Trafik kazasında kusurlu kim?

Sinyal vermediysen hata sende. Şehir içi veya dışı hız limitine uyan doğru düzgün birileri yok zaten.
 
Hatali sen cikarsin. Duran seritten serit degistirirken dikkatli olmak gerekiyor cunku sizin hiziniz dusukken bos serit bos oldugu icin hizli gelen arabalarin hem tepki suresi dusuk hem de sizin onlari fark etmeniz zor.
Mesela ehliyet sınavının başında sola sinyal vermeden yola çıkarsan direk bırakıyorlar. Sinyalin önemi...
 
Sinyal vermeden sol şeride atladıysan %100 suç sende. Sol şerit daha hızlıdır sinyal olmadan direk kaza olur. Sinyal verdiysen hız limitlerine uymadığı için karşı taraf suçlu.
 
Şu anda hatalı siz olarak görünüyorsunuz. Sağdan sola geçen burada kusurlu bulunur. Muhtemelen kör noktanızda kaldı. Tutanak tutulmadan onarım yapmaz sigorta (karşı tarafa rücu eder). Bir tutanak tutun, karşı tarafa ulaşın. Hata oranınız hesaplansın ve o orana göre trafik sigortanızdan ödensin. Seneye bir üst kademeden ödersiniz, yine de mahkeme ve daha pahalı onarımla uğraşmazsınız.

Tutanak tutturmayan polislere de ayrıca gıcık oluyorum. Bana çarpan tırda da tutanak tutturmamaya çalışmıştı, güç bela tutanağı tutturdum, karşı taraf %100 kusurlu çıktı.
Hocam ben bir polisle kaza yaptım. %100 hatalı polis olmasına rağmen beni suçlu göstermeye çalıştılar. Garanti olması için arabaların yolun vs fotoğraflarını çektim. Karakolun önünde olmamıza rağmen yarım saat tutanak için uğraştım resmen adamlar işini yapmamak için direndi.
 
Trafik ışıklarına yakın bir noktadaysanız; yerdeki şerit çizgileri düz olmalı ki o zaman şerit değiştirmemelisiniz ve sinyal vermenizin de bir anlamı olmaz. Dikkat ettiniz mi? Ya da kazanın olduğu noktadaki durumu fotoğraflamış mıydınız?
 
Son düzenleme:
Trafik ışıklarına yakın bir noktadaysanız; yerdeki şerit çizgileri düz olmalı ki o zaman şerit değiştirmemelisiniz ve sinyal vermenizin de bir anlamı olmaz, dikkat ettiniz mi?
şimdi konuyu okuyunca bu geldi benim aklıma. Işıkların yakınında düz çizgi olunca şerit değiştirmek yasak diye biliyorum bende.
 
Hatırlamanız gereken yerleri hatırlamıyorsunuz yani bu durumda kimse tam bir şey söyleyemez ki.

O anki her şeyi unutuyorsunuz bende ilk motor kazamı yaptığımda ne yaşadığımı hatırlamıyordum en son 30 40 la giderken önüme golflü biri atlayıp frene bastığımı hatırlıyorum adama vurup vurmadığımı bile hatırlamıyorum.
 
MOBESE'ye bakma işini unut. Basit kazalarda MOBESE'ye bakmazlar. Tutanak tutulur sigorta kusuru kime yazarsa onun sigortası öder.
 

Geri
Yukarı