Ülkedeki tek ucuz şeyin insan hayatı olması

Niye o zaman üstüne alınıyorsun kardeşim? Var sende bir bozukluk ki durduk yere seni AK partili ilan edildiğini düşünüyorsun.

Yordun kardeş. :D Yeminle yordun. Yazdıklarımı oku, anlarsın diyorum iki saattir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elbet kurtulacağız ama önemi olan konu; ülke kim bilir kaç yılda toparlanır artık? Çok büyük bir enkaz var...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Demek istediğim şey bu değil. Eğer kalifiye seviyen belliyse bazı şeyleri yaşamak zorunda kalıyorsun; zor ama maalesef hayatın kanunu bu.
gaptansamil'in Aylık Gelir-Gider Tablosu
Aylık gelir 2500 tl

Pazar alışverişi 50 tl
Giyim 15 tl
Elektrik-Su-Dgaz 30 tl
İnternet 60 tl
Ev kirası 150 tl
Arabanın mazotu 50 tl

Geri kalanını da yastık altı yapıyor arkadaş. Nasıl geçinemiyorsunuz diye sorduğuna göre herhalde bu kadar harcıyordur :D
 
Gençler biraz daha inelim lise mezunu çocuklar bir yana bakıyorlar Avrupa "gel kardeşim sen bizim için değerlisin" kafasında ABD "şimdi para varsa çocukta zekiyse okey ya" Türkiye'ye bakıyorsun öğrenciler ne ev bulabiliyor. Bulsa en az bin lira kira veriyor onu verse elini yiyecek bir şeye dokunduramıyor, dokundursa ihtiyaç olan PC ekipman vs. veya ihtiyaç harici insanların nefes al oku mantığından dışarı çıkmamaları ve bunu normalleştirmişcesime, isteklerini arzularını hayallerini alamıyorlar. Çünkü alacağı şey bir bakıyor 3 günde fiyat 3 katı olmuş cebindeki para değersizleşiyor. O genç doğru düzgün okumadığında, yaşlı insanlık dışı hareketler sergileyen ve "biz buraya dişimizle geldik" tabirini kullananlar (istisnalar kaideyi bozmaz) bir de siz dönün bakın nasıl dişleriyle gelmişler. Şu an at yarışı gibi yarıştırılan daha hayatında ne doğru düzgün eğitim görmüş ne de hayatında en ufak kendi faydasına karar almış devlet büyükleri görmüş(şu anki hükümet hedef değildir genel olarak düşünün) sonra çocuk durur ve düşünür. Ben bu kadar çileyi çekeceğime yurdışında bana gelmeleri için kollarını açanlar var üstüne Türkiye'de herhangi bir üniversiteyi bitirdiğinizde işsiz kalma olasığınız çok yüksek. Örneğin: YouTuber'lar blogerlar bunların hepsi üniversite bitirmiş veya yarım bırakmış kişilerdir ama kendi bölümlerinde iş yapamazlar yaptırmazlar önlerine engel çıkar. Örneğin: Yurtiçinde üretilen malların hepsinde gümrük vergisi uygulanması ilgisi olmayan ürünlerden ÖTV alınması gibi. Yurtdışındada işler kolay değil evet ama ölümüne kadar böyle geçmiyor. Kolay iş buluyor ürünler daha ucuz (saçma sapan vergiler çıkınca) hayallerini artık hayal olmaktan çıkıyor. Şu an sizin gurbetçi diye hitab ettiğiniz kişileri arayın ve sorun, inanın sizden kat ve kat üstün yaşıyorlar(istisnalar kaideyi bozmaz) anlatmak istediğin şu an elimizde olan bu zeka küpü olan çocuklarımızın saçma sapan vergiler ekonomik kaygı işsizlik kaygısı olması artık Türkiye'de ne iş ne de eğitim olura getiriyor. Ve evet milli eğitim bakanları bir ara savunma bakanı gelmişti. Saçma sapan kararları 4 senede bir sınav sistemi değiştirmeleri alınan kararlar(İzmir'de deprem olduktan sonra okulların açılma kararı alınması ve tepki gelince açılmayacak olması gibi) yüksek öğretimde bitmeyen kayıt ve mezun süreçleri pislikten geçilmeyen yurtları hadi bunları geçtim. TÜBİTAK'ın saçma sapan başvuru süreçleri gibi olaylar bu uzayabilir. Artık herkesin davası anası babası koltuk olmuş. Unutmayın türkleri kimse dışardan yıkamaz kendi içimizden yıkılacağız. Doları ABD yükseltmiyor. Bizim paramız değer kaybediyor. Gözünüzü açın hükümet ana medya kafanızı sadece bir yere odaklar ama siz tam bakın her şeye bakın. Bakmazsanız hayat her geçen gün kötüleşir. Ben şu partidenim şunu savunuyorum diğerleri yanlışa kapılmayın veya baştakini sadece bu parti durdurabilir bu partiyi destekliyorum demeyin kafanızı açın etrafa bakın sadece bakın her şey daha net olacaktır. Anlatılan başka olan başka...
 
Ne değişecek cidden? :D
Şuan ki hükümet'in yerinde oturup milleti aptal yerine koyması dışında taze kanların bir şeyler denemesi hiç yoktan iyidir. Kötü yola düşebiliriz ancak zaten alıştık bu duruma öyle değil mi? En azından olumlu yönde götürecek adımlar atacak insanlar gelebilir. Sırf damadı diye ekonomiye atacak duruma gelmeyiz. Zihniyetin artık değişmesi gerek.

Alternatifi yok, başka parti mi var ağbe vb. Söylemler kurmak yerine oluşturabiliriz. İnsanlar sadece sorun çıkarmakla sıkıntıya sokuyorlar her türlü sistemleri artık boomer tayfa yerine çözüm sağlayan okumuş bilgi sahibi adamlar lazım.
Ülkedeki tek ucuz şey Tavuk dürümdür, o da 6 TL. İçine koyduğu et de 10 gram ama sonuçta ucuz.
Onunda tavuk dürüm olduğundan şüpheliyim.
 
Damat hâlâ daha Türkiye ekonomisi güç kazanmaya devam ediyor diyor. Almanya′nın önünde 7. kapatıyormuşuz bu seneyi′de maşallah :D.
Millet kör galiba? Küçüklüğümden beri hiçbir şeyin ucuzladığını göremedim. Küçükken 1-2 TL zor bulup gider bisküvi, abur-cubur alırdım. Derdim ki büyüyünce elime geçer en az 10-20TL istediklerimi alırım, çocuk hayali işte :D.

Şimdi geçiyor elime 10-20TL yine birşey alamıyorum. Şu an ki nesile yasak galiba istediği şeyi alıp mutlu olmak :(. Herşey lüks oldu maalesef.
 

Geri
Yukarı