Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1B
  • Görüntüleme 72B

gen2

Megapat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
9.544
Makaleler
1
Çözümler
66
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Nitro 5 AN515-54 (RTX 2060, i5 9300H) model laptop'umda yaşadığım ortalama ısınma problemleri neticesinde, termal macununa zaman aşımına uğradığını veya kalitesiz olduğunu düşünerek el attım ve kabus burada başladı.

İlk aşamada Arctic MX-6 macunu gpu/cpu'ya uyguladım. Başlarda düşük sıcaklık değerleri ile tatmin eden MX-6, İki haftalık yoğun oyun seansları ve render işlemleri sonucunda, değişimden önceki duruma kıyasla aşırı yüksek thermal throttling engeli ile karşılaşmama sebep oldu. Tercih ettiğim macundan kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünerek başka bir çözüm aradım.

Sonraki aşamada ise elimde kalan MX-6'nın yanına daha kaliteli olduğunu düşünerek TG Kryonaut aldım ve gpu/cpu kombinasyonuyla uyguladım. CPU altında başlarda muazzam performanslı seyreden Kryonaut çok geçmeden ısınma sebebiyle tekrardan başımı ağrıttı ve laptop'lardaki geleneksel "pump-out" olayını keşfettim.

Anahtar kelimeyi aratınca bu başlığa ulaştım ve 103 sayfalık yorumu derinlemesine okudum.
Ebuy7 üzerinden PTM7950, yanına Halnziye Thermal Putty HY236 aldım. Sonuçları ise gelir gelmez uygulayıp paylaşacağım; başlıkta emeği geçen herkese teşekkürler.
 
Valla denedim hocam şimdi, blok da değişti benim çünkü yollamıştım servise değiştirdim bloğu. 7950'yi uyguladım şimdi. 9 ağustos. Bakalım kaç gün gidecek. Olmadı bi de 7958sp miydi onu denerim hocam.
Merhabalar. 1 ay geçti ve yine sıcaklıklar arttı. Bu 7950 ya bana sahte geldi, ya da benim cihaza uygun değil.
 
1694782269244.png


@gen2 hocam ortam sıcaklığının 26-27 derece olduğu biyerde benchmark testinde sıcaklıklar şuan bu durumda. Cihazın bataryası %100 olduğunda ekran kartı da işlemci de daha yüksek güçte çalışıyor 90w'tan aşağı düşmüyor ekran kartı. Şuan dolu değilken aldım ekran görüntüsünü. Niye bu honeywell bende çalışmıyor? 🤣 1 ay sonra hep böyle yükseliyor sıcaklıklar.
 
Eki Görüntüle 1944580

@gen2 hocam ortam sıcaklığının 26-27 derece olduğu biyerde benchmark testinde sıcaklıklar şuan bu durumda. Cihazın bataryası %100 olduğunda ekran kartı da işlemci de daha yüksek güçte çalışıyor 90w'tan aşağı düşmüyor ekran kartı. Şuan dolu değilken aldım ekran görüntüsünü. Niye bu honeywell bende çalışmıyor? 🤣 1 ay sonra hep böyle yükseliyor sıcaklıklar.
Bilmiyorum gercekten hayatimda Honeywell'in macunlarinin pumpout oldugunu soyleyen sadece seni gordum ben de. Bu arada eger laptopu duzgun temislemezsem bende de pumpout hissi yaratan bir sonradan sicaklik yukselme durumu oluyor ama temizleyince duzeliyor haliyle.
 
Hocam dün yaptım temizliğini, evet dediğiniz gibi oluyor aynen. Ama yine de yeterli gelmedi gibi. Yani şuan hava sıcak bi de yatmadan önce denerim bi yarım saat, oda sıcaklığını da yazarım tekrardan. @gen2 Yeni çıktım oyundan, CPU yer yer 84'e vurup geri geliyo ama genelde 81 82. Ekran kartı da 82 oluyor. Gece yazarım tekrardan.

Bu işe yaramıyorsa 7958SP almanın bir manası var mı sizce? Yani bilmiyorum nasıl halledicem ben bu ısınma sorununu... Cihazın altı da komple açık havayı engelleyen bişe yok çok rahat alıyor altından, yaklaşık 20 cm falan boşluk var altında.
 

Geri
Yukarı