Türkiye F-4 uçaklarının yerini hangi uçaklar ile doldurabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 taraftan tehdit altında bir ülkeyiz. Avrupa'nin gobeginde değiliz, farkindasinizdir umarım. Bu coğrafyada ne savaş biter ne de tehdit.

SIHA ve Hurjetler ne F4'un yerini doldurur ne de potansiyel bir F15'in. Biz beklemesine bekleriz ama düşman ve operasyonlar için uygun uçak ihiyaci beklemez. Hava kuvvetlerinde tanıdigim çok, özellikle F4'culer. F35'den onlar sayesinde bir nebze umudum var.

Onların da hevesi kursağında kaldı. ABD gösterip gösterip vermedi...

Şu anlık savaş durumu yok tehdit yok...

Şahsen bu topraklarda tehdit olmayan bir zaman yok. Herkes senin oturduğun yere göz dikmiş durumda. Zaten F35 verilmemesinin bir sebebi de o, siyasi kısmı sadece aradıkları bahane oldu...

SİHA'lar sınır güvenliklerinde ve terör operasyonunda güzel işler çıkartıyor. Ama savaş için uçağa ihtiyacın var. Hatta uçağı da geç, denk uçağa ihtiyacın var.

F15 ya da F35, ikisinden birinin geleceğini düşünüyorum ama.

F-35 için ciddi anlamda ülkenin anahtarlarını ABD'ye vermekle eşdeğer tavizler vermek zorundayız bundan sonra. F-15 için bile pek umudum kalmadı artık, Eurofighter gelse ona da sevinecek durumdayız.

F-15 gelebilir gibi geliyor ama orada da çıkma vereceklerdir, bana göre. ABD sever çıkmaları bize vermeyi...

SİHA'lar sınır güvenliklerinde ve terör operasyonunda güzel işler çıkartıyor.
Batman'daki hava üssü filoları artık PKK'ya goz açtırmıyor, 7/24 saat de dogu sınırlarında nöbet başındalar. Biraz da yaptığımız milli yatırımların keyfini biz sürelim. Artık hevallere hayat daha kısa, tek tusla habersiz geberiyorlar :D

Şu anda 2 yerde birden (Suriye ve Libya) Rusya ile savaştayız, Yunanistan ve Fransa dibimizdeki doğal kaynakları bize vermemek için tüm Ab'yi bize karşı topladılar. Savaş yok, tehdit yok öyle mi?

Dibindeki çeyreğin kadar Yunanistan gidip yeni uçaklar alıyor, üstüne F-35 için sıkıştırıyor bütün kozlarını kullanıyor. O uçaklar ne için alınıyor sanıyorsun? F-35 ile yapabilecekleri tacizin düzeyi hakkında bir fikrin olduğunu sanmıyorum. S-400'leri onlara karşı kullanalım diye Yunanistan her türlü tahriği yapıyor, kullandığın anda nato tarafından dümdüz edilme riski artık kapıya dayandı. Risk yokmuş... Allah'tan tehdit yok, bir de olsaydı...

Tamamını okumanı tavsiye derdim ama.
Şahsen bu topraklarda tehdit olmayan bir zaman yok. Herkes senin oturduğun yere göz dikmiş durumda. Zaten F35 verilmemesinin bir sebebi de O, siyasi kısmı sadece aradıkları bahane oldu...

SİHA'lar sınır güvenliklerinde ve terör operasyonunda güzel işler çıkartıyor. Ama savaş için uçağa ihtiyacın var. Hatta uçağı da geç, denk uçağa ihtiyacın var.

F15'ya da F35, ikisinden birinin geleceğini düşünüyorum ama.

Bence F15 bizim için daha iyi olur ama hürjet ve SİHA'lar dayandırabilirse boşuna yurtdışına para ödemeye gerk kalmaz hem F35 olayı F15 tede yaşanabilir yerli uçak üretilirse (yerli motorla) kimse bir şey diyemez.

Bence F15 bizim için daha iyi olur. ama HürJet ve SİHA'lar dayandırabilirse boşuna yurtdışına para ödemeye gerek kalmaz. Hem F35 olayı F15'te de yaşanabilir. Yerli uçak üretilirse (yerli motorla) kimse bir şey diyemez.

Ya mühendilerimiz ağzıyla kuş tutsa laf atacak tayfalar var, onları dikkate almamak lazım. Yabancı ülkeler de istediği kadar tepinebilir, sen kendin ürettikten sonra.

SİHA'da birçok alanda ilkleri başardık. Ama jet işi daha da zor. Şu an F-35 dışında, (F-22 istisnai) sorunsuz devam eden 5. nesil savaş uçağı projesi yok. Ki, F-35'te de sorunlar var.

Durumlar karışık. Kesin olan tek şey, uçağa ihtiyacımız var. :D

F-35 alamamış olabiliriz ama bardağın dolu tarafından da bakalım. F-35 projesi bizim savunma sanayi şirketlerimize çok önemli tecrübeler kattı. Şu an F-35 için yaptığımız çoğu şeyi MMU üzerinde uygulayabileceğiz çünkü know how öğrendik, en büyük eksiğimiz olan know how'u edindik. Keza F-16 aynı. F-16 konusunda ABD'den sonra en tecrübeli ve deneyimli ülke biziz, kurduyuz. F-16'dan öğrenilenler de şüphesiz MMU'da daha gelişmiş şekilde kullanılacaktır.

Yerli tank, yerli uçak, yerli savunma sistemi falan bunların hepsi olur. Sadece destek olmak, yatırım yapmak, işin içinde olmasak bile verilene emeklere karşılık saygı duymak lazım, aptalca aptalca binlerce mühendisin ve insanın emeğini piston motorlu Cessna ile bir tutmamak lazım. Cessna'nın altında da emek yatıyor tabii ki, kastım o değil, anladınız siz.

2 saat uykuyla haftanın 7 günü çalışan insanlar var bu sektörde, para için mi yaptıklarını sanıyorsunuz? Hangi meslekte var böyle bir fedakarlık başka? Sırf bunları diyenleri susturabilmek, ülkeyi dış ülkelere muhtaç etmemek için çalışılıyor. Dün 2 üyeye patlama sebebim de bu, çorbaya tuzunuz saygı duyarak olsun bari...

2 saat uykuyla haftanın 7 günü çalışan insanlar var bu sektörde, para için mi yaptıklarını sanıyorsunuz? Hangi meslekte var böyle bir fedakarlık başka? Sırf bunları diyenleri susturabilmek, ülkeyi dış ülkelere muhtaç etmemek için çalışılıyor. Dün 2 üyeye patlama sebebim de bu, çorbaya tuzunuz saygı duyarak olsun bari...

Gördüm konuyu... Kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar. Hayatlarında iki vida sıkmamış insanlar her şeyi kolay zannediyor.

Bir şey demiyorum artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı