Teknobiyotik eksik ürün yolladı

Orada yazanı düzgün okusaydın anlardın. Kasanın üstüne ve altına toz filtresi takılabiliyor yazmışlar, takılı geliyor yazmamışlar.

Teknobiyotik haklı.

Kasanın alt ve üst kısmında bulunan toz filtreleri diyor siz düzgün okuyunuz bulunmak kelimesininin anlamı mevcut olmak yani hazırda bulunmak anlamına gelir bir toz filtresi olması gerekir düzgün bir şekilde Türkçe öğrenmeni öneririrm.
 
Hayır arkadaşın attığı görsel e baktım. Orada net bir cümle kurmamış. Satıcı aldatması gibi bir şey bu.
Cümle gayet net; "alt ve üst taraflarında bulunan toz filtreleri." Ben bu cümleden bu kasanın alt ve üst kısımlarında toz filtrelerinin olduğunu net bir şekilde anlıyorum.
 
Teknobiyotiğin gönderdiği tek doğru kategori 'sıvı soğutma' kategorisi 2 tane aldım 2'side sorunsuz eksiksiz geldi onun dışında'da başka bir kategoride alışveriş yapmam kendileriyle :)
 
Bende öyle anlamıştım ama Teknobiyotik anlayamamış demek ki
Ne yazık ki bilişim firmalarının genel sorunu. Denetlenmiyor olabilir, kendilerini artık "olmuş" sayıyor olabilirler vesaire. Biraz kendi sınıflarında olan yurtdışı satıcılarını örnek alsalar böyle olmayacak. Geçmiş olsun dostum, bilgisayar için de hayırlı uğurlu olsun, kendine dert etme.
 
Bende öyle anlamıştım ama Teknobiyotik anlayamamış demek ki
Adamların koyduğu görsel bile farklı. Prime kasa değil bu. Prime kasanın üzerinde 240mm'lik bir fan takma yeri yok. Bu toz filtresi 240mm.

Sizin kasanızda 120mm fan yeri var tepede. Prime kasa da toz filtresi yoktur, hatalı görsel koyulduğu için siz var sanmışsınız ama bunun sorumlusu da siz değilsiniz. Yine Teknobiyotik hatalı.
 
Hepsiburada üzerinden Teknobiyotik'ten Aerocool Prime V3 500W kasa aldım. Ürün açıklamalarında alt ve üst kısımda toz filtresi yazmasına rağmen inatla sadece 1 adet toz filtresi olduğunu söylüyorlar. Bir de utanmadan dalga geçer gibi PSU havalandırmasında filtre takmak için yer var siz ayriyeten satın almanız lazım diyor. Bilgisayarı toplamamış olsam çoktan iade edecektim. Şikayetvar sitesine yazdığım için bir fırça atmadığı kaldı ve işin kötü yanı sürekli aynı eleman çıkıyor telefona. Kesinlikle tavsiyem uzak durun. Sorun yaşadığınızda muhatap olacağınız kişi yok gibi bir şey.
Bir arkadaş GTX 1070 modeli sormuştu onlarda farklı bir model söylemişti arkadaşta benim istediğim model bu değil deyince ''Bu zamanda 1070 bulmuşsun ona şükret'' demişlerdi umarım sana da 1 ürünün gelmiş buna şükret gibi bir cevap almazsın sözde ''Müşteri Hizmetleri''nden.
 
Ne yazık ki bilişim firmalarının genel sorunu. Denetlenmiyor olabilir, kendilerini artık "olmuş" sayıyor olabilirler vesaire. Biraz kendi sınıflarında olan yurt dışı satıcılarını örnek alsalar böyle olmayacak. Geçmiş olsun dostum, bilgisayar için de hayırlı uğurlu olsun, kendine dert etme.

Teşekkürler, üst tarafta şu anlık fan kullanmadığım için oradaki filtreyi PSU olduğu yere koydum. 25-30 TL'lik şey için uğraşmaya değmez ama bilmiyorum belki uğraşırım :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı