Teknoloji sınırlandırılmalı mı?

Teknoloji sınırlandırılmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    37

sweiss

Megapat
Katılım
14 Ocak 2019
Mesajlar
5.381
Çözümler
70
Yer
Pendik, İstanbul
Teknolojinin bu kadar ilerlemesi sizce insan ırkını tehdit edecek mi? İnsan beyniyle oynanması, yapay zekanın bu kadar gelişmesi, insan vücuduna aşırı müdahale, küresel ısınma, dünyanın hızının yavaşlaması ve dahası. Yakın zamanda Elon Musk çip projesi hayata geçecek. Dünya ısınmaya son hız devam ediyor. Teknoloji çok hızlı ilerliyor.
 
Bunu durduramayız. Teknolojinin ilerlemesi bir çok şeyi tehdit ettiği gibi iyi şeylere de yol açıyor. İyi yönlerden kastım güvenlik, sağlık gibi sektörlerde gelişmesi ile insanların yararına oluyor. Kötü yanları da var.
 
Bence teknoloji bizim düşündüğümüzden zaten çok daha ilerde. İnsanlar yani yöneten kişiler dünyaya ne yaptığının zaten fazlasıyla farkında. Şahsen ben dünya geleceğinin zaten planlı olduğunu düşünüyorum, elbette tartışılır 🙂
 
Teknoloji şu an olduğu yerde sayarsa küresel ısınma gibi sıkıntılar başımıza daha büyük işler açacaktır. Nüfus belli, enerji ihtiyacı belli. Teknolojinin burada kalmasıyla; ne yenilenebilir enerji kullanımı artabilir, ne de küresel ısınmaya karşı başka önlemler alabiliriz. Üstelik fosil yakıtların da bir ömrü var.

Ayrıca istesek bile sınırlandırmak mümkün değil.
Homo Deus'ta geçiyor olması lazım, Alzheimer'ı yenebilecek bir çip geliştirirken, kimse bunun sağlıklı beyinleri güçlendirmesini sağlayacak ilerlemeyi engelleyemez. Bu güzel bir örnek.
 
Teknoloji ilerlerse bahsettiğiniz birçok soruna çözüm bulabiliriz. Mesela küresel ısınmadan örnek vereyim. Snowpiercer diye bir film var bilmem izlediniz mi. Adamlar ozon tabakasına soğutmak amaçlı roket falan gönderip küresel ısınmayı durduruyorlar. Tabi film gereği olaylar farklı gelişiyor ama bu sadece örnek.
 
Umarım bir an önce teknolojik tekilliğe ulaşırız ki herkes hak ettiği sonu bulsun. Yapay zekanın etik anlayışına herhangi bir insanınkinden daha çok güveniyorum. İnsanlık olarak gerçekten rezil canlılarsak kafama lazer yiyip ölmeyi onur kabul ederim. Belki de bazılarımız daha güzel bir dünyada yaşamaya değer görülürüz.
 
Değişiklik gösterilebilir, savaş alanında üretilen teknolojiler yavaşlatılmalı. Herhangi bir global savaşta senaryolar çok kötü olacak.
 

Geri
Yukarı