Toplu taşımada yer veriyor musunuz?

Klasik olacak ama ben de yaşlılara, hamilelere ve engellilere yer veriyorum. Sırf kadın diye herhangi bir bayana yer vermem. Açıkçası saçma geliyor. Geçen gün işten çıktım ve gerçekten kendimi yorgun hissediyordum. 30-35 yaşlarında bir hanımefendi gözümün içine bakıp gençlerde saygı kalmamış dedi. Yani benim yer vermemem saygısızlık oluyor demek ki. Saygı kavramı bu kadar gereksiz olaylara indirgendiği için kimsenin kimseye saygısı olmamasına şaşmamak gerek. Kimse kimseye yer vermek zorunda değil ama tabi ki hamile bir bayana, yaşlı bir insana ya da bunun dışında istisnai durumlardaki kişilere yer vermek gerekiyor diye düşünüyorum.

Araba dışında kullanırsam metro kullanıyorum. Onda da koltuk sayısı az oluyor zaten ve İstanbul'un metroları malum. Hiç oturacağım diye kasmıyorum. Kirazlı'dan Tavşantepe'ye kadar ayakta gittiğimi hatırlıyorum. Ha bazen denk geliyor, boş oluyor oturuyorum. Ayakta gidemeyecek kadar kötü insan kendini belli ediyor zaten. Bunun dışında engelli ve çocuklu bayanlara da yer verilmesini savunuyorum. Kadın kendini mi tutsun, 2 çocuğuna bakıp onu mu tutsun? Ayağın, kolun tutuyor. Eteğini, pantolonunu çekiştiren biri yok. E git 30 dakika ayakta. Ölmezsin.

Yaşlılar ve hamilelere sadece. Oturduğum yerde pek engelli yok. Olursa veririm. Kadınlara asla vermem. Sizde centilmen arkadaşlar, kadınlara yer vererek, otobüste ayakta tutunmadan girerek kadınların gözüne giremezsiniz. Feminist yalanlara kanmayın.

Yaşlılar ve hamilelere sadece. Oturduğum yerde pek engelli yok. Olursa veririm. Kadınlara asla vermem. Sizde centilmen arkadaşlar, kadınlara yer vererek, otobüste ayakta tutunmadan girerek kadınların gözüne giremezsiniz. Feminist yalanlara kanmayın.

Kadınların gözüne girmek için yaptığımızı mı düşünüyorsun gerçekten? :D Şey gibi oldu insanlar karşı cins için bakım yapar. :D

Kadınlara asla vermem. Sizde centilmen arkadaşlar, kadınlara yer vererek, otobüste ayakta tutunmadan girerek kadınların gözüne giremezsiniz. Feminist yalanlara kanmayın.
Tüm dünya bitti. Otobüste hiç tanımadığın bir kadının gözüne girebilmek için yer verilmesini mi düşünüyorsun? Centilmenliğin anlamını kavramalısın öncelikle. Bu bir inceliktir, ha o amaçlı yapanlar varsa çok fazla film izliyordur.

Screenshot_3.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı