamı
    8
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

GCN

Megapat
Katılım
10 Nisan 2016
Mesajlar
7.423
Makaleler
4
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Teizm ile Deizm arasında kendimi Deizm'e daha yakın görüyorum. Siz hangisine yakınsınız? Lütfen ankete katılın.
 
Ateist ama agnostisizme yakınım. Tam emin olmadığım konuda fikir sahibi olmak istemiyorum. İkisi arasında gidip geliyorum diyebilirim.
1527236432428.png
 
Ben sadece bir insanım. Kimilerine göre Allah'ın bir kulu, kimilerine göre de evrimin oluşturduğu bir canlıyım. İnsanım işte. Kusurumu maruz görün ancak birinin dini sadece kendisinde kalmalıdır; bence. Bu yüzdendir ki bu konunun amacını anlamadım.

İnsanların dini inançları birbirleriyle tartışmasına artık anlam veremiyorum çünkü uzlaşı yok. Dolayısı ile saçma. Daha önemli konulara kafa yormamız gerekiyor; bence.
 
Dini sadece ilahi yönde inceleyen biri değilim ve toplum düzeni olarak islamı mantıklı buluyorum. Tüm bu yobazlıklar okuduğunu anlamamadan kaynaklanıyor. Tanrısal olarak düşünürsek Deizm çok mantıklı geliyor. Kendimle çelişme içindeyim. Zaman ne getirir bilemeyiz.
 
Ben akılcıyım. Gerçeği ararım. Görebildiğim gerçeğin de zamana göre belli limitleri vardır. Yani kesin gerçeği görmek çok zordur. Ben kesinliği doğrulanamayan ve bilinmeyen konularda öngörülere sahip olmama rağmen herhangi bir şeye inanmam. Bu nedenlerle hiçbir dine tam olarak bağlı değilim. Ama bu dinlerin faydalı özelliklerini ahlaken benimsemediğim anlamına gelmez. Tanrı konusunda da hiçbir şeye inanmam. Ben tanrı hem vardır hem de yoktur derim. İşin ilginç yanı da budur ki evren hem varlıklardan hem de yokluklardan oluşuyor. Ama burada bitmiyor. Konu derin ve gerçekliği oldukça yanıltıcı. Ve bilimin konusu. O nedenle biraz da bilimciyimdir. Biraz diyorum çünkü ne bilim tam, ne de benim kapasitem şuan tamamen bilimi anlayabilecek yapıda. Bilgilerim akılımı, aklım ahlakımı oluşturuyor. Bu da beni iyi bir insan yapıyor...
 
  • Beğen
İfadeler: Fro
Teist fakat bazıları gibi olayları hurafelerle bağlaştırmıyorum, bilimsel açıklaması olan durumları bilimle eşleştiriyorum, olmayanlarda hurafe olarak kalıyor. Aile, arkadaş ortamında bile bu yönde fikirlerimi belirtmiyorum, bireysel olarak yürüyor.
 
Ben kendimi bu üç şıktan hiçbirisine yakın görmüyorum. Kafa kağıdında Müslüman yazıyor ama gel gör ki gerçek hayatta ne kadar Müslüman biriyim, değilim desem yalan olmaz.

Hem bir inanca sahip isen o inanca dair tüm değerleri bilmen gerekir. Ülkemizin büyük çoğunluğu Müslüman fakat daha kelime-i şehadetin anlamını bilmeyenler var.

Yeter ki okuyun, araştırın, öğrenin. Bilimden farklı yola sapmayın.

İnsanın dini inancı benim umrumda değil. Öncelikle iyi bir insan olsun. Mesela damacanaya tecavüz etmesin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı