Bilakis, yeni değiliz. Şımarıklığa kapıldıkları yok, harıl harıl yeni modeller üzerinde çalışıyoruz.
Bayraktar 2005 yılındaki videoda en iyisini biz yaparız demişti harbiden yaptılar.
Bilakis, yeni değiliz. Şımarıklığa kapıldıkları yok, harıl harıl yeni modeller üzerinde çalışıyoruz.
Eurofighter bizim için F-15'ten daha masraflı olur çünkü Eurofighter uçağı bizim kullandığımız mühimmatların çoğunu atamıyor. F-15 almak bu yüzden daha mantıklı.Şu sıralar gündemde Eurofighter Typhoon var. Sizce Typhoon bir seçenek olabilir mi? Bana göre delta kanatlılar safında pek de kötü olmayan bir uçak.
Kuvvetler Avrupa uçaklarıyla çok fazla ilgilenmiyor. Amerikan uçakları ilk tercihimiz. Şu an ilgilenilen uçak ise F-15. F-15 almak için ABD ile görüşmeler yapılıyor. F-15 başarılı bir uçak olsa da maliyetli bir uçak ama 100 tane F-35 siparişi çeken ülke bu yükün altında kalkabilir, kalkmak da zorundandır çünkü uçak ihtiyacımız var.
F-4'lerin sökülüp gövde ve motorları eğitim için okullara gönderilmişti. Çoğu motor toplanarak reftifiyeden geçti ve kullanılmak üzere tekrar uçaklara montajlandı. Ne kadar fazla uçak ihtiyacımız olduğunu buradan anlayabilirsiniz, kuvvetler sineğin yağını çıkarıyor...
Hocam ama SİHA'lar bizim uçak ihtiyacımızı tam olarak karşılayamaz o yüzden F-15 vs. uçakların alınmasına ya da yerli bir uçak üretilmesine ihtiyaç var.Şu an yeni nesil uçak yok ama SİHA'lar var, ve çok büyük işler yaptılar.
ABD sağı soğu belli olan bir ülke değil. Sağ gösterip sol vurmayı çok fazla seviyorlar. İlişkiler ve politikalara bağlı şekilde ılıman yaklaşılırsa verebilirler çünkü bir uçak almamız en az 30 sene o ülkeye bağlı kalmak anlamına geliyor, bu da inanılmaz bir para akışı demek.@Jira bana göre Amerika malum Akdeniz ve Yunanistan ilişkilerimize dayanarak F-15'leri tıpkı zamanında Patriot'lara yaptıkları gibi geçiştireceklerini düşünüyorum. Sizce bu görüşmelerden bir şey çıkar mı?
Hocam ama SİHA'lar bizim uçak ihtiyacımızı tam olarak karşılayamaz o yüzden F-15 vs. uçakların alınmasına ya da yerli bir uçak üretilmesine ihtiyaç var.
ABD sağı soğu belli olan bir ülke değil. Sağ gösterip sol vurmayı çok fazla seviyorlar. İlişkiler ve politikalara bağlı şekilde ılıman yaklaşılırsa verebilirler çünkü bir uçak almamız en az 30 sene o ülkeye bağlı kalmak anlamına geliyor, bu da inanılmaz bir para akışı demek.
Jet motorlu uçaklar dışında ıha ve SİHA başarılarını da göz ardı etmemek gerek. SİHA ve ıha'lar ses hızını geçen jet uçaklarının yerini almak için tasarlanmıyor zaten, benzer görevleri minimum bütçeyle yapabilmek için tasarlanıyor. Vurulup düşse bile içinde insan yok, düşünce bir jet uçağı kadar kaybınız da olmuyor çünkü maliyeti çok daha düşük.
Bizim gibi ekonomik sorunları olan ülkelerin ıha ve SİHA'lara yatırım yapması altın niteliğinde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.