Ülkeme Üzülüyorum

Para mutluluk getirir. Evet para olmadan da mutlu olabilirsiniz. Evet çok zenginseniz paranızı kaybetmekten korkabilirsiniz ancak; para olmadan bu hayatta hiç bir şey yapamazsınız. Ekonomi düzelmeden bu üzgünlük durumu düzelmez. Bende mutlu iken bunlar kafamı karıştırıyor. Gidiyorsunuz markete bir şeyler alıyorsunuz bir bakmışsınız fiş baya kabarık. Yada dışarıda yemek yiyorsunuz çok pahalı, karpuz alacaksınız çok pahalı. Bunlar sadece yemek ile sınırlı değil. Araba alacaksınız 2 araba parası da vergi veriyorsunuz. Telefon alacaksınız çok pahalı yurt dışından getireyim diyorsunuz, kayıt harcı 1500 TL olmuş. Bunlar yetmedi mi? Net asgari ücret: 2020 TL. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı ise 2124 lira. İş ekonomi ile de bitmiyor. Bunun Suriyeliler meselesi var. Gelecekte okuyup bir yere gelme kaygısı var. Ay başını getirme sıkıntısı var. Var da var yani. Ben şahsen ülkemi çok seviyorum ancak şartlarımızın daha iyi olmasını istiyorum. Emeklilerimizin sadece kahvede okey oynamasını değil dünyayı gezip hayatı yaşamalarını istiyorum. Kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşayıp bir yerlere gelmelerini istiyorum. Gençlerimizin arkadaşlarıyla veya sevgilisiyle gezip eğlenmesini istiyorum. Çalışanlarımız boşa çalışmasın daha iyi şartlarda yaşasın istiyorum. Ülkece mutlu olalım istiyorum yani. İnsanlarımız hep sinirli olup ne bakıyorsun lafından bile kavga etmesin istiyorum. Bunlar gerçekten olabilecek şeyler. Bizim ülkemiz de hak ediyor bunları. Ancak biz ne dersek diyelim, halk kendi kaderini kendi belirleyecektır...

Milletin sosyal hayatı mı var? Evden işe, işten eve. Daha adam aç karnını doyuramıyor. Adam bütün gün kiramı nasıl ödeyeceğim, faturayı nasıl ödeyeceğim, çocuğuma nasıl bakacağım, eve haciz gelecek onu ne yapacağım gibi şeyleri düşünürken nasıl mutlu olsun? Adam ne tiyatroya, ne müzeye, ne sinemaya gidebiliyor. Sosyal hayat sıfır. Sonra gelip bunlar neden mutlu değil diyorsunuz? Nasıl mutlu olsun? O Avrupa'da yaşayan insanlar mutlu ama bir bakın bakalım onların sosyal hayatı nasıl?

Ayrıca gelecek kaygısı yok demişsiniz fakat hiç öyle düşünmüyorum. Millet ne yapacağını bilmiyor. Üniversiteye gidiyorsun, iş bulabilecek misin veya emeğinin karşılığını alabilecek misin bilemiyorsun. Yani şu an okul okuyan çoğu kişi gelecek kaygısı yaşıyor. İleride ne olacak, nasıl bir hayat bekliyor muamma.

Milletin bu kadar mutsuz olmasını anlayabiliyorum. Bu şartlarda mutlu olmasını beklemek daha tuhaf olur.

İşte ağlamanın sonu yok dipsiz kuyu gibi hiçbir şey olmuyor, değişmiyor.
Alışırsın. Bir yerden sonra insan takmıyor artık. Geleceğini düşünen zaten Türkiye'den kaçar. Ülkede bulunan çoğunluk gelişime ve medeniyete karşıysa bu ülkeden bir ''🙂'' olmaz. Kaçan kurtulur kardeşim. Huzur, mutluluk, kariyer hepsi yurt dışında.

Zengin değilsen fazla uzun yaşamayı istememelisin. Günümüzde Yaratıcı bütün kaynaklarını TR insanlarını sefil etmeye odaklanmış olmalı. Ülkeyi yönetenler ise yollanmış bir tokat. Şans mı? Tıcarette şansım olması için yahudi olmalıyım. Başka türlü bır sey yapamazsınız.

Alışırsın. Bir yerden sonra insan takmıyor artık. Geleceğini düşünen zaten Türkiye'den kaçar. Ülkede bulunan çoğunluk gelişime ve medeniyete karşıysa bu ülkeden bir ''🙂'' olmaz. Kaçan kurtulur kardeşim. Huzur, mutluluk, kariyer hepsi yurt dışında.
Böyle söyleyince de vatan haini oluyoruz. En ufak bir fırsatta kaçıcam buradan diyorum bana bakan yüzler hemen değişiyor. Ama gerçek bu.

Ben oturup ülkemde ülkemin çıkarları için çalışmak isterim de istemeye Türkiyenin durumu ortada Bilim yok neredeyse Teknoloji meehh zorlarsak anca Avrupanın 1/5 ine zor geliriz kültür desen insanımız her gün geçtiği sokaktan ötesini bile doğru düzgün göremiyor objektif bakarsak aslında bu ülkede belli meslekler dışında iş miş yapılmaz.

Böyle söyleyince de vatan haini oluyoruz. En ufak bir fırsatta kaçıcam buradan, diyorum bana bakan yüzler hemen değişiyor. Ama gerçek bu.
Sende söyleme ve işine bak. Gittiğin yerde bu tipleri hatırlamayacaksın bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı