Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 71B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.410
Makaleler
1
Çözümler
65
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Pro için sıvı metal kullandım ve harika bir sonuç verdi, imkanınız varsa sıvı metal denetin ama alüminyum blokta değil bakırda alüminyum blokta soğutucunuz tepkimeye girer ve erir.
 
Bakın ne denk geldi. 16 Saat önce beklenen kişiden beklenen video :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
40x40 uygun olur.

Turkish Credit Card yazan sekmeden alıyordum ben hep, eğer oradan aldıysan ve çekmediyse henüz GPay sana ulaşıp doğrulayacak alışverişi.
Tamamdır hocam, bende Turkish credit yerinden sipariş verdim, valla paraya kıydık biraz umarım sonuca değer, boşta fan sesi duymaktan bıktım.

Turkish Credit Card yazan sekmeden alıyordum ben hep, eğer oradan aldıysan ve çekmediyse henüz GPay sana ulaşıp doğrulayacak alışverişi.
Hocam iptal edilmiş gözüküyor farklı bir satın alma yöntemi var mı bildiğiniz, banka kartı ile almıştım.
 
Son düzenleme:
Bugün msi gp76 pcme işlemci ekran kartına honeywell ve vramlar için k5 pro kullanarak değişim yaptım arkadaşlar. eski termal macundan eser kalmamıştı. gerçekten çok çok farketti boşta fanlar çalışmaz oldu. gta 5 te 99lara çıkan sıcaklık otomatik fanda ekran kartı ve işlemci ortalama 65 dereceye düştü, fanlar baya düşük seviyede çalışıyordu. maks fana aldığımda ikiside 53 derecelerde geziyordu. honeywelli bulup almamıza vesile olan herkese çok teşekkürler.
 
Cin'de sanirim oyle bir kanun varmis. Bakalim yine Cin'den baska bir yerden siparis vericem bu gelir belki.
Bu arada bugun bir yerde okudum, Apple da MAcbooklarda Shin-Etsu 7783D kullaniyormus.Ar
Termal macun söz konusuysa Apple ile diğer ürünleri karşılaştırmayın. Çünkü fikir vermez. Apple ürünleri düşük frekansta çalıştığı için en dandik macun da olsa işlemci ısınmaz.
Ama Windows için üretilen ürünlerde işlemci ve ekran kartı frekasnları yüksektir.
Macbook A1466 da kullanılan 5. nesil i5 işllemcinin frekansı 1.100 mhz iken Asus X555LD laptopta kullanılan 5. nesil i5 işlemci (ikisi de U serisi) frekansı 2.200 mhz dir.
Bu yüzden kaliteli termal macun şarttır. GD900 veya GD900-1 veya MX4 tavsiye ederim. Tabii orjinal olanlarını.
 

Geri
Yukarı