Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 71B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.398
Makaleler
1
Çözümler
65
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadağım şey bu konu nasıl bu kadar uzadı hayretler içerisindeyim ha daha önemli konu açılınca 2. sayfada kilitlenir genelde.
Pek fazla coluk cocuk dadanmadi konuya, elimizden geldigi kadar teknik bir sekilde paylasim yapmaya calistik. Konu onemli bir konu bu arada sadece bazilari anlayamiyor onemini.
 
Benim ptm 70 gun sonra elime ulasti.

Benimki 26. günde çarşamba günü geldi. Öncesinde sürülü olan Cooler Master MasterGel maker macunun ilk sürdüğüm zaman ki halinden çok daha iyi. Time spy testlerinde işlemciyi 4.6 GHz'ye sabitliyorum ve 4.6'dan aşağıya düşmeden thermal throtling olmadan testi tamamlıyor. 4.6 GHz de AC Valhalla da 95 dereceyi görürdü işlemci. Şimdi 75'i geçmiyor neredeyse. Gayet hoşuma gitti. Umarım kalitesi devam eder. Arkadaşım için sipariş verdik. Fazla aldırdım. Kendim için de bulunsun diye.

Pek fazla coluk cocuk dadanmadi konuya, elimizden geldigi kadar teknik bir sekilde paylasim yapmaya calistik. Konu onemli bir konu bu arada sadece bazilari anlayamiyor onemini.
Bu arada bence de gayet önemli. Laptoplarda pomp out büyük problem. Ben soğutması çok iyi olan tulpar t7 v 25.1 de bile işlemci de sorun yaşadım ki sıvı metal harici normal macun kullanan herkes yaşıyor. Honeywell bu sorunu çözecek gibi görünüyor.
 

Geri
Yukarı