Türk Hava Yolu Şirketlerinin Filoları

THY için 777X tabii ki de. Onun dışında 787 ve A350 serileri.

A320 ve 737 varyantları, birçok LCC havayolu tarafından kullanılıyor. Anadolu Jet ve Pegasus için ideal uçaklar.

737 ve A320 arasında, hem AnadoluJet hem de Pegasus için, A320 Neo görmek isterdim. Özellikle Anadolu Jet filolarını yenilese fena olmazdı. :)
 
Yenilenecekti, ta ki virüs krizi çıkmayana kadar. AnadoluJet'e uzun vadede A220'ler gelebilir. Yakışır da. 737'ler oldukça eskidi.

Çok iyi olur bence. :) Mesela Amerikan firmaları ve Avrupa'da bulunan yerel dirmaların yeni gözdeleri A220'ler. Görmek isterim şahsen.

@Jira A220'lerin menzili, Erzurum veya Iğdır gibi uzak noktalar için elverişli olur mu? Yoksa karma filo mu yaparlar?
 
@Jira A220'lerin menzili, Erzurum veya Iğdır gibi uzak noktalar için elverişli olur mu? Yoksa karma filo mu yaparlar?
Tabii ki yeterli olur. Neredeyse Boeing 737-8 kadar menzilleri var, hatta CS-300'ün menzili daha fazla. Bu uçaklarla Avrupa'ya dahi sefer düzenleyebilirsin. Daha çok yurt içinde takılan AnadoluJet için masrafları minimum olan bu uçaklar biçilmiş kaftan adeta.
 
Tabii ki yeterli olur. Neredeyse Boeing 737-8 kadar menzilleri var, hatta CS-300'ün menzili daha fazla. Bu uçaklarla Avrupa'ya dahi sefer düzenleyebilirsin. Daha çok yurt içinde takılan Anadolu Jet için masrafları minimum olan bu uçaklar biçilmiş kaftan adeta.

Haklısın. Umarım gerçekleşir bu proje. A350 teslimatlarını da sabırsızlıkla bekliyoruz. :)
 
Bu uçaklarda herhangi modifikasyon yapmıyor şirketler değil mi? Yani sadece boya badana yapıp uçuruyorlar, değil mi?

Koltukları değiştirebiliyorlar sanırım. Onun dışında gösterge panellerinde (çok çok eskiyse) değişiklik yapılabiliyor.

Genelde iç mekan üzerine oluyor. Ancak daha detayını @Jira daha iyi bilir. :)
 
Motordur, iç tesisat mesisat... Uçak ellerine gelince sadece şirket renklerine mi boyuyorlar? Herhangi fiziksel değişiklikler yapılıyor mu uçaklarda?
Şirketin renklerini ve tasarımını üretici şirket uçak montaj hattından çıktıktan sonra kendisi yapıyor zaten. Alıcıya uçak sıfır bir şekilde, hiçbir işleme gerek duymadan kullanılması için sunuluyor.

Motor ve tesisatlarla kafana göre oynayamazsın. Bakım zamanı geldiğinde ya da bir parça bozulduğunda üreticinin yazdığı şekilde, yazdığı parçayla değişir. Yine kafana göre bir işlem yapamazsın. Şirketler bakım yapabilmek için yetki alıyorlar ve bu yetkiler kolay alınan şeyler değil. En ufak yanlışta bu yetkiler askıya alınıyor ve uçağına bakım yapamıyorsun, bakım yapıp onaylamadığın bir uçağı da kaldıramıyorsun.

Havacılıkta çok fazla kesin kurallar ve sınırlar vardır. Uymayanlar bedelini ağır öder, ya ceza olarak, ya mal kaybı olarak ya da can kaybı olarak.

Ama koltuktur, ekrandır, iç döşemelerdir vs. sana kalmış bir şey, ona karışmıyorlar. Emirates'de şöyle bir güzellik var mesela. :D

Check Out Emirates' Fancy New Airbus A380 In-Flight Bar
 

Geri
Yukarı