TürkNet vaat edilen hızı sağlayamıyor

• Konuyu başlatan munlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3.167
Destek kaydı açın, onlar zaten Türk Telekom ekibini yönlendiriyor.

Altyapınınızda veya iç tesisatınızda sorun olduğu sürece isterseniz en iyi sağlayıcıdan hizmet alın sorun yaşanacaktır. Uzaklara bakmanıza gerek yok, bu konuyu tekrar okumanız yeterli. Adamın tesisatında sorun var TürkNet vadedilen hızı sağlayamıyor diye konu açmış. Bilgisiz kullanıcı sorunun kaynağını aramak yerine suçu direkt sağlayıcıya atıyor.
Muhteşem zekaya sahipsin burada harcanırsın sen. Ev tesisatımı yenileteli daha 6 ay oldu bay çok bilmiş. Adamlar iplemiyor bile sorun kaydı açıyorum sorun devam ediyor arıza giderildi diye mesaj atıyorlar alay geçer gibi. Hayırdır TürkNet'ten teşvik falan mı alıyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhteşem zekaya sahipsin burada harcanırsın sen. Ev tesisatımı yenileteli daha 6 ay oldu bay çok bilmiş. Adamlar iplemiyor bile sorun kaydı açıyorum sorun devam ediyor arıza giderildi diye mesaj atıyorlar alay geçer gibi. Hayırdır TürkNet'ten teşvik falan mı alıyorsun?
Hayırdır diğer sağlayıcılardan teşvik falan mı alıyorsun? Vaat edilen hız diye bir şey yok ADSL ya da VDSL'de "X'e kadar" hız vardır. Altyapı sorgulamada 50Mbps yazmaz 50Mbps'e kadar yazar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese yorumları için teşekkür ederim.
1.jpg

En son böyle bir yazı yazmışlar bundan yola çıkarak iç tesisatta sorun olabilir düşüncesindeyim.

Eki Görüntüle 452001

Altyapıdan Dolayı 16 MBit Üyeliğim var ama alabildiğim hız budur
Bu sorunların gram firmayla ilgisi yok. Hangi firmaya gidersen git, sana aynı kablo üzerinden internet hizmeti veriyorlar. Bizim dükkanda 16 Mbit'e kadar Turkcell ADSL var, sizden de az alıyorum. Büyük ihtimal kabloyla sizin hız kadar alabileceğim ama kablosuzda hız 6 Mbit anca alıyoruz. O kablo ne hız sağlıyorsa onu vermek zorundalar başka çaresi yok. Hız düşüklüğünün sebebi çeşitli olabilir. Mesela modemden kaynaklanabilir, kablosuz-kablolu farkından kaynaklanabilir, PC'den kaynaklanabilir, evinize gelen ADSL hattından kaynaklanabilir. Her şey olabilir. Ben 75 Mbit fiber hız alıyorum Türknet'ten. Kesintisiz de alıyorum.

Bu sorunların gram firmayla ilgisi yok. Hangi firmaya gidersen git, sana aynı kablo üzerinden internet hizmeti veriyorlar. Bizim dükkanda 16 Mbit'e kadar Turkcell ADSL var, sizden de az alıyorum. Büyük ihtimal kabloyla sizin hız kadar alabileceğim ama kablosuzda hız 6 Mbit anca alıyoruz. O kablo ne hız sağlıyorsa onu vermek zorundalar başka çaresi yok. Hız düşüklüğünün sebebi çeşitli olabilir. Mesela modemden kaynaklanabilir, kablosuz-kablolu farkından kaynaklanabilir, PC'den kaynaklanabilir, evinize gelen ADSL hattından kaynaklanabilir. Her şey olabilir. Ben 75 Mbit fiber hız alıyorum Türknet'ten. Kesintisiz de alıyorum.
Tabi ben de böyle düşünüyorum hızı etkileyen birçok neden vardır,
Örneğin;
  • Firmanın altyapı şirketindeki anlaşması.
  • Altyapıdaki kablo kalitesi.
  • Ankastredeki kablo kalitesi.
  • Modemin verimliliği.
  • Alıcı(Telefon, Bilgisayar, Tost Makinesi 😂 gibi Wi - Fi yada kablo)nın verimliliği
Bunlar sinyal kalitesini değiştirir.

Ankastreden modeme kablo çektim ve fark 4 katına çıktı efsane iyileşme sağlandı görüntüleri ekliyorum.

Kablo çekmeden önceki değerler.
1.jpg

Kablo çektikten sonra ki değerler.
2.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı