Trojan nasıl silinir?

Rehber şart değil farz oldu. @Recep Baltaş hocam size zahmet bununla ilgili küçük bir bilgilendirici rehber hazırlayıp sabitlemek lazım. Son zamanlarda bu şekilde çok fazla konu açılmaya başladı ve her önüne gelen AV öneriyor. Ekonomik şartlar malum AV alacak para bulmak bir yana temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı çeken arkadaşlar oluyor. En azından Defender kullanma rehberi olsa keşke, Windows 7 için bile Defender var hemde free ama kimse farkında değil, Microsoft Security Essentials. Şimdi bazı arkadaşlar Defender'e çok güveniyorsun diyeceksiniz ama Defender eskisi gibi değil. Defender'in AV olduğundan haberi olmayanlar bile var. Microsoft Defender'in AV-Test puanı.

Rehber şart değil farz oldu. @Recep Baltaş hocam size zahmet bununla ilgili küçük bir bilgilendirici rehber hazırlayıp sabitlemek lazım. Son zamanlarda bu şekilde çok fazla konu açılmaya başladı ve her önüne gelen AV öneriyor. Ekonomik şartlar malum AV alacak para bulmak bir yana temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı çeken arkadaşlar oluyor. En azından Defender kullanma rehberi olsa keşke, Windows 7 için bile Defender var hem de Free ama kimse farkında değil, Microsoft Security Essentials. Şimdi bazı arkadaşlar Defender'e çok güveniyorsun diyeceksiniz ama Defender eskisi gibi değil. Defender'in AV olduğundan haberi olmayanlar bile var. Microsoft Defender'in AV-Test puanı.

Defender standart bir kullanıcı için yeterli bir antivirüs. Üstelik Veri hırsızlığı gibi konular için de endişelenmiyorsun.

@mw2ghost Hocam siz bilgisayarda bulunan tüm depolama birimlerini tek tek tarayın, virüslü USB belleği de çıkarıp koyun kenara. En azından içiniz rahat olur. Hiç BitDefender kullanmadım, bu sebeple tam tarama sırasında tüm aygıtları tarıyor mu bilmiyorum.
elements harici diskimin adı. Siz bir kontrol eder misiniz. Sanırım harici diskimi tarıyor

Dosya Ekleri

• defender.PNG
    defender.PNG
    49,6 KB · Görüntüleme: 49
  • SÜRÜCÜLER.PNG
    SÜRÜCÜLER.PNG
    6,2 KB · Görüntüleme: 48
Elements harici diskimin adı. Siz bir kontrol eder misiniz? Sanırım harici diskimi tarıyor.
Diskiniz "E" sanırsam. Eğer öyle ise evet, harici diskinizi tarıyor.

Diskiniz "E" sanırsam. Eğer öyle ise evet, harici diskinizi tarıyor.

Evet, harici diskim "E".
Bu tarama komple bittikten sonra, şifrelerimin hepsini bilgisayarımdan değiştireyim mi sizce? Bir de harici diskimi kullanmaya devam edebilir miyim sizce? Ne kadar bilgim varsa bu diskte bir şey olmuş mudur bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt tarafı musallat.exe bulaşmış tarihi eser bir virüs her antivirüs onu kolayca siler. Bu virüsün saçma sapan kısayol oluşturduğunu bilirsiniz arkadaş USB'sini takmış ve onu da kısayol yapmış.

Bu tarama komple bittikten sonra, şifrelerimin hepsini bilgisayarımdan değiştireyim mi sizce? Bir de harici diskimi kullanmaya devam edebilir miyim sizce? Ne kadar bilgim varsa bu diskte bir şey olmuş mudur bilmiyorum.
Ben başka cihazdan değiştirmenizi öneririm şifreleri fakat isterseniz tarama bittikten sonra bilgisayarınızdan da değiştirebilirsiniz. Ayrıca tarama bitmeden diski kullanmayın bence. Tarama bir hata oluşabilir belki.

Öncelikle virüs'ü bulaştırdığın USB'yi filan PC'ye tak sonra antivirüs ile özel tarama yapın ve bütün dahili, harici disk veya flash belleğinizi seçin taramayı başlatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı