Ülkedeki insan hayatının değersizliği

Devlet şu an hakkı olmayan çok şey yapıyor. Bunu yapsalar çok itiraz etmeyiz herhalde. Arkadaşlar örnek vermiş yukarıda.
Çok itiraz edilmemiş mi? Atılan haberi okudunuz mu acaba? Atılan habere göre üst üste dava açılmış, üst üste iptal emri gelmiş. İptal emri geldikçe yeniden proje sunulmuş. Fatih belediyesi ısrarla kentsel dönüşüm yapmaya çalışmış, mahalle sakinleri ise iptaline. Mevzuda burada zaten. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde insanlar çıkmak istemiyorlar, anamdan atamdan kaldı diyerek ısrarla o evlerde oturuyorlar.

Çok itiraz edilmemiş mi? Atılan haberi okudunuz mu acaba? Atılan habere göre üst üste dava açılmış, üst üste iptal emri gelmiş. İptal emri geldikçe yeniden proje sunulmuş. Fatih belediyesi ısrarla kentsel dönüşüm yapmaya çalışmış, mahalle sakinleri ise iptaline. Mevzuda burada zaten. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde insanlar çıkmak istemiyorlar, anamdan atamdan kaldı diyerek ısrarla o evlerde oturuyorlar.
Ben de diyorum ki işlerine gelince hak hukuk olmadan yıkıyorlar binayı rant için, bu binaları insan hayatı için zorla yıksalar ben ses çıkarmam.

Çok itiraz edilmemiş mi? Atılan haberi okudunuz mu acaba? Atılan habere göre üst üste dava açılmış, üst üste iptal emri gelmiş. İptal emri geldikçe yeniden proje sunulmuş. Fatih Belediyesi ısrarla kentsel dönüşüm yapmaya çalışmış, mahalle sakinleri ise iptaline. Mevzuda burada zaten. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde insanlar çıkmak istemiyorlar, anamdan atamdan kaldı diyerek ısrarla o evlerde oturuyorlar.

Bunu anlatmaya çalışıyordum, maalesef bizim halk böyle. Kimse ilerisini düşünmüyor anlık rahatının peşinde.

Neticeye gelirsek milyar dolarlık arsaya konuldu, Sulukuleliler de uzaya sürüldü...
Bir diğer hususa gelirsek yüce devletimiz, gerekli yasal düzenlemeyi yaparsa, itiraz etsen de karşılığı olmaz, gerçi zaten yasalara uymayıp takılıyor ama en azından şu anda bunları konuşmazdık...

Ben de diyorum ki işlerine gelince hak hukuk olmadan yıkıyorlar binayı rant için, bu binaları insan hayatı için zorla yıksalar ben ses çıkarmam.

Zaten mevzu senin sesin değil ki, o binalarda oturanların sesi, burası tehlikeli bak böyle diyorsun, Allah büyüktür deyip geçiyor. 15 dairelik apartmanda 3 kişi hadi yıkın derse 12 tanesi olmaz diyor.

Bu ülke insanı asla uslanmaz, akıllanmaz.

IMG_20230206_123734.jpg

Bir de şu tarafı var ki yüce devletimizin de pek umurunda değil, buraya kentsel dönüşüm lazım diyerek başka destek sunmuyorlar. O ev yeniden yapılana kadar o insanlar nerede kalıyor dersen varsa akraba vs. yoksa ev. Vs kiralıyorlar.

Bu arada o belediye binası yeni...

Eski daha sağlamdı muhtemelen 10 günde zor yıktılar...

nn666.jpg

Her neyse ülkede insan hayatı ucuz işte... Hükümete sallamak için başlık açtınız deyip, boş yapan arkadaşa laf anlatmanın manası yok..

İnsan hayatı 40 yıl önce de ucuzdu hala ucuz... Olayı kavrayamamış...

Onu rahatlatacak bilgiyi vereyim, depremi Ugandalı mihraklar kıskançlıktan yaptırdı...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı